A Pokémon animében, NEM a játékban, Gengar le tudná győzni Mewtwo-t?
De Gengar félig méreg típusú is, ami pedig gyenge a pszichora (míg a szellem ellen normál erősséggel hat), tehát így Mewtwo sima pszicho csapásokkal is legalább ugyanannyira hatásos Gengar ellen, mint Gengar szellem támadásokkal Mewtwo ellen. De miután Mewtwo alapból sokkal erősebb, így Gengarnak se lenne sok esélye. Persze az animében bármi megtörténhet, amit megírnak, simán lehet, hogy egy nagyon ügyes edző tapasztalt Gengarja le tudja győzni.
Tudom, hogy nem a játékokban kérdezted, de az első generációban Mewtwo szinte teljesen legyőzhetetlen volt. A sima védekezésén kívül minden értéke hihetetlen magas volt, szinte bármivel végzett 1-2 támadásból (amikből nagyjából a legerősebbeket meg is tanulta), és még gyógyítani is tudta magát. Nem véletlenül volt az első (nyugaton is megjelent) Pokémon Stadium játékban az utolsó kihívás, hogy egy teljes csapattal megpróbálhattál legyőzni egy 100-as (maximum) szintű Mewtwo-t, és bizonyos, már majdnem csalásnak számító módszerek nélkül még így is elképesztően nehéz volt. Ráadásul az első generációban igazából a szellem támadások nem is hatottak a pszicho Pokémonokra (ezt a későbbiekben kijavították), de ha hatottak is volna, nem volt semmi, ami tényleges kárt tudott volna tenni Mewtwo-ban. Egyébként a mai napig nagyon-nagyon erősnek számít, és Gengarnál mindig is jobb volt, bár annyira erős sosem volt, mint a legelső játékban.
A szellem mellett még amúgy a bogár típus is ugyanannyira hatásos a pszicho ellen, de a típus igazi ellenszere a sötét; nem elég, hogy erősen hatnak a sötét támadások a pszicho Pokémonokra, de a sötét Pokémonokra teljesen hatástalanok a pszicho támadások. Persze Mewtwo nem csak pszicho támadásokat tud megtanulni, ahogy sötét, bogár, és szellem támadásokat sem csak az adott típus képviselői tudnak, tehát igazából sokkal bonyolultabb ennél a helyzet.
Köszi a választ 😃 igen, a dark type valóban jobb lenne, de ha jól emlékszem az animében nem volt egy dark poke se mewtwo megjelenéséig és a szellemeket kifejezetten kiemelték hogy ők tudják legyőzni a pszichokat azért kérdeztem gengart
Főleg amiatt a képessége miatt gondoltam hogy győzhet, amit az animében mutatták, hogy a szellem pokek képesek eltűnni , és pont emiatt nekem mewtwo képességei elég hatástalannak tűntek, hisz így elég nehéz lenne megsebeznie
Valóban nem voltak az elején, mert míg Mewtwo első generációs, a sötét Pokémonok csak a másodikban jelentek meg először.
Erre én is emlékszem, hogy kiemelték, de olyan nagyon sose mutatták. Volt egy rész, amikor Ash egy Hauntert használt Sabrina Kadabrája ellen pont emiatt, de végül nem nagyon harcoltak, csak Haunter megnevettette Sabrinát. Volt egy másik, amikor ilyen ősi, nagy Gengar és Alakazam harcoltak egymás ellen, és nem tudták legyőzni egymást, pedig az anime logikája alapján Gengarnak simán győznie kellett volna. Alakazam elég erős azért, de közel sem annyira, mint Mewtwo. Később, az Orange liga részek végén, amikor Ash a bajnok, Drake ellen harcolt, neki is volt egy Gengarja, akit Lapras-szal sikerült legyőznie, aki megint csak közel sem olyan erős, mint Mewtwo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!