Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mennyire tartjátok kínosnak,...

Mennyire tartjátok kínosnak, hogy egy 16-18 éves magyar fiatal (a fiatalok 79%-a egy felmérés szerint) képtelen angolul megnézni és megérteni egy filmet?

Figyelt kérdés
Nyugat európában ez az arány CSAK 37% Ennyire lusta a magyar fiatalok többsége, hogy nem tanul meg rendesen nyelveket és inkább várja, hogy valaki leszinkronizálja a filmet, vagy elfordítsa?

2019. júl. 13. 10:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%
Európában azon nem angolszász országokban magas az angol nyelvtudás, ahol nem szinkronizálják a filmeket (pl. Hollandia, Skandináv-országok). Ellenben a franciák többsége például ugyanúgy alsó szinten van.
2019. júl. 13. 11:45
 12/30 anonim ***** válasza:
33%

A kérdezőnek nagyon igaza van!

Ma a fiatalok többségének van pénze! Nézzetek szét az utcán! minden második gyereken 20.000 forintos vans cipő van, 100-150ezer forintos telefonnal futkosnak! Napi szinten 3-5 órát csak a telefont bámulják!

Ha ennek az időnek a felét tanulásra töltenék, már jobban állnánk nyelvtudás tekintetében!

Persze van egy réteg, olyan 15-20%-nyi aki nem képes nyelvet tanulni, mert tényleg értelmileg gyengébb,de a nagy többség - mint ahogy a kérdező is írja - simán csak lusta tanulni! Azok a fiatalok, akiknek van pénze egész nyáron fesztiválozni, akik márkás cipőkben járnak bizony nem értelmi fogyatékosok, csak simán lusták.

Jó, hogy ezt valaki kimondja végre! Persze, amikor ezt valaki szóvá teszi, egyből jön valaki azzal, hogy a nyelvoktatás színvonala. Erre mondom én, hogy van pénz, nem kevés, van idő is, el lehet menni tanulni! De mégsem teszik!

Aztán tüntetnek az ellen, hogy a diplomához mégis milyen jogon kérnek nyelvvizsgát! Abszurd országban élünk!

2019. júl. 13. 12:02
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom kínosnak. Sokan nem tanulnak angolt. Én is csak 22 évesen tanultam meg.

Az iskolában az angol tanulás jelenlegi (akadémiai) módszerekkel nagyon rossz hatékonysággal dolgozik. Hatalmas energia befektetés kell és minimális az outcome.

Ciki az, hogy nem érteni és beszélni tanítanak szituációkon, feladatokon, keresztül, hanem szabályokat tanítanak elsőre.

Sehol nem a nyelvtant tanítják egy anyanyelvet tanuló gyereknek, hanem teljes mondatokat, szavakat szituációkat. A nyelvtan az után jön, hogy már használja a kifejezéseket, nyelvtani alakokat.

3 év iskolai angol semmire nem volt jó. Csak utáltam a nyelv tanulást és nem. Tudtam egy mondatot sem kimondani. Aztán 4 év múlva 2 hónapot töltöttem külföldi munka miatt angol nyelvű közegben. Folyékonyan beszéltem a végére, de akkor sem emlékeztem a nyelvtani táblázatokra, amiket belém akartak sújkolni. Aztán megnéztem 4 hónap alatt 3 évadnyi Dr House-t angol felirattal. Abból annyit tanultam, hogy bátran mentem vizsgázni. A nyelvvizsgát rögtön leraktam és úgy kellett megálljt parancsolniuk, mert túl sokat és hibátlanul beszéltem. Az írásbeli épphogy 76%lett a szóbeli meg 99%os.

Az a ciki, hogy szabályokat tanítanak és nem nyelvet.

Sokkal nagyobb ciki, hogy másokat úgy ítél meg a társadalom, hogy meg sem hajlandó ismerni a másikat.

2019. júl. 13. 13:27
 14/30 anonim ***** válasza:
#11 Skandináviában oviban tanulnak angolt... Nem csak a szinkron tehet erről.
2019. júl. 13. 13:28
 15/30 anonim ***** válasza:
85%

Vannak vezető mérnökök és orvosok is, akik nem tudnak angolul. Mégis értenek valamihez.

Nem a nyelvtudás határozza meg, mire viszed. Igaz, sokat segít, de ha fikázni akarsz másokat, mert nem tudnak nyelveket, akkor nyugodtan folytasd est a hangnemet.

2019. júl. 13. 13:32
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező további kommentjei alapján azt gondolom, hogy ez egy troll kérdés. Ne etessétek.

#5 voltam

2019. júl. 13. 13:47
 17/30 anonim ***** válasza:
Nem lehet mindent az iskolára fogni. Ma sajnos egy olyan generáció nő fel, akik ingyen akarnak mindent! Nem érzik, hogy milyen érték a tudás, pl ezért élhet meg ez az oldal is. A kérdések 90%-ára egy fél perces google keresésel választ kapnának, de annyira egybitessé vált a többség agya, hogy inkább kérdeznek. ez egy ilyen generáció. Nem ír hülyeséget a kérdező, amikor azt írja, hogy van egy elit, aki ezeket vezeti. Mert tényleg, ha saját maga sem képes utánamenni pl a válaszoknak itt, akkor mit akar az életben? Elkényelmesedett, ellustult, telefon és online függő a generáció 90% feletti része! Tényleg le lehet őket nézni!
2019. júl. 13. 14:33
 18/30 anonim ***** válasza:

Nem tartom kínosnak.

Vannak emberek akiknek nem megy a nyelvtanulás, nincs nyelvérzékük. A sulimban van egy egész osztály akikről minden nyelvtanár tudja, hogy nem érdemes komolyan venni ott az oktatást mert vagy nincs nyelvérzékük vagy nem érdekli őket a nyelvtanulás. Gyártósoron végzik? Nem, mert azt a tantárgyat, amire szakosodtak megtanulják, jól érettségiznek, jó egyetemre kerülnek és végül jó munkát kapnak. Igen, Magyarországon, nem külföldön, de kapnak.

Amúgy lehet hörbölődni hogy a mai fiatalok így lusták meg úgy lusták de kérdezzük már meg az idősebbektől mennyien beszélnek jól valami más nyelvet. Mert a két mondat elnyögése oroszul nem nevezhető jó nyelvtudásnak pedig az idősebbek többsége erre veri a mellét. Ennyit a mostani fiatalok is tudnak angolul.

És igen, várják, hogy lefordítsák a filmeket. Mert tudod vannak akiknek nem az angol az első idegen nyelve. Vannak, akik szimplán jobb szeretnek az anyanyelvükön filmet nézni mert jobban azonosulhatnak a filmmel. Nem mindenki olyan iskolába jár ahol csillagos ötös a nyelvoktatás. Nem mindenkinek van pénze magántanárra. Nem mindenkinek jönnek be a sokszor fizetős, érthetetlen online kurzusok.

Nem a filmezési szokásaik alapján lesznek lusták az emberek. Az, hogy milyen nyelven nézed szimplán egy preferencia.

2019. júl. 13. 14:46
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Szép és jó dolog a nyelvtanulás de nem leszel tőle valami Istencsászár aki felülről nézi a csicskákat akiknek nem megy. Ha annyira zavar hogy sokan nem tudnak egy idegen nyelvet se akkor hajrá, csinálj valamit, népszerűsítsd, segíts a nehezen tanuló gyerekeknek...Ja hogy az munka, és mindenki tanuljon magának? Akkor ülj csak, várd a csodát és érezd magad kínosan.
2019. júl. 13. 14:58
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező egy beképzelt bunkó, nem tartom kínosnak, hogy kimondtam, érvelni nem fogok mellette, hogy miért van, megtette azt ő saját maga.
2019. júl. 13. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!