Egyetértetek, hogy a Dark című sorozatnál kitett magáért az európai filmipar?
Igaz, amerikai tőkével és koordinációval.
Az európaiak eddig sci-fi műfajban, különösen sorozatok terén nem nagyon tudtak semmit felmutatni.
Amit tudtak, szappanoperák, harmadosztályú krimik és hasonlók.
Ha meg sci-fi szerűségbe kezdtek, hihetetlen gagyira sikeredett, mint például a Doctor Who, ahol bizony a látvány, speciális effektek olyan igazi Tesco gazdaságosak voltak, túl spórolósra sikeredett.
Ellenben, ez a Dark jól sikerült, érdekes, a színészek sem rosszak.
Ácsi, és mi van a magyar sci-fivel? Az már nem európai? A Hurok c. filmre gondolok, szerintem kiemelkedően jó. Vagy szintén magyar, de sorozat a Hacktion, ami úgyszintén egész jó.
Egyéb európai sci-fik (csak ami így hirtelen eszembe jut, sorozat/film és nem könyv):
Humans
Utopia
Black mirror
Electric dreams
Kiss me first
Én személy szerint a Doctor Who-t is szeretem, igen az effektek bénák voltak, be kell látni, hogy a 70-es 80-as években Angliában nem volt annyi pénz egy sorozatra, mint Amerikában egy filmre. És a 2005-2010 közötti részen is hagynak maguk után kívánnivalót ilyen téren. De a forgatókönyvírás, a karakterek, mind zseniális, mély értelmű és egyszerre szórakoztató is. 2010 után pedig jött egy minőségi ugrás, gyakorlatilag a Sherlock c. BBC sorozathoz fogható minőség mind story mint látvány szintjén (nem véletlen, hisz ugyanaz a rendező). Szerintem te 1 vagy 2 részt láttál a TV-ben, kár abból megítélni egy több mint 50 éve futó sorozatot.
A Dark pedig szintén nem tökéletes. Számomra első megnézése után követhetetlen volt, hogy ki kicsoda, a vége felé főleg. A forgatókönyv írók nem értettek annyira a sci-fihez, mint szerették volna. Tele rakták titkokkal meg időutazással, de következetlenek voltak. Több időt kellett volna hagyni a nézőnek, hogy megértsék mi történik. Ettől függetlenül egy jó történet, kiemelkedő képi megjelenítés, ezért néztem meg másodszorra is. Na így már kezdett derengeni hogy melyik szereplő ki volt a múltban, de még mindig nem 100%-ban értem. A vége még egyszerűen béna lett, nincs jobb szó (1. Évad vége) borzasztóan klisés, nyitva hagyva a 2. Évadnak a teret, már-már undorító, és nem méltó egy ilyen sorozathoz. És valljuk be, a csavar a főszereplőt illetően szintén klisé. A másik, ami miatt kicsit ellenszenves nekem, hogy az atomenergiág rossz színben tűmteti fel, ami érthető, hiszen a németeknél nagyon nagy a társadalmi nyomás ellene. De én személy szerint más véleményen vagyok, szerintem az egyetlen működő alternatíva a világ energiaéhségének kielégítésére.
Éppen ezért a 2. Évadba még bele se kezdtem, attól félek az első évad zavara után nem tudnám hova tenni.
Szóval ha az egész európai sci-fi a Dark lenne, akkor nagyon szégyellném magam :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!