Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Egyetértetek, hogy a Dark...

Egyetértetek, hogy a Dark című sorozatnál kitett magáért az európai filmipar?

Figyelt kérdés

Igaz, amerikai tőkével és koordinációval.

Az európaiak eddig sci-fi műfajban, különösen sorozatok terén nem nagyon tudtak semmit felmutatni.

Amit tudtak, szappanoperák, harmadosztályú krimik és hasonlók.

Ha meg sci-fi szerűségbe kezdtek, hihetetlen gagyira sikeredett, mint például a Doctor Who, ahol bizony a látvány, speciális effektek olyan igazi Tesco gazdaságosak voltak, túl spórolósra sikeredett.

Ellenben, ez a Dark jól sikerült, érdekes, a színészek sem rosszak.

2019. jún. 23. 15:52
 1/2 anonim ***** válasza:
14%

Ácsi, és mi van a magyar sci-fivel? Az már nem európai? A Hurok c. filmre gondolok, szerintem kiemelkedően jó. Vagy szintén magyar, de sorozat a Hacktion, ami úgyszintén egész jó.

Egyéb európai sci-fik (csak ami így hirtelen eszembe jut, sorozat/film és nem könyv):

Humans

Utopia

Black mirror

Electric dreams

Kiss me first

Én személy szerint a Doctor Who-t is szeretem, igen az effektek bénák voltak, be kell látni, hogy a 70-es 80-as években Angliában nem volt annyi pénz egy sorozatra, mint Amerikában egy filmre. És a 2005-2010 közötti részen is hagynak maguk után kívánnivalót ilyen téren. De a forgatókönyvírás, a karakterek, mind zseniális, mély értelmű és egyszerre szórakoztató is. 2010 után pedig jött egy minőségi ugrás, gyakorlatilag a Sherlock c. BBC sorozathoz fogható minőség mind story mint látvány szintjén (nem véletlen, hisz ugyanaz a rendező). Szerintem te 1 vagy 2 részt láttál a TV-ben, kár abból megítélni egy több mint 50 éve futó sorozatot.

A Dark pedig szintén nem tökéletes. Számomra első megnézése után követhetetlen volt, hogy ki kicsoda, a vége felé főleg. A forgatókönyv írók nem értettek annyira a sci-fihez, mint szerették volna. Tele rakták titkokkal meg időutazással, de következetlenek voltak. Több időt kellett volna hagyni a nézőnek, hogy megértsék mi történik. Ettől függetlenül egy jó történet, kiemelkedő képi megjelenítés, ezért néztem meg másodszorra is. Na így már kezdett derengeni hogy melyik szereplő ki volt a múltban, de még mindig nem 100%-ban értem. A vége még egyszerűen béna lett, nincs jobb szó (1. Évad vége) borzasztóan klisés, nyitva hagyva a 2. Évadnak a teret, már-már undorító, és nem méltó egy ilyen sorozathoz. És valljuk be, a csavar a főszereplőt illetően szintén klisé. A másik, ami miatt kicsit ellenszenves nekem, hogy az atomenergiág rossz színben tűmteti fel, ami érthető, hiszen a németeknél nagyon nagy a társadalmi nyomás ellene. De én személy szerint más véleményen vagyok, szerintem az egyetlen működő alternatíva a világ energiaéhségének kielégítésére.

Éppen ezért a 2. Évadba még bele se kezdtem, attól félek az első évad zavara után nem tudnám hova tenni.

Szóval ha az egész európai sci-fi a Dark lenne, akkor nagyon szégyellném magam :DD

2019. jún. 26. 02:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát szerintem teljesen követhető volt hogy ki kicsoda elsőre. Én láttam a második évadot is, igazából már csak arra vagyok kíváncsi hogy milyen végkifejlet felé tart a sorozat, mert oké hogy multiverzum meg minden lesz csak azért nem kéne még egy évadot fordítani az eddigi szálra vagyis remélem már mindent megmutattak Jonas vonalán és az utolsó néhány képkocka remélem valami újra utalt és nem csak mégjobban teletömik Jonas útját az öregségéig.
2019. júl. 3. 03:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!