Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A filmekben miért vált kötelez...

A filmekben miért vált kötelezővé a meleg karakter?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy felháborító, hogy mellékszerepet kapott a meleg karakter a Bosszúállókban. Én azt nem értem, hogy egy szuperhősös filmbe egyáltalán minek kell, mikor még normális hetero kapcsolatot is elvétve látunk kibontakozni. Annyira fájdalmasan kapálóznak már, hogy nevetséges. Ilyen erővel fel lehetne háborodni egy roma karakter hiányán, vagy egy autista karakter hiányán,

egy kopasz karakter hiányán, egy pap hiányán, stb.

Az meg már egyenesen felháborító, hogy kisgyerekeknek szóló mesékbe is beteszik ezeket. Miért kell az ő elméjüket az lmbtq propagandával traktálni?

2019. jún. 23. 07:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
Ígem!
2019. jún. 24. 22:33
 22/24 anonim válasza:
60%
Ugyanúgy fel kell hívni a figyelmet a melegségre mint akár az autizmusra. Szerintem egyáltalán nem baj, ha ezekre a témákra is odafigyelnek. Ha egy filmbe tesznek egy meleg kapcsolatot, és azt látja a gyerek, az nem baj, legalább megtudja, hogy igen, ilyen is van a világon. Attól nem lesz feltétlenül az. A melegeknek (és bármelyik LMBTQ-s embernek) ugyanúgy megvannak a jogai, hogy szerepeljen egy filmben, hogy nyíltan kimenjen az utcára, és felvállalja magát. Nem értem ezen miért kell fennakadni. Ráadásul a mai fiatalok sokkal nyitottabbak erre, ők elfogadják. Ezek a filmek is ezt sugallják, hogy igenis el kell fogadni, mert minden embernek meg vannak a jogai, lehet akár meleg, autista, pap, sötét bőrű. Nem kell megkülönböztetni mindent. És azok, akik nyíltan felvállalják magukat tudva, hogy lehet hogy sok utálatot fognak kapni a világtól, esetleg a saját szüleiktől, na azok az emberek hihetetlen bátrak! Minden tiszteletem. Akik meg másokon élősködnek a saját életük helyett... azok gondolkodjanak el, mert ez szánalmas.
2019. aug. 10. 20:33
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem a konkrét kérdésre válaszolva, de kb. ezért. Bemásolom.

Az ember azt gondolná, hogy a nagyhírű londoni King´s College egyetemen – ami rendszerint a legjobb iskolákat rangsoroló toplisták élén végez – van sütnivalójuk az embereknek. Nos, úgy tűnik, hogy ez nem minden esetben van így, ugyanis Patrick Leman, a Pszichiátriai, Pszichológiai és Idegtudományi Intézet dékánja nemrégiben bejelentette, hogy eltávolíttatja több, a gyarmati korszakot idéző, a fehér ember felsőbbrendűségét, egyeduralmát hirdető egykori tudós mellszobrát, hogy az alakok helyét átvehesse a sokszínűség szoborcsarnoka. A tudósok túlságosan fehérek és férfiak. Diákok generációi vethettek naponta pillantást azoknak a jelentős tudósoknak a mellszobraira, akik valami kiemelkedőt alkottak a pszichológia, a pszichiátria és az idegtudomány terén, továbbá hozzájárultak a londoni King´s College egyetem jó híréhez. Csakhogy a világnézeti semlegességet, valamint a biztonságos életteret óhajtó politikailag korrekt diákok követeléseinek fejet hajtva az intézet dékánja úgy döntött, hogy az egyetem a 21. században már nem a műveltséget fogja előnyben részesíteni, hanem a bőrszínt és a származást.

---

Egy flakon keretet ad a víznek. Érték. Ihatunk, megmoshatjuk az arcunk stb.

Ha kivágod a flakont a keret megszűnik, a víz szétfolyik és csak pocsolya lesz belőle.

A fiatalok legtöbbje már így nő fel, tudja mi mit jelent hogy meleg, színes bőrű, ilyen-olyan származású, vallású, stb. Hisz ebben nő fel.

És itt nincs "háború" ellenük, a modern világ már egy jó ideje elfogadta ezeket a dolgokat.

Épp ezért nem értem én sem ezt a túlbuzgó mutogatását ezeknek az embereknek.

Vagy már ennyire sokan vannak a melegek, hogy szinte mindenben szerepeltetni kell őket? Érdekes.

2019. aug. 13. 14:17
 24/24 anonim ***** válasza:

Mesékre rátérve ezért:

Mikor én kicsi voltam azt gondoltam kakukktojás vagyok, a filmekben, a mesékben mindenhol a heteroszexualitást reklámozták. Én már akkor tudtam magamról, hogy meleg vagyok.

Mi járt a fejemben? Akkor nekem mi jut ezen a világon? Örökre egyedül maradok? Egyedül kell meghalnom? Rajtam kívül minden más ember hetero?

Kell, hogy legyenek meleg filmek, legfőképp mesékben is meleg karakter, hogy a melegek is tudjanak velük azonosulni, hogy lássák színes a világ, és hogy nekik is érdemes élniük, mert lesz olyan akit ők is szerethetnek.

2019. aug. 29. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!