Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az HBO (GO) -n futó Csernobil...

Az HBO (GO) -n futó Csernobil sorozatot hány éves kortól ajánlják?

Figyelt kérdés
Akik látták: ti hány éves kortól ajánljátok? Mennyire megrázó, ijesztő a sorozat?
2019. máj. 18. 18:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%

De ezért mondom, hogy a sorozat nyomasztó, és nem rémisztő, ez a kettő közt a különbség. Egy nagyon kellemetlen érzést hagy hátra az emberben, egyfajta nyomott letargikus hangulatot, meg tehetetlenséget. De amit írtam arról, hogy 14 éves kortól vállalható azt fenntartom. Igen tény, rondák a haldokló emberek a sorozatban, de ennyi idősen az ilyesmit még ha undorítónak is tartja az ember tudja a helyén kezelni. Azért 18-as a sorozat, mert az ilyen vizuális jelenetekre kötelező azt tenni, de ennél fiatalabb korban is vállalható.

(pláne manapság, amikor a neten találhatsz videókat ennél sokkal rondább vizuális effektekkel, külön pont ha valódi mint a Liveleak videók)

2019. máj. 23. 20:57
 12/15 anonim válasza:
100%
Abból kiindulva, hogy 15 évesen megnéztem A kör című filmet, amelyben egy rémisztő kislány kimászik a kútból meg a tévéből és utána fél évig nem mertem egyedül aludni inkább +18-at mondanék én is. Ha egy tini határozottan erős idegzetű aki szabadidejében magától is nézi a thrillert/horrort annak oda lehet adni, de szerintem akinek nincs ilyesfajta önismerete még az ne kezdjen el kísérletezni ezzel a sorozattal 14 évesen.
2019. jún. 7. 19:08
 13/15 anonim ***** válasza:
95%
Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy mikortól ajánlatos megnézni, hanem arról, hogy mikortól érdemes. Ad e hozzád annyit a sorozat, amennyit képes? Hihetetlenül megrázó, ez tény, de én úgy gondolom, hogy nem a gazdag képvilága, nem a naturális ábrázolás az, ami miatt nem feltétlenül szerencsés megnéznie - teszem azt - egy tizennégy évesnek. Sokkal inkább azért, mert valószínűleg nem képes átlátni ennek a társadalmi, politikai, szociokulturális, emberi, természettudományi vonzatait. Nem fogja érteni, hogy mennyire erősen sugallja a sorozat az akkori szovjet rendszer belső romlottságát, nem fogja érteni azt, hogy Scserbina és Legaszov miért kényszerül kimenni a parkba beszélni, s miért nem maradhatnak a hotelszobában. Nem fogja érteni azt, hogy milyen súlyos felelőssége van a bürokráciának, a KGB-s titkosításoknak, és alapvetően az egész Szovjetunióban működő hírzárlatnak abban, hogy megtörténhetett ez a baleset. Nem fogja érteni, hogy mit jelent, amikor Scserbina azt mondja, hogy a 2000 röntgen az nem a valós, hanem a "propagandaérték". Nagyon mély tartalma és üzenete van ennek az ötször egy órának. Megjegyzem, nem véletlen, hogy az RTL és a hasonló kereskedelmi televíziók kínálatában Barátok közt és hasonló kulturálisan hitvány sorozatok mennek, s nem egy ilyen zseniális alkotás. Holott ha valamit, akkor ezt lehetne fő műsoridőben adni, mondjuk az Éjjel-nappal Budapest helyett. Akkor érdemes megnézni, ha a formán túl a tartalmat is meglátjuk benne. Döntsd el, hogy erre képes vagy e. Ha igen, akkor mindenképpen szánj rá egy hétvégét!
2019. jún. 10. 15:52
 14/15 anonim válasza:
Szerintem 16 igaz én se vagyok anyi !
2019. jún. 28. 22:52
 15/15 anonim válasza:
Én is megnéztem, és bár fényévekkel vagyok 18 felett mégis nagyon megviselt a látvány, tudom, hogy csak egy film, de belegondoltam, és a hideg rázott míg néztem. Holott én rajongok a horrorért, rengeteget megnéztem már, de valahogy ennek a sorozatnak annyira nyomasztó az atmoszférája, hogy a temetéses jelenetnél el is sírtam magam. Én azt mondom, hogy lehet az ember 14, vagy akár 30 éves is, ha nem bírja az emberi szenvedést, és az ilyesfajta igaz történeteken alapuló, nagyon részletgazdag történelmi alkotásokat, akkor (csak az én véleményem), de hagyja ki! Én utólag belegondolva jobban jártam volna, ha nem nézem meg. Már jópár napja megjelennek álmomban ezek a sugárfertőzött haldokló karakterek. És nem, nem félek ezektől, de akkora nyomott hagyott a lelkemben...
2023. nov. 24. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!