Mi a véleményetek a 13 okom volt című sorozatról?
Én csak a sorozat első évadát láttam, s hozzád hasonlóan vegyes érzelmeket táplálok a történet iránt.
Pozitívumok: a könyvhöz képest a többi karakter sokkal jobban ki van dolgozva, vannak köztük szerethetőek (pl. Alex, aki a kedvencem volt). Esküszöm a többiek sorsa jobban érdekelt, mint magáé a főszereplőé. :D Szóval szerintem a színészi stáb helyt állt magáért.
Negatívumok: maga az alapsztori eléggé rossz példát állít a fiatalok elé. Azt mutatja, hogy ha gondjaid vannak, akkor azt tartsd magadban, és minden rosszért másokat kell hibáztatni. Szerintem ez egyáltalán nem fair a többiekkel szemben, habár voltak akik megérdemelték. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a nemi erőszak ellen lehetett volna tenni, ez azért tényleg nagyon durva, és sajnos az nem segít az áldozaton, ha feljelenti az elkövetőt...
Én nagyjából egyetértek ezzel a kritikával: [link]
Itt pl azt írják hogy Hannah nem volt depressziós, hanem inkább pszichopata.. fura sorozat, na
Én épp most néztem végig az első évadot és nekem is végig ez az érzésem volt. Egyáltalán nem volt szimpatikus karakter, főleg amiatt, amit Clayjel tett, és utána még azt várná, hogy ne haragudjon rá? Vagy mikor az igazgatóval beszél és ő kérdezgeti, hogy ki erőszakolta meg, nem mondja el, de amikor erre azzal válaszol, hogy hát akkor nincs más, minthogy tovább lépj, kiakad..mi van? Ha nem segítesz, hogy segítsenek mások rajtad? Illetve mikor Bryce megerőszakolta, simán kiabálhatott volna segítségért.
Szerintem ez éppen egy ellenpélda, hogy hogy NE kezeljük a problémáinkat. Azt kell megtanulni, hogy mindig is lesznek emberek, akik megbántanak minket, akár akaratukon kívül is és igen, mi is bántunk meg másokat(amit Hannah képtelen beismerni, ő mindenért csak másokat hibáztat), de nem szabad hagyni, hogy a körülményeid áldozatává válj. Ezeken a “traumákon” minden tini átesik, ezek tesznek minket erősebbé, persze ha fel tudjuk dolgozni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!