Csak én sírtam el magam a mostani Trónok Harcán?
Theon hősi halála, annyira megváltás volt neki mikor Bran mondta hogy hazatért... ahhj
Meg Jorah az Andal, a kedvencem
Mindenáron megvédte a hercegnőjét, becsületesen és kitartóan... as a végén boldogan a szemébe nézve halt meg
ááh, és 17 éves fiúként ilyeneken sírok
Ti hogy vagytok vele?
Nem tetszett a csata, ahogy meg volt csinálva. A GoT sosem volt híres arról, hogy stratégiailag jól rakjon össze csatákat, de ez minden eddigit alulmúlt. A védők "stratégiája" kész öngyilkosság volt, pedig azért komolyabb hadvezérek is voltak abban a társaságban...
Könnyűlovassággal nekihajtani a többszázezres holtak seregének... öngyilkosság (mint ahogy azt láttuk is). A könnyűlovasság nem frontális rohamra való. A dothrakik miért nem mentek a várfalra íjászkodni, ahhoz is értenek... Vagy lettek volna szélen, hogy megakadályozzák a bekerítést. Sárkányüveg nyilakkal kellett volna a White Walkereket célozniuk (bár az nem egészen volt világos, hogy ők merre voltak a csata folyamán... erre is visszatérek még).
Miért volt ennyi ember a falakon kívül? Nyílt csatában a holtak ellen... megint öngyilkosság.
Miért a katonák elé állították fel a katapultokat, miért nem mögé? Hogy a holtak azokat érjék el leghamarabb, így már nem is tudják azokat használni?
Bran: elpocsékolt lehetőségek. Szépen fel volt építve a korábbi évadokban az ő szála is. Azt mondta neki az öreg háromszemű holló, hogy "meg kell tanulnia használni az erejét, mire ideérnek a Mások". Ehhez képest kb. semmi olyat nem láttunk tőle, ami tényleg hasznos lett volna a Mások ellen. Kihagyott ziccer, hogy nem wargolt bele az egyik sárkányba.
Éjkirály és a Mások: ahogy egy hete leírtam, csalódott leszek, hogyha ilyen gyorsan lezárnák a sorsukat. Nem akarom még egyszer részletezni. Szerettem volna, ha legvégéig jelen vannak... Nem így történt.
A szereplők halálai: nos megint ott tartunk, hogy a főbb szereplőket védi a plot armor. Lényegében csak olyan mellékszereplők haltak meg, akiknek a karakteréből már nem lehetett volna többet kihozni, már nem tettek hozzá szinte semmit sem az események alakulásához... A könnyen feláldozható karakterek hullottak el. Régi évadokban simán hullottak olyan szereplők, akiknek a halála valóban befolyásolta a történéseket. Már nem. Már csak azok halnak meg, akiknek már úgyis mindegy, mert révbe ért a karakterük.
Az Éjkirály halála: onnantól kezdve, hogy a holtak bejutottak a várba, minden kiszámítható lett. Onnan csak 2 opció volt: vagy meghalnak az élők, és győznek a Mások, vagy valaki megöli az Éjkirályt. Előbbit úgyse merték volna meglépni (ahhoz már túlságosan is a fanservice-ról szól a sorozat), így csak az utóbbi maradt. Onnan pedig, hogy Arya kimondta, hogy "not today", teljesen egyértelmű volt a forgatókönyv. Ha már fanservice, akkor inkább megnéztem volna egy párbajt Jon és az Éjkirály között. És ezzel el is jutottunk a White Walkerekhez...
Nos, a White Walkerek mit csináltak a csata során? Hol voltak? Látszólag semmi szerepük nem volt, pedig elnéztem volna pár ismertebb karakterünk párbajait velük...
Ami tetszett:
- A hangulat, végig érezhető volt a kétségbeesettség, hogy itt bizony bármit is csinálhatnak az élők, ebben a csatában nem tudnak győzni
- A zene. Ramin Djawadi ismét megmutatta zsenialitását, és megalkotta a Light of the Seven párját.
- Theon halála, ahol bizony elmorzsoltam egy pár könnycseppet...
- A látvány
Összességében a leggyengébb Trónok harca epizód lett az én szememben.
én is elmorzsoltam 1 könnycseppet az Éjkirály halálán, főleg, hogy a leggyűlöltebb karakter ölte meg, és főleg, ahogy, hisz előtte Theont egy laza mozdulattal átdöfte, elől, hátul, páncéllal, akkor vajon Aryának, hogyhogy nem törte szilánkosra a nyakát, amikor elkapta?
a csatát Hollywood nyerte...
Esetleg valaki priviben H ,hol nèzhetem meg az új részeket?
HBO go kilőve..ncore-om sose volt..
Thx ..
Én ott elvéreztem hogy ott a várfal aztan megis az egész sereget kiküldik a váron kívülre.
Az ugrott be róla hogy trója 10 évig volt vedő a várfala miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!