Miért van az hogy a Trónok harcában minden érdekes karaktert megöltek már, míg a savanyújóskákat nem bírják kiírni?
Mondjuk szerintem Jaime pont jó.
De tudok jobbat is: miért nem írták azokat ki, akiknek már semmi szerepük sincs, pl. Varys vagy Tyrion vagy Jorah. Ők lényegében már csak díszletek a háttérben. Tyrion az első, akit intróban feltűnik, de 19 rész elteltével is annyi a szerepe, hogy farokpoénokat durrogtat.
Akiket felsoroltál, azok közül az összes teljesen érdektelen volt a történet alakulása szempontjából. Mi a fenének kellett volna életben hagyni Margaeryt és Ygrittet, akiknek az égvilágon semmi jelentőségük nem volt, csupán karakterformáló mellékszereplők voltak a főszereplők mellett? Ned az egyetlen főszereplő a felsoroltak között, de őt muszáj volt kiölni, hisz az ő halálán alapul a Stark-család története. Ha ő nem hal meg, akkor az egész sorozatnak semmi értelme nem lenne.
Azzal egyetértek, hogy Sansát is a fater mellé kellett volna térdepeltetni az 1. évad végén, de a többi fontos szerepet tölt be. Arya fontos Jon miatt, Jaime fontos Cercei miatt, Dany és Jon fontos egymás miatt.
Ramsayt én is sajnálom. Ahogy meghalt nem lépett a helyére más hozzá hasonló szereplő. Euront akarták szerintem behozni de valahogy gyengébb a karaktere lehetne durvább is. Meg Kisujj is hianyzik. Hisz ezert szeretjuk a Tronok harcat, hogy vannak rosszak is jok is pont mint a való vilagban. Ujabban mar szinte mindenki jó utra tert es angyalka lett. Jaime, Theon, Sandor Clegane stb stb. Mostmar csak Cersei maradt aki ugymond nem valtozott szentté :))) Eskuszom a tobbiek mar mind olyan kis puha karakterek lettek. Ez a sok nyalizas nem hianyzott ami pl a S08E02- ben volt... Ha a vegen a "jók" gyoznek es minden happy lesz azt akkor nagyon elszurjak majd.
Azert remelem mostmar kezdenek hullani ezek a nagyon elfaradt karakterek en mar alig varom az o halalukat : Daenerys, Jon, Tyrion, Bran, Brienne, Theon, Euron, Varys, Sandor, stb stb stb Gendryt se birom es szerintem az Aryas jelenet sem kellett volna... nem illett Aryahoz. A Dany karaktere is vagany lehetne de teljesen lebutitottak az utobbi evadokban. Eleinte meg nagyon jol alakult... mostanra direkt rontjak le. Aryaval szinten ez a helyzet... most ezzel a Gendrys xar teljesen rombolta Arya kepet...
Már bennem is felmerült ez a kérdés és a válasz szerintem az, hogy minél egydimenziósabb egy karakter annál többen tudnak azonosulni vele...vegyük Jont, nulla személyiséggel, abszolút nézőbarát karakter, semmi mélység, semmi elgondolkodtató, csak van meg sodródik az árral, meg néha meg kell menteni.
Dany, Jaime meg Arya mondjuk szerintem pont, hogy fontosak, de az Aryat alakító színésznő nem igazán remekel...úgy beszél, mint aki szöveget olvas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!