Heti minimum hány epizód megnézésére mondanàd azt, hogy valaki sorozatfüggő?
Nálam az is azt jelenti, ha valaki minden héten remegve várja adott sorozat újabb epizódját. Pl. tegnap-tegnapelőtt ezer ilyen kérdés volt itt hogy hány órától adják a Trónok harcát, mert nem bírja kivárni ha éjfél helyett hajnali 3-kor vetítik majd meg hasonló. Na, aki 3 órát nem tud várni egy epizódra, vagy aki az egész napi, heti programját a sorozatepizód köré szervezi, na az sorozatfüggő, de ráadásul súlyosan. Még rosszabb is mint amikor valakinek van egy szavad napja, és megnéz 10 részt egy huzambam. Az is rossz meg az is függő, de mégsem ugyanaz mikor valaki a szabadidejét tölti ki sorozatokkal, meg amikor valaki már eleve az egész szabadidejét meg az egész napját a sorozat köre szervezi.
(Amúgy ha én lettem volna főnök valami jobb helyen, tuti mára nem engedtem volna senkinek kivenni a szabadságot.) :D
Szerintem sem órákban kell nézni ezt.
Hiszen az nem függőség, hogy valaki elkezd egy sorozatot, rákattan, mert annyira tetszik neki és ledarálja 1-2 hónap alatt a 100+ részes sorozatot. Ez velem is megesett. De mellette suli is volt. Nem volt az, hogy nem mentem el fürdeni, mert sorozatot néztem. Aludtam is rendesen. Egyszerűen csak nagyon-nagyon tetszett és folyamatosan néztem, minden nap minimum 2-3 részt, hétvégén 7-8 részt is megnéztem akár naponta. Aztán így lett az, hogy megnéztem kb 20 nap alatt 100 részt.
Az a függőség, ha valaki nem bír ki valamit. Pl, ha egy adott rész hajnalban jönne ki, de másnap suli és ennek ellenére beállítja az ébresztőjét hajnalra, megnézi, visszaalszik 1-2 órára, majdúgy megy suliba. Holott megnézhetné suli után is. Ez mondjuk már egy olyan szituáció lenne, amire azt mondanám, hogy nem normális, mármint nem maga az ember, hanem a helyzet. Szinte mindenkit szippantott már be 1-1 sorozat, minden nap több részt nézett, de azt nem nevezném függőségnek.
Ha nem megy semminek a rovására a sorozatnézés, akkor nézhetsz te 6-8 részt is egy nap. Csak ne hanyagold az étkezést, fürdést, családot, barátokat stb, amik/fontosabbak. A sorozat megvár.
Azt ne úgy nézd, hogy napi 1 óra, az egy évben már 365 óra. :)
Ez egy kikapcsolódási forma, erre is szüksége van az embernek, nem robotok vagyunk, hogy kimaxoljuk minden óránkat. Mert akkor non-stop dolgoznánk és tanulnánk az alváson kívül. Élni is kell és ebbe nem csak a társas dolgok tartoznak bele, hanem a filmek/sorozatok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!