Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a különbség az Xvid és az...

Mi a különbség az Xvid és az SD között? Többi lent.

Figyelt kérdés
Próbáltam keresgélni, láttan itt is hasonló kérdéseket, válaszokat, de nem nagyon értettem. Azt találtam, hogy az Xvid valami konténet :D nem pedig formátum, mint az sd, dvd stb?! Nekem ez magas. Totál nem értek ezekhez. Úgyhogy valaki józan paraszti ésszel, egyszerűen leírná nekem, hogy mi a kettő között a különbség? Vagy mi az, amit tudom kell róla?
2019. ápr. 9. 09:09
 1/5 A kérdező kommentje:
Az egyik mkv, a másik avi. Ezt találtam még. Melyik a jobb? Tényleg semmit nem tudok a témáról.
2019. ápr. 9. 09:16
 2/5 A kérdező kommentje:

Ebben lehet igazad van! Mert nekem ez a téma nagyon magas...

Akkor inkább felteszem máshogy a kérdést.

Én, aki csak szimplán megnéz egy filmet, majd letörli.

Számít bármit is, hogy mkv vagy avi ?

2019. ápr. 9. 09:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Az mkv az tud feliratokat is tarolni. Az mkv az elvileg kisebb fajlmeretu lesz a jobb tomorites miatt. Mkv-t nem tudnak lejatszani a regebbi lejatszok/televiziok.
2019. ápr. 9. 09:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem sokat számít, hogy MKV, AVI, MOV, vagy MP4. Ez csak a konténer... :)

Ez gyakorlatilag a videófájl alapvető felépítését adja meg, sávok, feliratok, DRM, stb.

Ez a konténer tartalmazza a hang - és videóanyagot, ami lehet tömörített, és tömörítetlen. Tömörítetlen videóanyag gyakorlatilag nem létezik, mert az iszonyat sok helyet foglalna. Tömörítettből viszont sokféle van, az egyik ilyen a DivX, ill. annak egyik változata, az Xvid. Egy másik szintén népszerű videókódek az H.264.

Alapvetően mind a három (DivX, Xvid, H.264) az MPEG-4 Layer tömörítési szabványból indul, a DivX/Xvid az MPEG-4 Part 2-ből (más néven MPEG-4 ASP), az H.264 az MPEG-4 Part 10-ből (más néven MPEG-4 AVC). Az H.264-et szokták még x264-nek is hívni, de a kettő nem ugyanaz; a H.264 maga a tömörítési algoritmus, míg az x264 egy szoftver, ami ezt a tömörítési algoritmust megvalósítja (implementálja). Vannak más H.264-be tömörítő szoftverek is.

2019. ápr. 9. 09:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, még annyit, hogy az ilyen SD, HD, UHD, stb. kifejezések a film felbontására utalnak.

A DVD pedig, az jelenti egyrészt magát a DVD lemezt, másrészt jelentheti a DVD formátumban lévő filmet, ami más néven VOB formátum, ami szintén egy konténer formátum. Tartalmazhat - többek közt - H.262, vagy MPEG-1 Part 2 kódekkel tömörített videóanyagot (és többféle formátumú hangot).

2019. ápr. 9. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!