Horror rajongók. Engedjem vagy ne?
Egy dolog az, hogy látszólag bírja, és egy másik az, hogy milyen nyomot hagy benne. Kisgyerek még, nem úgy vonja le a következtetéseket, mint egy felnőtt ember. Én semmilyen esetben sem nézetnék vele ilyeneket.
Mondhatni filmfüggő vagyok kisgyerek korom óta.
Kb olyan idős lehettem, mint ő, én is tisztában voltam vele, hogy nem valóságot látok, mégis évekig visszatérő rémálmaim voltak a Holtak hajnala miatt, néha rettegtem egyedül az ágyamban sötétben, senkinek sem beszéltem róla.
Mindig vedd számításba, hogy egy gyerek nem feltétlen érti az érzelmeit és nem is tud róluk úgy beszélni, mint egy felnőtt
7-8 évesen láttam először horrort, többet is, valamelyikről emlékem sincs nagyon, de például, a Kör című filmtől évekig féltem, hiába tudtam, hogy nem létezik. Szóval ki tudja, lehet, hogy egyáltalán nem hagy benne nyomot, de a másik véglet is lehetséges. Szerintem engedd meg neki, ha nagyon fél, akkor magától kikapcsolja, megtapasztalja, hogy még nem annyira buli.
Azért utána elalvás előtt megnézhettek valami vicceset közösen, hogy elterelje a gondolatait.
Én 6 évesen láttam először horrorfilmet.
De te ismered a lányod.
Nem engedném. Én tudom magamról (engedelmeddel magamból indulnék ki), hogy például a 11 évesen megnézett
Sárkány birodalma Alfa holdbázis epizód okozott álmatlan éjszakát. Nem csak nekem, a fél általános iskolának. :D
Bár ez a 80 -as években volt, és ma már más az ingerküszöb a gyerekeknél is. ...de nem hiszem, hogy a hozzáértők rosszakaratból intenek óvatosságra ezekben az ügyekben.
Meggyőződésem hogy ha nevetni, meghatódni képes a gyermek egy filmen, akkor megijedni, félni is tud.
Anno ha Sandokán ment a tv-ben vagy Robin Hood, másnap egész nap kardoztunk, ha a Fehér toll meg a Hét mesterlövész akkor játékpisztolyokkal rohangáltunk. :)
A horrortól(nem sok volt akkoriban még a mozikban sem) kimondottan óvtak minket kisgyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!