Gyűrűk ura vs Harry Potter vs Vámpírnaplók? Ki nyerne egy hármas csatában?
Úgy, hogy még az ellenség is segítebe nekik?
Például Harryéknek a halálfalók, Voldemort, Grindelwald, de még a Roxfort alapítói is.
És ugyanígy a többi oldalon is összefognának. Akkor milyen lenne a végkimenetel?
"Érvelni is tudtok?
Úgy lenne izgalmas és tartalmas a beszélgetés."
Igen. A Gyűrűk urának van egy nagyon tág világa és köztük van egy kiemelkedő Tom Bombadil néven akinek a hatalma a teremtő istennek felelne meg a bibliában.
Gondolom ezekután felmerül a kérdés hogy miért nem pusztítja el a gyűrűt. A könyvekben ez is levan írva sőt az eredeti tervük abból ált hogy mordor hegye helyett hozzá viszik a gyűrűt de ő egy neutrális személy akinek nincs semmi dolga a sötét úrral. Bár útja során tanácsokkal látja el Frodót de nem avatkozik közbe az eseményekbe. Ezért nem tették bele a filmekbe
Tom Bombadil másik gyengesége, hogy az ő hatalma csak a saját kis világának határain belül van meg, ami úgy tudom, az erdő határai amiben él.
Bár azt nem tudom, hogy miért nem lehetett nála hagyni a gyűrűt, hacsak nem kifejezetten azért, mert a semlegessége miatt ő nem vállalta hogy őrizze.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó!
Ha nem tudod, hogy miről van szó, akkor minek szólsz a témához?
#15 Nem Dol-Gurdur romjaira gondoltál? Ott gyűjtötte Sauron a seregeit, a pókokat is.
A kérdésre: a Gyűrűk ura világában hemzsegnek az istenségek, teremtők, határtalan hatalmú lények, míg a másik kettőben nincsenek ilyenek, a HP-ban pl. tudtommal Voldemort illetve Dumbledore a legerősebbek, akik bár nagy hatalmúak, rettegett vagy épp csodált bajnokok, de mégiscsak emberek, és habár erejük hatalmas, mégis korlátozott, nem istenségek semmiképpen. Sauron például egymaga kiirtaná az összes HP és Vámpírnaplók karaktert (szerintem a horcruxok sem okoznának neki gondot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!