Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek melyik az a film,...

Szerintetek melyik az a film, amit egyszer mindenkinek meg kellene néznie?

Figyelt kérdés
Egyetlen film címet írjatok és ha van kedvetek, meg is indokolhatjátok, hogy miért pont azt a filmet választottátok :)

2019. jan. 27. 22:07
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Ben-Hur: a filmakadémia 11 Oscar díjjal jutalmazta(szvsz ez az egyetlen film a 3 közül amely rá is szolgált)Monumentális alkotás a feledhetetlen Charlton Heston szereplésével.Egy top 5-ös lista többet mutatott volna,így nagyon nehéz.
2019. jan. 27. 22:59
 2/4 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem a Titanic is jócskán rászolgált a 11 oscar díjára, lehet szeretni vagy nem szeretni, de attól még megérdemelte.

Tényleg nagyon nehéz egyet írni, ha valaki sok filmet látott, akkor 20-30-40 kedvenc filmje is lehet akár.

Írok egyet a sok közül.

Tökéletes trükk.

Szerintem baromi jó film. Látványos is valamilyes szinten, de nem ez a fő vonal benne, annak ellenére, hogy bűvészek a főszereplők. Fordulatos film, szinte eldönthetetlen, hogy ki a szimpatikusabb. Hol egyik, hol másik. Mély tartalommal/mondanivalóval rendelkezik. Sokadjára is élvezhető, de első nézésre zseniális!!! Én első nézéskor ültem a film után és le voltam döbbenve. Imádtam/imádom.

Az ilyen és hasonló filmeknél sajnálom, hogy egy dolgot nem lehet kétszer átélni. :)

De tényleg tudnék még írni.

2019. jan. 27. 23:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Dogville.

Egy Oscar díjat sem nyert. A díszlet hiányos, de szándékosan. Nem kell sok idő, és a néző meg is feledkezik erről, mert a színészi játék felül kerekedik ezen. A világítás cserébe kitűnő, ezért nagyon szép képeket tudtak készíteni. A színészi játék nem csak rövid vágóképek véletlenül sikerült egymás utánja, hiszen hosszú vágások vannak benne, ami a rendezés, színészi játék és operatőri munkának közös és kiemelkedő munkája.

A történet egy ősi darab, amit kifejezetten Amerikára szabtak, mégis svédek ötlete alapján. Lars von Trier Amerika trilógiájának első része. Aki nem szereti a drámát, kerülje, de aki szeret komoly filmeket is nézni, annak ajánlom.

2019. jan. 29. 07:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Az Oscarról annyit, hogy nézd meg a 14 perces Snowden interjút, amiből semmi új nem derül ki, mint amit már úgy is tudtunk, és nagyon rövid időt ölel át Snowden történtből, rosszul van megvilágítva, nincs is fókuszban a kamra, werk film az egész és díjat kapott azzal a filmmel szemben, ami Sébastianó Salgado életét dokumentálta Wim Wenders rendezésében világra szóló képekkel, hatalmas mondanivalóval, amiben Amerika nem jófiút játszik, valódi problémákkal, valódi katarzissal és tanulsággal a végén. A kettő között ami döntött, a politika és nem a film értéke, nem a mondanivaló, nem a dokumentum érték, nem az, amiről a kategória szól.

Anne Hathaway az Extras / Futottak még sorozatban jól megmondta : nyomorékot, zst, vagy meghúrcolt nőt kell játszani, akkor nyerhetsz Oscart. És lám! Lejátszotta a nyomorult, meghúrcolt nőt és bumm! ott az Oscar.

A Titanic egy egész jó film lett. Ügyes megoldások, rendezés és operatőr kitett magáért. A színészek teljes rendben voltak, Leó itt sem kapott... De nem attól jó film, hogy díjat kapott. Az inkább az eladhatóságot jelzi. Kimaradna az életemből, biztos nem értenék néhány meme-et, és Futurama jó néhány részét. Nagy hatással volt a pop kultúrára. Bár inkább kifigurázzák, mintsem dicsőítik. :)

Jó film, de nem az Oscar miatt.

2019. jan. 29. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!