Gyűrűk Ura! Hogy lehet, hogy Elijah Wood (Frodó) és Ian McKellen (Gandalf) egyetlen egy jelenetet sem forgattak együtt?
Csak nem gondolod, hogy Gandalf végig gólyalábakon egyensúlyozott a "közös jelenetek" alatt? Hiszen a valóságban alig 20 centi csak a különbség a két színész között. :D
Viccet félre téve, az viszont tény, hogy a trilógián nagyszerű szakembereknek dolgoztak. A filmekben használt effektek, animációk valóban mérföldekkel jobb minőségűek voltak a többi, ekkor kiadott nyugati filmhez képest.. de ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nem sajnálták rászánni az időt és a pénzt. A feljettség szerintem adott volt ehhez a színvonalhoz már az 1990-es évek végén, végülis a japánok se maradtak el tőlük sokkal. Vegyük csak példának a 2001-es Final Fantasy filmet.
Hát én mondjuk a gyűrűk urának pont mind a 3 filmnek végignéztem a több órás werk filmjeit és igenis rengeteg közös jelenet volt.
Sokszor úgy oldották meg a méretarányokat, hogy Gandalf szimplán elöl ült, Bilbót vagy Frodót pedig messzebb rakták, így kisebbnek tűntek. Semmi animáció nincs ebben, ez egy régóta bevett filmes trükk ami jól működik.
Itt egy videó róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!