Jó hangulatú musicaleket tudnátok ajánlani?
Sziasztok,
így vizsgaidőszakra keresnék olyan filmet, ami feldob két vizsga között, és aminek később a hangulatát fel tudom idézni a soundtrack-jével néhány fejezet tanulása között. :D Ehhez mindenképpen jó hangulatú filmre lenne szükségem (lehet benne szomorú dal, de ne egy végső tragédiában teljesedjen ki a történet), és első sorban musicalt, vagy olyasmit keresek.
Amiket már láttam/tetszettek:
- Kicsiként a High School Musical és a Sharpay-es folytatása tetszett
- Jóval később a Grease (persze, hogy jó volt)
- Mamma mia 1-2 (összesen a kettőt szerintem láttam vagy harmincszor)
- Hair (ez mondjuk tragikus végű, de nagyon jó dalokkal, ilyesmi is jöhet)
- A nyomorultak (ez se vidám, de nagyon tetszett, hangulatban ilyenre mondjuk most abszolút nem vágyom)
- Séta a napfényben (ettől mondjuk nem voltam elájulva, de nézhető)
- Pitch Perfect (ez végül is hát nem tudom, mennyire musical, énekelnek benne és tetszett, szóval jöhet ilyesmi modernebb is :D)
- az összes Disney Hercegnő film valaha (hát végül is énekelnek, vannak jobbak-rosszabbak, de mindet láttam, szóval ezt ne írjátok :D)
- oké, nem film, sorozat, de a Glee első 3 évadát is imádtam (a többi számomra nem létezik, azért a zenéket meghallgattam belőlük), tehát ha esetleg van hasonló sorozat és nem tudok róla, akkor ide vele :D
Húha, hát szerintem ennyit láttam, és ezek úgy általában tetszettek is, szóval ha tudnátok ezeken kívül valamit, amiben főleg a hangulat, az éneklés és a dalok jók (a sztorinak nem kell nagy durranásnak lennie :D), akkor annak nagyon örülnék, előre is köszönöm, legyen szép estétek. :)
Régiek közül Flashdance, Dirty Dancing, Szombat esti láz.
Most meg adtak nemrég egy Csillag születik című filmet, azt nem láttam így nem tudom hogy tragikus-e, de az is ilyen musical-szerűség. A Lady Gaga meg a Bradley Cooper vannak benne annyit tudok.
Kedves #1!
Köszönöm szépen! :D a Dirty Dancing szerintem nem annyira musical, de az pipa természetesen. A Flashdance-t is láttam, a Szombati esti lázat felírom, az még nem volt :D
Ez a Csillag születik se nagyon tudom, hogy mi, szóval megy a listára. Meg most jutott eszembe, hogy a Kaliforniai álom is pont ilyesmi, de mindig halogattam és még sosem jutottam el odáig.
Köszi a választ! :)
Mary Poppins
A muzsika hangja
Evita
Óz a csodák csodája
My fair Lady
Ének az esőben
Fame
Jézus krisztus szupersztár
Hegedűs a háztetőn
Kabaré
Hello, Dolly!
Rómeó és Júlia
Sweet Charity
Hét Menyasszony Hét Fivérnek
Zenés, táncos western vígjáték az 50-es évekből. Két felirat készült a dalszövegekhez, sajnos nagyrészben eltérő szöveggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!