Mekkorát ütne, ha a régi, de nagyon jó magyar filmeket digitálisan felújítanák, kiszíneznék és újra a moziba küldenék?
Egyrészt szerintem a nép nemigen tódulna már manapság a Latabár- vagy épp Kabos-filmekre, másrészt vétek fekete-fehér filmeket kiszínezni azért, hogy jobban tessenek.
A tévében mostanában leadtak HD-ben olyan remek magyar filmeket, mint A tizedes meg a többiek, a Körhinta, az Isten hozta, őrnagy úr! vagy éppen a Két félidő a pokolban. Hogy aztán rajtam kívül hányan nézték meg őket... Valószínűleg nem sok százezer ember. Az öregek inkább Vad angyalt néznek meg hüledeznek a gonosz migránsokon, a fiatalok nagy része szerintem azt se tudja, eszik vagy isszák Sinkovits Imrét, Latinovits Zoltánt, Görbe Jánost, Darvas Ivánt, Bara Margitot - nekik a sztár a Kontroll meg az Argó. Marad egy filmeket kedvelő középkorú, kora középkorú réteg... Legalábbis én így látom.
Abból indultam ki, hogy az eredeti Star Wars trilógia háromszori felújítására is sokan beültek a mozikba és az ismeretterjesztő csatornákon nagyon ütős volt, hogy felújították a régi, eredeti, fekete-fehér háborús felvételeket. Színesek, jobb minőségűek lettek az archív felvételek és a Star Wars esetén is kiszíneseddett az eredetileg fakó fantáziavilág. Ezek még 10-15 éve voltak feljítva, a mai lehetőségekkel sokkal jobb minőséget lehetne kihozni.
Úgy tapasztaltam, hogy sok fiatal ismeri a régi színészeket, régi filmeket, csak nem nézik meg, mert milyen már, hogy elmosódott, fekete-fehér, archiv minőségűek?
A hirdetésben segíthetnének az influencerek. Rajtuk keresztül sok fiatalhoz eljutnának ezek a filmek. Adott lenne a nézőközönség. Üzletileg is biztos lenne. Én "A tizedes és a többiek" filmmel kezdeném a felújítást.
az egri csillagokkal megcsinálták.
ha jól tudom most megy is mozikban.
ami engem érdekelne ilyen verzióban a tizedes meg a többiek és a dögkeselyű.
Vannak már olyan magyar filmek, amiket ilyesmódon felújítottak, színesen, modern köntösbe öltöztetve, például 3 ami most eszembe jut: a "Meseautó", az "Egy szoknya, egy nadrág", és a "Hyppolit, a lakáj". Az elsőből mindkettőt láttam, a másodikból még egyiket sem, a harmadikból pedig csak a felújítottat.
A Meseautó például az egyik kedvenc magyar filmem. Az eredeti 1934-ben készült, és pont Kabos az egyik szereplője, a felújított változata pedig 2000-ben. Nemcsak modern, de a történetben is olyan kisebb jelenetmódosítások történtek, ami szerintem nem csak viccesebbé, de még egy kicsivel izgalmasabbá is teszi, sokkal meghatóbb a vége, jobb mint az eredeti!
#6-osnak
A kérdező nem a filmek modern újraforgatására(remake) gondolt, hanem arra, hogy az eredeti klasszikus filmeket felújítsák digitálisan(felbontás, képminőség, hang, esetleg színek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!