Melyik mese ez? Bárcsakos, kutyás.
Figyelt kérdés
Emlékszem halványan egy mesére régről (10 évvel ezelőttről vagy korábban), amiben az volt minden rész lényege hogy úgy kellett mondani a kívánságot, hogy bárcsak ez meg az lenne.... És akkor teljesült. Különben nem.
Valami kisgyerek, meg kutya volt benne, de lehetett földimalac is, nem emlékszem jól. Csak a bárcsak szó fontosságára. :'D Bocsi nem túl sok.... De hátha valaki tudja mi lehetett a címe.
2018. okt. 17. 22:52
1/4 anzai29 válasza:
Jamie és a csodalámpa. Szerintem. De lehet, hogy tévedek. :)
2/4 A kérdező kommentje:
Szinte biztos, hogy nem ez. (Bár sok részt nem néztem meg belőle.)
Ennél szerintem modernebb. És ebben nem csak úgy működik a lámpa, hogy bárcsakot kell mondani. Ott viszont az a kulcs.
2018. okt. 18. 01:08
3/4 Diego93 válasza:
Talán a "Merlin a csodakutya" című mese lehet. Ebben a mesében elhangzott mindig a "bárcsak" szó a kutya által és amit kívánt az a nyakörve segítségével lehetővé vált. :) Nem biztos, hogy ez lesz, de hátha. :)
4/4 A kérdező kommentje:
Már a címből megmondom! EZAZ! Nagyon köszönöm! :)))
2018. okt. 21. 00:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!