Melyik az a film, ami nagyon nagy hatással volt rátok?
Tüskevár - ebből meg lehet tanulni kenut evezni. Nekem ez egy élmény volt :)
Léon a profi - Ez volt az elsõ film, amit megnéztem, és elhatároztam, hogy szeretem filmeket. Költõi képek, jó színészi játék, kidolgozott karakterek, egyszerû, de tartalmas történet. Nagyon tetszett, hogy ebben a filmben a "rossz fiúknak" (a gyilkosoknak) drukkolok. Luc Bessonnak örök hálám az alkotásáért!
Amit tanultam belőle: Az élet mindig nehéz, nem csak amikor gyerek az ember.
Dogville - Ez a film díszletek erõs mellõzésével készült, de a film végére a nézõ képes látni a nem létezõ falakat. A filmbe való beleélést segíti, hogy a szereplõk utolsó vérig beleélik magukat a szerepbe. Az érzelmek ábrázolása fantasztikus. A történet Amerika születését feldolgozó trilógia elsõ részét képezi és nagyon sok valóság közeli mondanivaló van benne. Az emberi természetet mutatja be és azt, hogy a jótevõknek hol van a helye a társadalomban. Erõs szemfelnyitogatást ad az erkölcsi jóval elvakítottaknak :)
Amit tanultam belőle: az emberek gonoszak, hiába akarsz jót nekik, ők nem fogják fel.
Született gyilkosok - Ez a film brutális. A mondanivalója, hogy a média által zombivá butított senkiket megölni nem számít bûnnek, hanem már-már egy tisztogatás a szennyben, egy jó tett. Ez így érdekesen hangzik, de a filmben ez az élmény teljesen átjön. De emellett más mondani valója is van. Oliver Stone zseniális gondolkodású ember. Nagyon erõs társadalom kritikával fogalmaz, és nagyon alapozott tudás és mûveltség alapján, képes mûvészi képekbe önteni a mondani valóját. Ebben a filmben nagyon sok minden megjelenik, amit késõbb megtudva még inkább felértékeli a nézõ a mûvet. "A hét mesterlövésze" mûsorban szépen szétcincálják a témát.
Amit tanultam belőle: A médiag3tszik = showbusiness ferde világot akarnak veled elhitetni. Túl sok tévé ostobává tesz.
Nekem most ezek jutottak eszembe:
-A gyűrűk ura trilógia (megszeretette velem a fantasy műfajt, a harmadik rész vége nagyon meghatott:)
-A remény rabjai (sosem láttam még ilyen megható, felemelő filmet, a végén nem hittem el, egyik kedvencem lett:D
-Parfüm: Egy gyilkos története (miután megnéztem egy darabig eksztázisban voltam, egyszerre megrázott, meghatott, nem tudtam, hogy megértsem-e a főszereplőt, hogy mit miért csinált vagy sem)
Hayao Miyazaki anime filmjei (egy új stílust, filművészeti ágat ismertem meg velük, megszerettem az animéket)
12 dühös ember
Az emberek manipulálhatóak a jó irányba is és vannak, akik annyira gyengék, hogy néhány kérdés után saját maguknak mondanak ellent. Ezek az emberek általában nagyon nagy meggyőződéssel tárják ki a "tudásukat". Ez a meggyőződés szinte hit szerű. Ergó: szép szóval sok minden elérhető.
Al Capone ezt a gondolatot még megtoldta: "Szép és egy gépfegyverrel sokkal több minden elérhető, mint pusztán szép szóval."
Oroszlánkirály: Amit tanultam belőle: a barátodban akkor is bízhatsz, ha fáj amit mond, de az ellenséged akkor is rosszat akar, amikor hízeleg. Nem az a családod, ahonnan biológiailag származol, ahova a vér köt, hanem az, ahol érdek nélkül segítenek egymásnak az emberek bármilyen bajban vannak.
Tavasz, Nyár, Osz, Tél... és Tavasz (Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom, 2003)
Amíg nincs meg a jó és a rossz tudása, addig a bűnökért nem képes felelni az egyén.
Amerikai szépség:
Amikor végre majd sikerül mindent elérned, amit a társadalom megkövetel tőled, akkor is üresnek fogod érezni az életedet. Ezért inkább ne a tárgyakkal és a társadalmi elvárásokkal foglalkozz, hanem fejlesszed saját magad és higgy magadban! Ne higgy a médiának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!