Miért nincs rám hatással a Star Wars univerzuma?
Amennyire én tapasztaltam a Star Wars sokaknál gyermekkorukat, ifjúságukat meghatározó film, az idősebb korosztálynak meg az egyik, ha nem a legnagyobb mozis élménye volt.
Amire ki akarok lyukadni: általában közel sem szippant be úgy azokat, akik később látják. Meg igazából elcsépelt vagy sem, de nyilván nem jöhet be mindenkinek. Elvégre a film is művészeti ágazat. Szóval nincs itt semmiféle Istenkáromlás :)
Én hatalmas SW rajongó vagyok, de szerintem az új trilógia büdös szar! Aki az újakat látta először/többször, azt megértem miért nem szippantotta be a világa esetleg.
Az 1. rész a legokádékabb, gagyibb. A 2.-ban már vannak élvezhető és logikus jelenetek, történések. A 3. rész az újak közül a legkevésbé pocsék, már közel annyi benne az élvezhető, jó rész, mint a rossz.
Ajánlom nézd meg egymást követően a 4. és 5. és 6. részeket inkább. Az 1-2-3-at pedig egyáltalán ne nézd meg jó ideig.
Most hirtelen 2-3 ember is eszembe jut, akiknek hasonlót ajánlottam és sokkal jobban megszerették a Star Wars-t, mint amennyire előtte szerették.
A Star Wars több mint önmaga. Valószínűnek tartom, ha most jönne ki az első (azaz negyedik, tehát az Új remény) fele akkora sikere lenne. Amikor valaki a Star Warsért rajong abban benne van az is, hogy gyerekkorhoz, egy már elmúlt kedves emlékhez köti, olyan ez mint mikor ha elvernek mikor csenget a villamos, akkor (bár a villamos nem bántott) ha villamoscsengést hallasz, megijedsz.
A Star Wars önmagában kb. az aminek leírtad. Annak idején azért lett siker, mert annyira más volt mint bármi amit eddig láttunk. Most meg felnőttünk, és szeretnénk még abból az érzésből.
De persze az egyéni ízlés is belejátszik, például amiket felsoroltál, azok közül mind a BB-t, Keresztapát, vagy a Nolan-filmeket imádom. Viszont a Trónok Harcával ki lehet kergetni a világból. Ez nyilván függ az egyén beállítódottságától, hogy mi fog meg, és mi nem.
De tömegesen azért ekkora a "hype" körülötte, amit az elején leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!