A Lostban mi szerepe/hatása volt a hidrogén bombának?
Az ugye egyértelmű, hogy azért akarták felrobbantani, hogy megváltoztassák a jövőt, mivel 1977-ben voltak, így ha felrobbantják, akkor elpusztul a mágneses energia, a gép pedig majd nem zuhan le.
De csak egy alternatív világ jött létre, ami nyilván nem a bomba hatása. (vagy igen?!)
Ergo felrobbantották, Juliet meghalt (bár nem a robbanásban) és ennyi.
Az nem alternatív világ, hanem a haláluk után történő esemény "nem létező" helyszíne. Ott tudtak egymásra találni hogy tovább tudjanak lépni. (Ugye ezt mindenki a saját halálakor élte át, tökmindegy az mikor volt)
A robbanástól tértek vissza a saját jelenükbe, + ezzel idézte elő Jak az incidenst.
Ha nem robbantott volna akkor nem sérült volna meg az az energia, ergo nem kellett volna létre hozni a 108 perces protokollt. Mert akkor ugye nem kellett volna ez az egész gombosósdi.
Köszi!
Ki is ment a fejemből, hogy ezzel tértek vissza a jelenbe.
Viszont azt tudom, hogy afféle purgatórium volt az, de ezt nevezik alt-nak is, nem?! :)
Azt mi bizonyítja, hogy ez okozta az incidenst?
Hiszen erről ők maguk is dumáltak előtte, hogy mi van, ha ez okozza. De mi van, ha mégsem ez okozza, hanem ez állítja le.
Ők okozták saját maguknak azt, hogy végül lezuhantak. Ami történt megtörtént. Mivel felrobbantották a bombát, így kiszabadították az energiát, ami miatt a Hattyú állomáson 108 percenként meg kell nyomni a gombot, hogy "kisüssék" az energiát.
A flash sideways csak úgy indul, mint egy alternatív világ, de aztán rájövünk, hogy már meghaltak és -ahogyan az első is írta- meg kellett találniuk újra egymást, hogy továbblépjenek.
Onnan tudjuk, hogy a bomba nem állította le, hogy csak előrerepültek a saját idejükbe, de nem tértek vissza a zuhanás előtti időbe, tehát nem sikerült a tervük. Jack és Faraday tévedtek.
Igen, én ezt értem.
De pontosan tudjuk, hogy a Lost mennyire kacifánzos.
"Ami megtörtént megtörtént."
Ez mondja Sawyer is. Azt mondja, hogy ne robbantsák fel a bombát, mert mindegy, hisz ami megtörtént, az megtörtént. Ezért is nem ment el a szigetről megmenteni a szüleit.
Ebből az is leszűrhető, hogy TELJESEN MINDEGY, hogy felrobbantják-e a bombát avagy sem, ígyis úgyis lezuhannak, nem tudnak rajta változtatni.
Mi van, ha a hidrogénbomba felrobbantása nélkül is kiszabadult volna az energia és ugyanúgy lezuhannak?
Nem szabadult volna ki, mert Jack idézte elő a kiszabadulását.
Azt hogy "Ami történt, megtörtént" úgy kell érteni, hogy amikor visszamentek az időben minden választásuk egy döntésben, már megvalósult.
Az időben visszautazott Jack (hívjuk Jack 1-nek)
Felrobbantotta a hidrogénbombát, ami miatt kiszabadult az energia (ezzel visszatért a saját idejébe). Majd a DHARMÁsok megalkottak egy kódot amivel 108 percenként kisütik a felszabaduló elektromágnesességet.
Desmond 2004.09.22-én nem süti ki időben a fölös energiát (nem nyomja meg a gombot) ezért az energia kiszabadul, ezzel lerántva a szigetre az Oceanic 815-őt.
Jack 2 a szigetre kerül, aztán pár hónap múlva el is hagyja azt. Amikor visszatér 2007-ben, a sziget 1977-es változatán találja magát, ahol is felrobbantja a hidrogénbombát, és ezzel kezdődik minden elölről. Paradoxon.
A Sawyer elment volna megmenteni a szüleit, akkor tuti hogy valahogy ő idézte volna elő a halálukat.
Remélem azért valamennyire érthető is amit írtam :D
Egyébként arra csak most jöttem rá hogy Faraday a saját születése előtt 1 évvel halt meg :|
Persze persze értem én.
Mind ezt írtátok.
Ez a legvalószínűbb is, de ezt az energiát a dharmások megfúrták.
Kiszabadulhatott (sőt ki is szabadult?!) az energia attól is.
Így aztán gondoltam a hidrogénbomba már mindegy.
Faradayt a saját anyja lövi le. :)
Igazából vannak dolgok, amik felfoghatatlanok. Akár ez a Faraday ügy. Lelövi őt az anyja, aztán megszületik megint? :D Mint ahogy írtad, paradox.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!