Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Támogatod hogy a jégvarázs 2....

Támogatod hogy a jégvarázs 2. leszbikus film legyen?

Figyelt kérdés
Még év elején jelent meg az a pletyka hogy Elza barátnőt kap. De egyre biztosabb hogy meglépi a Disney. Szerinted jó ötlet?
2018. aug. 30. 22:14
1 2 3
 21/23 jdfGabrella ***** válasza:
100%
Szerintem Elsa jobban mutat pasi nélkül.
2019. dec. 12. 21:42
 22/23 anonim válasza:
55%
Ha a fél világ "támogatja" akkor se fog barátnőt "kapni'.
2019. dec. 28. 17:46
 23/23 anonim válasza:

Tudom, régi kérdés, és azóta a film is megjelent, de gondoltam leírom leszbikusként a véleményem.

Akármennyire is örülnék egy reprezentációnak a Disney világaban, én nem szeretném, ha ez pont Elsa lenne. Olyan kevés az erős és egyedülálló női karakter (csak Merida van rajta kívül, ha jól emlékszem, de ő sem teljesen Disney), szeretném, ha ők is megmaradnának erősnek és egyedülállóknak. A Jégvarázs amúgy is a testvéri szeretetről szól.

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a leszbikusok/LMBT egy része így is eléggé tud hasonulni Elsával. A rettegés, hogy kiderül a titkod, hogy tudod, hogy utálni fognak érte, mert másabb vagy, mint a többség. Ez nagyon magányos, és elzárkózódó érzés. Majd kiderül a féltve őrzött titkod, és az emberek rettegnek, undorodnak tőled, valóra válnak félelmeid, pedig te nem is tehetsz arról, hogy ilyennek születtél. Az önelfogadás hosszú, rögös útja. Belemagyarázható, hogy végülis az LMBTQ érzéseit is reprezentálja Elsa, de nem gondolom, hogy kifejezetten csak azt. Sok fiatalnak vannak ám titkai és félelmei, ami miatt jól tudnak azonosulni Elsával.

Én örülök ennek is nagyon, én tényleg átérzem a helyzetét. De csodálatos lenne egy kifejezetten nyíltan leszbikus hercegnő is. Sokan hisztiznek a gyerekek miatt, de könyörgöm, ez nem eltanulható dolog. Keresztény homofób családban nőttem fel, azt néztem a tévében, amit engedtek, Süsü meg csupa ilyen retró mesék. És láss csodát, homoszexuális lettem. És tilthatják az emberek a gyerekektől az LMBT tartalmakat, de amint internethez kerül a gyerek, úgyis mindenre fény derül, csak a szülő nem fog tudni róla. Nem egyszerűbb leülni vele és megbeszélni, hogy igen, van ilyen is, ez is csak szeretet, és ha ilyen vagy, akkor is melletted állok? Meg például feltétel nélkül szeretni? Én például nagyon szeretném, ha a családom elfogadna, de mivel nem, így öregkorukra szépen magukra hagyom őket, pont mint ők engem, hogy érezzék a feltételekkel járó szeretetet, amit számomra is nyújtani bírtak. Gondolom azt sem kellene megemlítenem, hogy mennyi meleg pár nevelt heteró gyereket. Mert képesek megbeszélni dolgokat. A gyerekek nem olyan hülyék, mint ahogy a szüleik gondolják.

Tudom, elkalandoztam a fájó emlékekben, de visszatérve: a mesékben a gyerek szeretetet látna, max a szülő uszítaná gyűlöletre. Érdekes, nem? Nekem is minden álmom lenne, hogy olyan családban éljek, akik mindenről csak undorral és megvetéssel tudnak beszélni. Ja nem.

(A másik meg: gyakran látom, hogy heteró emberek mennyire megsértődnek az LMBT reprezentáció miatt a médiában. Tudom, szörnyű, de ez nem nekik szól, hanem nekünk. Mert akármennyire is magányosnak érezzük magunkat, nem vagyunk egyedül :) Őszintén szólva legalább nagyrészük egy ilyen kis apróság miatt nem folytat egy adott sorozatot, és máris kevesebb gyűlölködővel, nyugodtabb hangnemben lehet megbeszélni a többiekkel az eseményeket, miközben mi megkapjuk a reprezentációnkat. Win-win)

2020. máj. 4. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!