Hajrá skacok! C. sorozat. Emlékszik valaki?
Én emlékszem rá, néztem belőle pár részt. Tipikusan gyerekeknek készült, ma már nem tetszene.
A 2000-es évek elején szinte csak videóra lehetett felvenni a részeket és sokan csak maguknak vették fel, de internetre nem tették fel. Ha későb megismételte volna valamelyik csatorna, akkor most fent lenne a neten.
Én kicsit ellent szeretnék mondani a célközönséget illetően. A sorozat elejét nem momdanám feltétlenül csak és kizárólag gyerekeknek valónak. Inkább egy résznél történik hasadás, amikor a tartalom gyerekessé válik.
Az eleje sok mindent foglal magába és a végére két tippem van, hogy miért lesz más. Vagy annyi történetet elhasználtak már, hogy nem jutott más az eszükbe vagy túl töménynek bizonyult a gyerekeknek.
Az elején is próbálják gyerekbaráttá tenni, de maguk a problémák nem feltétlenül azok. Még felnőttkent is sok egymás után megnézni az első 10-20 epizódot, vagyis nekem annak tűnt, annyira intenzív, hogy éppen megoldódik egy konfliktus és máris jön a következő. Nem csak túl sok dolog történik, de a sok gond egy idő után leamortizálja a nézőt. Ez persze nem teszi rosszá, én többször megnéztem. :)
Viszont azt aláírom, hogy amikor jön az ufó, onnantól már a felnőttek nehezen azonosulnak a történettel, az egész történet onnantól inkább a gyerek képzeletét mutatja be, nem pedig valósághű történetet.
Sok történetet elhúznak, kevésbé intenzív, de ismétlődő, ez is unalmas egy felnőttnek, de a gyereknek egyszerűbb.
Arról nem is beszélve, hogy felnőttként másképp látja a karaktereket is az ember, például Marisol túlzott ragaszkodása szerintem túllépi a "még csak gyerek" kategóriát. Nem életszerű, hogy pl depresszióba essen egy 7 éves kislány, mert a tanárnője el tervez menni. Néha inkább obszesszív-kompulzívnak tűnik és szerintem pár más karakternél is vannak hasonló hibák, amiket a felnőttek nem érzékelnek súlyos problémák gyökereinek. Ez pedig egy felnőttet nem szögez a sorozat elé.
Összegezve nem feltétlenül csak gyerekek élvezik, de azzal számolni kell, hogy aki az elejétől nézi a végéig, az egy idő után érezni fogja a hasadást. Persze annyira nem olyan durva, én néha nevettem egyes gyerekes részen is, pmert jó poénok vannak.
Bocsi a késői válaszért. Én egyáltalán nem emlékszem ilyen részletesen rá. 9 éves voltam mikor láttam, most 26 vagyok :D csak az kék sárga egyenruha maradt meg, még pár név, és hogy szerettem.
Sajnos youtubeon én nem találom. Szóval továbbra is várom az ötleteket hol tudnám újra megnézni.
Itt van az összes rész.
Én nem tudok spanyolul, de így is élvezetes volt, lehet érteni, miről szól minden rész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!