A Harry Potter filmben ez most hogy van?
Az Aszkabani fogoly részbe van amikor Harry, és Hermione visszamennek az időbe ,hogy megmentsenek ártatlan életeket.
Na de az a furcsa,hogy amikor előszőr mennek Hagridhoz,ugye azért indúlnak el a házból,mert valaki fejbe dobja Harryt egy kaviccsal,és azért vették észre hogy jönnek Hagridhoz. Késöbb meg Lupin férfarkas lesz, és megtámadja Harryt, de valaki felvonyit és a farkas a hang után megy.
Aztán valaki megmenti Harryt a dementoroktór.
Na eddig oké. De azt nem értem hogy késöbb visszamennek az időbe, Harri és Hermione, és mindent ők csináltak. Dee...amikor a jelenbe játszódik, akkor hogy a fenébe mentették meg maguk? Akkor is kellet valakinek ott lennie.
Egyszer valami olyasmi magyarázatot olvastam, hogy nos. Ugye Dumbledore küldte vissza Harry-éket. Elvileg Dumbi már akkor eltervezte Harry-ék visszaküldését, mielőtt kivégezték volna Csikócsőrt. Azzal, hogy ezt elhatározta, már befolyásolta az időt. Így a jövő biztos vonala az volt, hogy visszamennek az időben, ezért alapból úgy alakultak az események, hogy Harry és Hermione már ott voltak a jelenben, csak éppen a jelenbeli emberek tudta kívül, hiszen direkt figyeltek rá, hogy senki ne lássa meg őket. Éppen ezért valójában nem tudják megváltoztatni a történelmet, csak ha már előtte úgy döntenek. Így tulajdonképpen nincs is paradoxon. Hermione is mindig eldöntötte, hogy miután vége az egyik órájának, visszamegy az időben, és elmegy jóslástanra is. (Ami ugyanabban az időpontban volt.) Így volt a jelenben egyszerre két helyen.
Remélem érthető volt. Meg helyes. Más magyarázatot erre még nem láttam.
Ahha értem.jó bonyolultan oldották meg mert igazából szerintem úgy lett volna helyes,hogy amikor először vannak ott lebuknak hogy Hagridnál járnak,de elmenekülnék és igen csikócsőr meghal. Aztán mikor lupin megtámadja Harryt, akkor pl Ron van akárki, akár hemrione vagy valaki megsérűl,vagy meghal,Harry elmenekűl. Aztán a dementoroknál, Sirius meghal, Harry meg megmenti pl lupin. Vagy Piton ha már ott volt, és pl ő hal meg. Ha és akkor csomó ártatlan meghalt, és ha visszamennek, akkor végül is igy megtudják menteni őket ahogy mutatták is.
Mert pl ha én zenét hallgatok a zebárn és jön egy autó, és elütne,de valaki elránt. Nem láttam hogy ki, csak hogy elrántott. Késöbb visszamegyek az ídőbe,és elbújok,hogy megnézzem ki ránt el. Erre senki és végűl magam kell elrántsam és ez igy fura mert szerintem úgy lenne több értelme ha valaki akkor elránt.
Ez ilyen egyszerű példa.
A Harry Potterbe meg kicsit összekavarodtam XD
Fhuuuuuu.
Ilyen hülye kérdést is ritkán találni 😂.
Nincs semmi ilyen, hogy előre el kell dönteni meg hasonlók. Ha visszamèsz az időben és megváltoztatod a múltat, akkor a jövő is más lesz. Szóval a jelenben már úgy törtènnek a dolgok. Mert ha minden úgy törtènik ahogy a kèrdező írta, akkor hogyan veszik észre annak a következményèt h megváltoztatták a múltat? Újra átèlik? Nem. Ezért van, ha vissza mész az időben akkor a jelen/jövő megváltozik. Ezért is tiltja a varázslótörvèny a múlt megváltoztatását, mert az idő egy nagyon bonyolult dolog. Idézem Hermionèt: -Harry, te hogy reagálnál, ha meglátnád magad?
-Valószínűleg megtámadnám magam, vagy megőrülnèk.
-Látod, ezért fontos, hogy NEM LÁTHATNAK MEG.
Ezért nem szabad belepiszkalni az időbe, mert súlyos következményei vannak.
Egyébként meg az időnyerővel nem lehet 24 óránál tovább visszamenni, ès a Főnix rendjèben tönkreteszik az összes időnyerőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!