Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Halálsoron a metacritic...

A Halálsoron a metacritic oldalán, hogy-hogy csak 61-es értékelésű?

Figyelt kérdés

Mi az, amivel nincsenek megelégedve?

Mivel a könyvet nem olvastam, így nem tudom mennyire ábrázolja hűen.

De nekem nagyon tetszik, az egyik kedvenc filmem.

2018. aug. 16. 21:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A Ragyogást maga King se szereti, és pontosan azért, amiért a kritikusok se. Kubrick több mindent is átírt a forgatókönyvön, tehát ő az alapkoncepciót a saját viziója szerint akarta megvalósítani. Kingnél az verte ki a biztosítékot, hogy a filmben Torrance karaktere már a film elején is őrült volt, na meg az hogy a filmben nem Danny és a képessége van a fő szerepben, hanem az apjának az elborult elméje, és ez ehhez hasonló változtatásokat nem szerették a kritikusok sem annak idején.

Személy szerint én pl. jobbnak tartom mint a könyvet, pont amiatt mert más, és engem jobban megfogott az emberi elme elborulását boncolgató változat mint a leginkább misztikumra építő könyv változat.

Egyébként az is tévhit, hogy a könyv mindig jobb lenne. A legjobb filmek általában vagy pont ugyanolyan jók mint a könyv, vagy még jobbak: Harcosok klubja, Keresztapa, Remény rabjai, Mechanikus narancs, Nem vénnek való vidék, Psycho, Száll a kakukk fészkére, stb.

Ha tényleg érdekel, szívesen idebiggyesztem az én kis listámat, amiből sok jóság kimaradt, amiket egyébként szeretek, de próbáltam összeválogatni a legnagyobb kedvenceimet: [link]

2018. aug. 18. 01:01
 12/25 A kérdező kommentje:

Oké, hogy ezt te így gondolod és remek filmeket (adaptációkat) soroltál fel, de te is biztos találkoztál már többször ezzel a könyv vs film efektussal. Hogy a film csak a jéghegy csúcsa...

Ránézek a listára.

2018. aug. 18. 01:05
 13/25 anonim ***** válasza:
Persze, hogy találkoztam, és egyébként rohadt idegesítő is tud lenni, majdnem olyan idegesítő, mint a "régen minden jobb volt" :D
2018. aug. 18. 01:06
 14/25 A kérdező kommentje:

Jó kis lista, bár "csak" 16-ot láttam a 25-ből, de 2-3 kivételével a többiről is hallottam és ott vannak a megnézendő filmek listáján.

Úgy látom a thrillert, meg az ilyen sötétebb hangulatú drámákat szereted leginkább.

2018. aug. 18. 01:09
 15/25 anonim ***** válasza:
Hát igen, a nyomasztó filmeket, a jól sikerült gengszterfilmeket, (sorozatgyilkosos) thrillereket, meg azokat a drámákat szeretem amik kitapossák az ember lelkét. Lehet enyhe mazochizmus, de szeretem ha megszakad a szívem egy-egy film nézése közben :'D
2018. aug. 18. 01:16
 16/25 anonim ***** válasza:

Persze más zsánerből is vannak olyan filmek amiket nagyon szeretek, a listán is akadnak ilyenek. A neo-westerneket pl. nagyon szeretem, mert ezek már realistább megközelítésűek.

Neked mik a kedvenceid? :)

2018. aug. 18. 01:25
 17/25 A kérdező kommentje:

Akkor már én is összeírok egy 25-ös listát. Lesz pár egyezés. Bár az enyém kaotikusabb lesz, én sok műfajt szeretek. Nem sorrendben írom, az lehetetlen lenne.

1. Titokzatos folyó

2. Zodiákus (remélem láttad, ha a hetediket és a sorozatgyilkososat szereted)

3. Amerikai história X

4. Deja vu

5. Titanic

6. Boldogság nyomában

7. Jurassic Park (írnám, hogy az összes, mert az egész egy nagy kerek számomra és gyerekkori kedvencek, de az öt filmnek számítana)

8. King-kong

9. Forrest Gump

10. Halálsoron

11. Kapj el ha tudsz

12. Forráskód

13. Jfk

14. A szív bajnokai

15. A bombák földjén

16. Remény rabjai

17. Életrevalók

18. Gladiátor

19. Közönséges bűnözők

20. Oroszlánkirály

21. Hullámtörők

22. A tetovált lány

23. Kiképzés

24. A tűzben edzett férfi

25. Tolvajok városa

De az a baj ezzel a listával, hogy a Batman trilógia BŐVEN beférne ide, de az megint 3 film, a 3 ad egy egészet. A Marvel moziuniverzuma és az összes X-men is nagy kedvencem, de azok együtt 30 film kb. :)

2018. aug. 18. 01:33
 18/25 A kérdező kommentje:
Tarantino film sincs a listámon, pedig aztán az ő filmjei is odaférnének, de akkor valami másikat kéne kihúzzak. Nehéz volt összeírni.
2018. aug. 18. 01:37
 19/25 anonim ***** válasza:

Jó is, hogy leírtad. A Boldogság nyomábant régóta megakartam nézni, azon kívül még a Hullámtörőket nem láttam a listáról.

A Jurassic Parkkal én is így vagyok, gyerekkoromban rengetegszer megnéztem, gyerekként dínó fétisem volt :D

Egyébként még a disztópia filmeket, bosszúfilmeket szeretem nagyon. Utóbbiból a legnagyobb kedvencem a Visszatérő, de az Oldboy-t is imádom, annak ellenére, hogy az nem fért fel a listámra. Ha szereted Tarantino stílusát, mindenképpen nézd meg, ha eddig nem láttad :D

2018. aug. 18. 01:51
 20/25 A kérdező kommentje:

Amikor én a boldogság nyomábant láttam, úgy gondoltam annál nem létezik jobb film! :D

Persze azóta én is változtam, csomó idő eltelt és rengeteg új filmet is láttam, de szerintem remek film!

Oké, felírom :)

2018. aug. 18. 01:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!