Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az utolsó Jedikben miért volt...

Az utolsó Jedikben miért volt az, hogy egyszer átvitte a praetoriánusok ruháját a fénykard, máskor pedig nem?

Figyelt kérdés
Én ezt nem teljesen értettem. Elvileg a teljes öltözékük fénykardálló anyagból készült, mégis amikor olyan mozdulatot tett Rey vagy Kylo akkor átvitte a fénykard az öltözéküket (és persze meghaltak). Hogyhogy?

2018. aug. 10. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindig átviszi a ruhájukat a fénykard. Most újra néztem, és most se vettem észre olyat, hogy ne vitte volna át a ruhájukat a fénykard egyszer se.
2018. aug. 10. 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a mandalori páncél ami fénykard álló.

a bolygójukról származó fém ami lehetővé teszi ezt,ezért is voltak a birodalom első számú célpontjai.

persze szerezhettek ilyet a kérdésben lévők és valahol logikus is,hogy aki számít fénykard párbajra az szerez magának valahogy mando páncélt,de ezért a jelenetért most nem fogom újranézni ezt a gányt,1x bőven elég volt.

2018. aug. 10. 21:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Pedig a hivatalos enciklopédiában azt írják hogy fénykard álló ruházatuk volt, és a filmben is látszik hogy néha veti a szikrát de nem mindig megy át rajta a kard (akkor viszi talán át ha szúrják, ha csak rácsapnak akkor lepattan róla). Amúgy azt nem is tudtam hogy a mandaloriak a Birodalom célpontjai voltak.
2018. aug. 10. 23:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Lekaptam a polcról az enciklopédiát, a következő áll benne:

"Ha ez az energiamező aktiválódik, a páncél képes hárítani a lövedéket. Még a lézerkard is lepattan róla, habár egy jól irányzott döfés átszúrhatja a felületét"

Pont ezt látjuk a filmben is :)

Egyébként az ötlet valószínűleg a középkori lovagok páncélingéből jöhetett. Arra volt jellemző, hogy vágás ellen elég jól véd, viszont szúrás ellen egyáltalán nem

2018. aug. 10. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!