Star Wars rajongók! Az alábbi párbajokat kik nyernék meg szerintetek?
Egyébként ha a napokban lett volna ilyesmi kérdés nem én voltam mert ez az első ilyen kérdésem :)
1.Grievous vs Pre Vizsla
2.Grievous vs Savage Oppress
3.Boba Fett vs Embo(a fejvadász a tcw-ből a nyílpuskával és a harci kalappal)
4.Pre Vizsla vs Embo
5.Anakin(ep 3-ból) vs Darth Maul
6.Dooku vs Darth Maul
7.Dooku vs Windu
8.Sidious vs Snoke
9.Ahsoka vs Kylo Ren
10.Ahsoka vs Grievous
Bocsi ha kicsit sok lett...
grievousnak 3 variációja is van.
a tartakovski rajzfilmben jóval erősebb és legyőz akár 4-5 jedit is,ezért egy közepes képességű sith sem lehetne ellenfele.
ezért ha azt vesszük alapnak akkor fél kézzel győzné le pre vizslát,meg oppress-t is.
a film alapján pedig vizslát legyőzné és opress legyőzné őt.
embóra már alig emlékszem ezért ezt kihagyom.
5.anakin
6.nem kérdés dooku
7.dooku
8.sidious.ez nem is tudom hogy lehet kérdés?
9.ashoka
10.grievous
A filmbéli Grievous-re gondolok természetesen,a rajzfilmben szerintem eléggé elnagyolták.
Snoke harci képességeiről gyakorlatilag semmi nem derül ki,de ha tippelnem kell szerintem is inkább Sidious.
1.Grievous nyer,ez elég egyértelmű.
2.Ez már bonyolultabb,de ha csak fénykard párbaj és nuku erő használat van,akkor inkább Grievous. Első ránézésre ugyanúgy össze-vissza vagdalózik mindegyik és hasonlóan brutális fizikai erejük van,de Grievous egy fokkal technikásabb.
3. Szerintem Boba Fett a felszerelése miatt,de csak egy hajszálnyival.
4.Embo.
5.Anakin.
6.Dooku,mert jobb a technikája és jobb trükkjei vannak. Bár Maul fiatalabb és mozgékonyabb,de Dooku precízsége jócskán ellensúlyozza ezt.
7.Windu.
8.Sidious.
9.Inkább Ahsoka,de eléggé húzós párbaj lenne szerintem.
10. A tcw-s Ahsokanak nem sok esélye lenne,de a Rebels-beli Ahsoka nyerne.
1.Griveous
2.Griveous
3. Bobba Fett
4.Pre Vizsla
5. Ha erő használat nélküli párbaj lenne akkor Darth Maul
6. Darth Maul (szintén erő nélkül)
7. Windu
8.Sidious
9.Ahsoka
10.Ahsoka
Én szeretem az ilyen kérdéseket. :D
1. Grievous, szerintem ez egyértelmű.
2. Ez már húzósabb, ez szerintem elég hosszú és erőszakos párbaj lenne, ha Opress koncentrálna és megfelelően használná az erőt akkor nyerhetne ő, de ismerve a forrófejűségét és a féktelen erőszakosságát én azt mondom Grievous kicselezi és végez vele egy ponton.
3. Ezt passzolom, Boba Fettnek főleg a kultusza erős, a karakter maga annyira nem (Jango keményebb volt), viszont jó az arzenálja. Nem tudom, szerintem ez nagyon 50-50, akinek jobb napja van. Még az is lehet elmennének együtt vukira vadászni párbaj helyett. :D
4. Ez megint egy kérdéses párbaj, de talán Pre Vizsla, bár ezt inkább csak érzésre mondom, tétet itt sem raknék egyik oldalra sem.
5. Anakin nem mindegy hogy az EP3 melyik részéből. Ha az elejéből, akkor egyértelműen ő, hiszen Dookut is legyőzte egyedül. Viszont ha a film másodikfeléből, amikor átáll, akkor már lehet Maul, hiszen ott Anakin elveszti az eszét, egy őrjöngő állat lesz, és Maul azért hidegvérű, jó harcos, legyőzte Qui-Gont is, illetve szerintem a nabooi veresége után megtanult gondolkodni, szóval szerintem kivárná a megfelelő pillanatot amikor Anakin már teljesen elveszti az eszét és akkor odaverne, mint Kenobi. Szerintem az lenne mint Obi-Wannal, max kicsit tovább tartana vagy nagyobb lenne a szerencse-faktor.
6. Dooku szerintem nyerne, Maul jó vívó de gyengék az Erő-képességei, Dooku itt nem feltétlen a vívásra hagyatkozna, inkább az Erő segítségével tartaná sakkban Mault, aztán az alkalmas pillanatban végezne vele.
7. Szerintem itt Windu. Nem egy 3 másodperces párbaj lenne az biztos, de Windu ugye a vaapadot használja, ami a sötét oldalt használó ellenfél erejével párhuzamosan őt is erősíti, plusz ugye Windu a második legnagyobb jedi mester, szóval ha nem is könnyedén de legyőzné Dookut. Sidioust is legyőzte.
8. Hát ha azt vesszük alapul amit eddig láttunk, hogy a két karakternek annyi ereje van amit a filmben mutattak, akkor Sidious győzne, de én nem írnám le Snokeot, semmit nem láttunk tőle, nem tudjuk tud-e vívni, a mentális ereje valami elképesztő, illetve az a villám amit odasózott Kylonak az meggyőző volt. Szóval ha Snoke hátterét is ismernénk, akkor szerintem ez egy érdekes párbaj lenne, de hogy gigászi az biztos. Nem mondanék egyiket vagy másikat mert Snokeról túl keveset tudunk.
9. Ez jó kérdés. Azért Ahsoka már gyerekként is állta a sarat Grievous vagy Ventress ellen, felnőttként meg Maullal is pariban van simán, szóval a felnőtt Ahsoka szerintem higgadtsága, bölcsessége és képességei segytségével legyőzné Kylot. A tinédzser azért valószínűleg nem.
10. Lásd előző pont, Ahsoka gyerekként is pariban volt Grievoussal, mondjuk azt én túlzásnak éreztem, de felnőttként szerintem le tudná győzni, még ha meg nem is ölné.
Boba Fett szerintem is egy erősen túlértékelt karakter,már ami a körülötte lévő felhajtást illeti. Elvileg Cad Bane-t már megölte bár nem tudom ez pontosan hol derül ki.
Windu a maga területén a legerősebbek közt van,szerintem Dookut és Mault is megverné.
Akkor még pár bónusz kérdés is lenne ha nem lett volna elég idáig :)
11. Boba Fett vs Han Solo&Chewie
12. Bossk vs Embo
13. Praetorian testőrök vs Magna Guardok. Itt mondjuk egy 4 v 4 felállásra gondolok
1. Grievous
2. Én Grievoust mondanám, ha a CW szerint néznénk akkor talán Opresst, ám a filmben egy kicsit erősebb a CW-beli alakjánál. Egyébként ott Assajjtól is kikapott, aki meg kb ugyanolyan erős lehet mint a filmbeli Grievous, szóval nagyon kiélezett csata lenne, de még mindig rá tenném a voksom.
3. Nem nagyon emlékszek már olyan pontosan Embora, mindenesetre Bobát mondanám
4. Embo
5. Anakin minden jellegű kérdés nélkül. Persze számít, hogy melyik Maul, a CW-beli énje vagy a filmbeli, ha előbbi akkor Anakin ledarálná percek alatt, ha a filmbeli, akkor kiélezettebb lenne a harc, de valószínűleg Anakin nyerne akkor is (elvégre Mault egy padawan vágott ketté)
5-össel én itt személy szerint nem értek egyet, ne felejtsük el, hogy (amint az előbb is írtam) egy padawan vágta őt ketté, aki ráadásul Anakinhoz hasonlóan elvesztette az eszét (a mestere halála miatt) ő is támadott csak mint a hülye, ráadásul Anakinnak még előnye is lenne, mivel ő pont a legagresszívabb 5-ös stílust használta, ellentétben Obiwal aki a Maulal való párbaj idején a 4-est, később a 3-ast, amik közel sem olyan támadóak, főleg ilyen helyzetben.
1 szó mint száz, Anakin esélyesebb.
6. Dooku minden kérdés nélkül, mindenki Maul vívótudását hozza fel, de azt elfelejtik az emberek, hogy Dooku százszor jobb vívó nála, világosan meg van mondva, hogy Windu, Yoda és Sheev mellett ő az akkori galaxis legjobb vívója. Emellett egyébként Maul közel sem egy hidegvérű harcos (képregények), valószínűleg nem készülne fel semmilyen fajta erő képességre, Dooku meg előszeretettel lepte meg az ellenfeleit erő-villámokkal, szóval még egyértelműbb a harc. Ami Maul mellett szólhat az az hogy a 7-es stílus elég agresszív, hogy kizökkentse Dookut, de ehhez olyan vívónak kéne lennie, mint Windunak, szóval esélytelen Maul ebben a párbajban.
7. Szerintem az egész kánon SW történelmében a legkiegyenlítettebb párosítás, hasonlóan erősek, kb 50-50 százalék, és nagyon sok függ a helytől is.
Azért ez a párbaj sokkal több dologtól függ, mint a vapaad, ami fontos, de Mace konkrétan ki sem tudja használni, mivel a vaapad csak olyan ellenfelek ellen használható, akik a dühüket használják a harcban, Dooku meg a dühét visszafojtva harcolt, szóval a vaapad ellene hasztalan. Viszont vívásban mindketten nagyon erősek, és a 7-es stílus amiből a vaapad épít pont hatásos a makashi ellen amit a gróf használ.
Ami Windu igazi előnye ebben a párbajban, az a Shatterpoint "töréspont", amivel képes repedéseket látni az erőben, képes érzékelni az ellenfele gyenge pontjait. Ennek az egyetlen hátránya az, hogy mivel nagyon az ellenfélre koncentrál, ezért nyílt terepen meg lehet lepni hátulról, de egy sima 1v1-ben szerintem ez az, ami a javára döntené el a harcot, Dooku hiába erős erőhasználó, a villámait Mace visszaverné a Shatterpoint segítségével (még Sidious villámait is visszaverte), szóval Mace-t mondanám, de ez nagyon 50-50.
8. Sidious, nincs semmi szükség teóriázgatni, Sidious, Sidious, Sidious, Sidious, Sidious.
9. Az alapján, amit kettejüktől láttam, Ahsokát mondanám.
10. Remek kérdés, a CW-beli Ahsoka harcolt Grievoussal, de elég kiegyenlített volt, Ahsoka elmenekült, de akkor még jóval gyengébb volt mint a Rebelsben, Grievous meg önmaga paródiája. Overall Grievoust mondanám, de ez is kétesélyes.
5-ös vagyok, válasz hetesnek a pontjaira:
#5: Mint írtam, a 3. rész elején látható Anakin még szinte 100% hogy legyőzné Mault. Én onnantól adok esélyt Maulnak, hogy Anakin átállt, mert ott elveszti az eszét. nagyon erős jedi/sith, de az érzelmeit nem tudja kontrollálni, elborul az agya, őrjöng, így sebezhető. Ne feledjük, Obi-Wan is a higgadtságának és hidegfejűségének köszönhetően verte meg a Mustafaron, nem azért mert klasszisokkal jobb vívó volt a korábbi tanítványnál. Anakin ott elvakult, és Obi-Wan tudta mi következik. Ennyi.
Most ugyanezt Maullal: teljesen igazad van, egy padawan vágta ketté. De nézd végig az egész jelenetet: Obi-Wan konkrétan az árok falán csüng, fénykardját Maul rég lerúgta az aknába, gyakorlatilag sakkmatt. Ott Maul arra fázott rá, hogy ahelyett hogy akár az erővel letaszította volna Kenobit, akár átszúrta volna a fénykardjával, helyette ott vigyorgott fölötte, kiélvezte a vélt győzelmét, Obi-Wan meg fogta, felugrott, és Qui-Gon kardjával meglepetésszerűen elfűrészelte. Ott Maul egy nyert meccset vesztett el. hasonlóan a Sidious-Windu párbajhoz: Windu legyőzte Sidioust, ha nem szövegel Ankinnal hanem lecsapja Sheev fejét akkor vége a dalnak. Helyette moralizált egy sort meg jól rákészült a mozdulatra, a kis Ani meg közben lenyírta a kezét. Mind Maul mind Windu egy győztes helyzetből egy pillanat alatt az életükkel fizettek (vagyis Maul túlélte, de mindegy is) azért mert teketóriáztak, örömködtek vagy éppen moralizáltak, ahelyett hogy végeztek volna azzal amit elkezdtek. És itt fűzném be a másik dolgot amit mondtam, hogy Maul a túlélését követően vélhetően megtanult gondolkodni, átértékelte a dolgokat, mert a továbbiakban elég bölcs és higgadt karakter, még ha a bosszúvágya vezérli is, de képes azt hideg mederben tartani. Szóval ne írd le Mault.
#6: Én gyakorlatilag ugyanezt mondtam, csak én úgy fogalmaztam, hogy Dooku itt nem feltétlen a vívásra hagyatkozna Maul ellen, de ezt nem azért mondtam mert Dooku nem jó vívó, hanem mert egyszerűen nem lenne szüksége kardozni, ha az egyéb képességivel is meg tudja nyerni a harcot. Ahogy mondtad is a gróf előszeretettel lepte meg ellenfeleit mindenféle Erő-trükkökkel, és szerintem Mault inkább ezekkel próbálná meg elverni mint 1v1 kardozásban. Ugyanez érvényes lenne Grievous ellen is: az erős jediknek/sitheknek felesleges kihegyezni a dolgot a kardforgatásra, ha az Erő olyan mértékben velük van, hogy az ellenfelet kedvük szerint agyonrázhatják árammal vagy körberöptethetik 30-szor a teremben? Persze, Dooku vagy éppen Sidious leállhatna kardozni adott esetben Grievoussal pl., de sokkal egyszerűbb és némiképp szórakoztatóbb is, ha megfojtják a tábornokot, bedugják a 220-ba vagy egymás után 20-szor földhöz csapkodják. Dooku és Sidious is tudtak vívni elég komoly szinten, de mindketten jobban szerették az Erőt alkalmazni.
#8: Azért az nem bölcs dolog, hogy csak azért írjuk le Snokeot mert Sidious többet mutatott. Pont ez a baj. Ha mindkettőt látjuk vívni, erőképességeket használni és szerepel mindkettő 3 filmen át, akkor összehasonlíthatóak. De Snokeról semmit se tudunk, éppen ezért simán lehet hogy pariban lenne Sheevvel vagy akár ki is nyírná. A Snokeot alakító színész szerint a karaktere erősebb mint az Uralkodó... No meg aztán, Palpatineról mennyit tudtunk a 6. rész végén? Kb. semmit azon túl hogy gonosz és nagy a hatalma. Ez kb. olyan, mintha tippelni kéne hogy a balról a második praetorianus őr az erősebb vagy a jobbról harmadik.
És akkor most válaszolok az extra kérdésekre is:
11. Ha Han és Chewie összedolgoznak szerintem győzhetnek Boba ellen, persze ha a jetpack is Fett hátán van akkor az bajos. Azért az olyan párbajokban ahol nincs erőhasználó mindig bennevan a szerencsefaktor is. De a túlerő miatt szerintem Hanék jobb esélyekkel indulnak. Ha még Lando és/vagy Qi'ra is ott van, akkor el is dőlt.
12. Passz, amit fentebb is írtam. Fejvadász 1v1, sosem megjósolható, attól függ kinél milyen fegyvertár van vagy épp ki hogy cselezi ki a másikat. Fejvadászoknál ritka hogy egyértelműen meg lehessen mondani ki nyerne. Mondjuk talán Jango mindkettőt ki tudná nyírni (na nem egyszerre).
13. Ez mondjuk elég egyértelműen a praetorianusoknak áll, a Magnák ugye eleve droidok, míg a vörösök humánok, akiket a legmagasabb szinteken képeztek, a fegyverzetük is modernebb és sokoldalúbb, és a páncéljuk jól védi őket a fénykard, elektrobisento és hasonló fegyverekkel szemben. A Magnák komoly erőt képviselnek, és bizony lehetnek (főleg többedmagukban) halálos ellenfelek képzetlenebb vagy látszámhátrányban lévő ellenfeleknek, de ha a gyerek Ahsoka is képes volt elbírni velük. akkor nem hinném hogy a praetorianusok telecsinálnák a gatyájukat tőlük. Én őket még Grievous ellen sem érezném sansztalannak, hiszen erőhasználók ellen is tartották magukat 8igaz hogy 4-szer annyian voltak, de nem is gunganekkel szemben kellett állniuk a sarat). Azt nem zárom ki hogy 1-2 meghal közülük a harcan de 4v4 99% hogy a praetorianus gárda nyer. Szerintem. Ettől még a Magnák kemények, bírom őket is.
8-asnak:
Szerintem Obi-Wan alapból jóval gyengébb vívó Anakinnál ez leginkább a Dooku elleni harcuknál látszott. Viszont védekezésben eléggé jó és ez pont az előnyére vált,amikor Anakin elborult aggyal neki támadott. Anakin mentális állapota nemigen tette lehetővé,hogy rést találjon Obi védelmén csak ész nélkül csapkodott,na meg azért a végén Obi-Wan highground-ba került ahol elég nehéz támadni őt.
Nekem is tök az volt a benyomásom,hogy Maul simán megöli Obit,ha nem kezd el szórakozni hanem kihasználja a helyzetet. Tök olyan szituáció mint ami hétköznapokban is látható hogy a macska addig játszik az egérrel amíg az meg nem lóg. Csak ez esetben a „macska" rá**szott rendesen :) Persze nem vitatom el Obi-Wan érdemeit sem mert padawan létére jól állta a sarat.
A Windu v Sidiousnál viszont szerintem elég sanszos lehet,hogy Sidious hagyta magát valamennyire és húzta az időt Anakin érkezéséig. Véleményem szerint fénykard párbajban Windu veri Sheevet a vapaad miatt,viszont a sith nagyúrnak lehet lett volna a tarsolyában valami trükk amivel kicsinálja Windut. Pl:végigcsapkodja az iroda falán 20-szor aztán levillámozza amikor sebezhetőbb vagy kivágja az ablakon. Gondoljunk csak bele,hogy Yodával is egálban voltak egyik se bírt a másikkal. Márpedig Yoda a legerősebb jedi,mégha nem is olyan ügyes kardvívó mint Windu.
A Snoke témához nemigen tudok pluszot hozzá tenni,mert ezt már talán sose tudjuk meg. Itt tényleg csak találgathatunk.
A magna guard v vörös gárda harc viszont érdekesebb,de én is arra tippelek,hogy a droidok kikapnak mégha meg is izzasztják a praetoriánokat. Hogy lenne esélyük Grievous ellen azt 1 vs 1-be gondolod vagy arra,hogy mondjuk 3-4-en rámennek ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!