Az imdb első 10 helyére melyik filmeket tennétek?
Az imdb-n melyik film helyezésével értetek leginkább egyet az első 10-ből? Illetve ti melyik filmeket tennétek az első 10 helyre?
1-2 rövid magyarázattal leírom én is azt a 10 filmet.
Nem sorrendben:
Titanic (Direkt ezzel kezdtem, mert megosztó. Szerintem zseniális lett, csak sokan túl nyálasnak tartják és szinte már divat lett nem szeretni, pedig szerintem nagyon jó lett, a látvány és a hangulat varázslatos. Romantikus köntösbe helyezték, de mind a 11 oscart megérdemelte véleményem szerint, így mindenképp itt lenne a helye)
Forrest Gump
Deja vu
Kapj el, ha tudsz
Jurassic Park
Amerikai história X
Életrevalók
King Kong (2005)
Gladiátor
Boldogság nyomában
Persze rohadt nehéz megírni 10-et. Tizokzatos folyót, Oroszlánkirályt is beleírhattam volna vagy a 12 dühös embert.
Illetve, amit nagyon beleírnék az a Batman, de a Batman 3 részes és a három ad ki egy egészet, de az imdb alapján három helyet foglalna, csak ezért nem írtam bele.
Hosszú volt, bocsi, de érdekelne nagyon a ti véleményetek.
Az IMDb toplistáját a felhasználók szavazzák meg, nincs értelme vitatni :)
Simán tudnék írni vagy 50 kedvencet, de megpróbálok egy tizest:
Ember a felvevőgéppel (1929)
M - egy város keresi a gyilkost (1931)
Hófehérke és a hét törpe (1937)
Ének az esőben (1952)
Pszichó (1960)
Iszonyat (1965)
2001: Űrodüsszeia (1968)
Apokalipszis most (1979)
Titanic (1997) - nekem is :)
A sötétség útja (2001)
Az első három az örök. Nekem egyszerűbb lett volna, ha színészeket kérdezel,vagy téma szerint 10-10-et, mert így egy kicsit nehezebb :).
- A felolvasó (Kate Winslet-Ralph Fiennes)
- A szív hídjai (Clint Eastwood-Meryl Streep)
- A szerető (Jean March)
- Enigma (Kate Winslet-Dougray Scott)
- Törvénytisztelő polgár (Gerard Butler)
- Függőség (Ashley Judd)
- A törés (sir Anthony Hopkins-Ryan Gosling)
- Nincs bocsánat (Clint Eastwood-Gene Hackman-Morgan Freeman)
- A szikla (sir Sean Connery-Nicolas Cage)
- A tégla (Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson,Matt Damon, Mark Wahlberg)
Tudom, hogy nehéz és tudom, hogy a mi szavazataink alapján van, de ez csak csupán egy kérdés, hogy számotokra melyek azok a filmek.
Az első válaszoló inkább a régebbi filmeket szereti úgy látom. :)
A második válaszoló filmjei közül sokat szeretek én is! :)
hát?
mióta lement a spartacus sorozat,ami szerintem egészen jól bemutatta a rabszolgasorsot a nekik szánt társadalmi szerepet és nem mellesleg a gladiátor életet,a mellett a gladiátor film egy viccé silányult.
akkor is ha igazából pont a gladiátor és a 300 sikere volt az ami létrehozta a spartacus sorozatot.
ami halhatatlan klasszikus lett az talán a harcosok klubja.
Imdb helyezést lehet vásárolni is.
Inception is megtette, meg a Pappá pia is.
Dogville / Született gyilkosok / Gyűlölet / Nagyítás / Generális / Adam álmai / Bronson / existenz / Összeomlás , ezek eléggé alul értékeltek szerintem.
Holt költők társasága / Grand Torino / Incendies / Das boat / Leon a profi / Istenek városa / 12 dühös ember / Ötödik pecsét / Chihiro / Shawshank / , ezekkel az értékekkel egyet értek.
Túlértékelt a Gyűrűk Ura, Inception, Interstellar, Zongorista, Prestige, Coco, űr Odüsszeia, Inglorious Bastrasds (hype a javából!), . Ezek jó filmek, de nem ennyire. Illetve van köztük egy két rossz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!