Tudnátok ajánlani valami jó leszbikus sorozatot?
Szinte biztos hogy ismered, de azért leírom, hátha nem.
Orange is the new black - Egy női börtönben játszódik, bemutatja a valódi történéseket egy börtönben. Van benne minden amit el tudsz képzelni. Zaklatás, undorító dolgok, erőszak, börtönőr-rab viszony, igazságtalanság és sajnos halál is (egyik kedvenc karakterem meg fog halni... :( )
Azért leszbikus sztori, mert a főszereplő egy biszex csaj (Piper Chapman) és újra találkozik a börtönben a régi szerelmével aki egy nő, és egymásba szeretnek, pedig a csajnak van vőlegénye is odakint. Érdekes nagyon.
#1: Köszönöm, hallottam már róla és bele is kezdtem, nekem kissé nyomasztó volt (ami nyilván a történetből fakad). Valami könnyedebbre vágynék.
#4: Na igen, ezt adom! 😂 Látod, már ezt a kérdést is jelentgetik, de tudnám miért?!
1.vagyok
A legtöbb leszbikus sztori ilyen "nyomasztó" azért hogy drámai, tragikus és romantikus legyen. Szerintem ettől izgi :) Bocsi hogy nem tudok jobbat mondani, ismerek még párat de azok is ilyenek.
Nem láttam az L wordöt, és csak olyan(ok)at tudok, ami nem konkrétan leszbikus, viszont van benne leszbikus szál, ami szerintem fontos a sorozatban, remélem segítek vele valamennyit. :D
Egyik kedvencem az Orphan Black, ami klónokról szól, és amúgy mindegyik klónt ugyanaz a színész játssza. Ezek a klónok egy titkos kísérlet eredményeképp születtek, a cselekmény kibontakozása során pedig egyre többet tudunk meg arról, hogy miért hozták őket létre. Az egyik klón leszbikus, és szerintem messze nem lenne ilyen jó a sorozat, ha ő és a párja nem lennének.
A The Bold Type-ban van 3 lány, legjobb barátnők, egy újságnál dolgoznak és igazából először azt hittem, hogy tipikus ilyen "csajos" sorozat, de igazából nem feltétlen. A feminizmus is igen erősen benne van, és sok fontos témát feldolgoznak benne és hát az egyik lány találkozik valakivel, aki miatt rájön, hogy vonzódik a lányokhoz. Szerintem borzasztóan jó az egész, és az is, ahogy az ő száluk kibontakozik. :) Most kezdték a második évadát, lesz harmadik is.
A The Fosters egy leszbikus párról és családjáról (többnyire ugye örökbefogadott gyerekek) szól, 5 évadja van (befejezték), olyan chilles sorozatnak mondanám, átlagos, és van, hogy a pokolba kívánnál egy csomó karaktert, de mégis szerettem nézni.
Előző vagyok, véletlenül elküldtem...
A Faking it arról szól, hogy van 2 nem túl népszerű lány, akik kitalálják, hogy úgy szereznek egy kis hírnevet maguknak, hogy eljátszák, hogy leszbikusok. Színjáték közben az egyikük tényleg beleszeret a másikukba. Sajnos félbehagyták a sorozatot az egyik évad közepénél, de abszolút élvezhető így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!