Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Gyűrűk Ura mért egy jó film...

A Gyűrűk Ura mért egy jó film sorozat?

Figyelt kérdés

Összesen 3 film van a világon aminek 11 Oscar-díja van és abból az egyik A Király Visszatér.

Pár indok arra, hogy mért rossz a film:

1) Cselekmény: varázslények 3 epizódon át menetelnek

2) Zene: idézz fel nekem egy jellegzetes dallamot a filmekből. (segítek, nem fog menni, ellentétben mondjuk a Star Wars-szal/ Harry Potterrel)

3) Mondjál belőle egy emlékezetes, karakteres szereplőt aki nem Gollam

4) Idézz egy idézetet ami nem Gollamtól van

5) Mondj egy indokot, hogy megnézzem a filmet és az az indok nem Gollam

2018. jún. 12. 13:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

3.gandalf eléggé emlékezetes.

idézetek tőle-fussatok bolondok!

meg ami a legütősebb az a-has nak trakadúr,has nas krippakúr.

ez utóbbi dolbiban olyat szól,hogy beremegnek a falak,olyan ijesztően meg van effektelve.

2018. jún. 13. 19:45
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

1) Nem mondanám őket varázslényeknek, és nem is menetelnek végig.

2) Bármikor felidézem magamban a film zenéjét.

3) Gandalf, Saruman, Gimli, Legolas, Denethor, Faramir, Elrond, Galdriel

4) Andúril, a Nyugat Lángja, melyet Narsil darabjaiból kovácsoltak.

5) A legjobb könyvadaptáció, amit ismerek.

Amúgy meg. Mi az, hogy "mért"? Esetleg "miért". És nem mondanám filmsorozatnak, inkább filmtrilógia. Egyébként a 11 Oscar talán túlzás, de azt is hozzá kell tenni, hogy ez nem csak a harmadik rész, hanem gyakorlatilag az egész trilógia elismerése. Szerinted a Ben Hur és a Titanic megérdemli a 11 Oscart? Mai szemmel nézve azokban is van legalább annyi hiba, mint a Gyűrűk Urában. Nem akarom egyébként isteníteni a filmet, nyilván nem tökéletes feldolgozása a könyvnek, de én majdnem annyira szeretem, mint a könyvet (viszont a Hobbit filmekről ne beszéljünk, azok kritikán aluliak). Egyébként mi bajod szegény Gollammal?

2018. jún. 13. 20:28
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Gollam for president!
2018. jún. 13. 20:40
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem foglak győzködni sőt a kérdéseidre sem fogok válaszolni.

Csak annyit fűznék hozzá, hogy a Gyűrűk Ura önmagában egy teljesen új univerzumot teremtett akár a Star Wars vagy éppen a Harry Potter.

Ha így állsz hozzá, eleve soha nem fogod szeretni ezt a filmet, és nem is kell hogy szeresd. Van amit én sem szeretek. A látvány, a történet, minden amit megteremtettek a filmben konkrétan mestermű.

6 éves korom óta a kedvenc filmem. :)))

2018. jún. 14. 20:35
 15/19 anonim ***** válasza:
2018. jún. 14. 20:59
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

Ez bizonyára csak valami beugratós kérdés akar lenni, vagy te nem láttad a filmeket. A könyveket legalábbis biztosan nem olvastad...

A gyűrűk ura először is nem jó film, hanem jó könyv, mely A hobbit, a Szilmarilok, és néhány kiegészítő jellegű irománnyal együtt olyan komplex és epikus művet alkot, ami azóta is példátlan a fantasztikus irodalom- és filmművészet terén.

A gyűrűk ura a high-fantasy műfaj archetípusa, pionírja, sőt megteremtője!

1) Azok a „varázslények” az európai (főként a skandináv, germán, és kelta) mítoszok, legendák és népmesék szereplői, illetve azok változatai, melyek – miként azt fentebb is említettem – azóta is a fantasy zsáner általános kreatúrái.

De hogy a későbbi Warcraft referenciádra reagáljak: ha nem lett volna A gyűrűk ura, nem lett volna D&D sem, és akkor bizony ma aligha létezne Warcraft! (Rögtön vissza is kérdeznék: a Warcraft film talán tetszett?)

2) Nagyjából a teljes soundtrack! De most komolyan – unalmas óráidban próbáld ki, hogy bedobod a komplett soundtrack-et a lejátszóba, csak amolyan háttérzene gyanánt. Garantálom, hogy hetekig csak a mesésen megkomponált szimfonikus dallamokat és Enya andalító énekeinek egyvelegét fogod dúdolni.

(Harry Potter?! Egyáltalán hogy jön az ide...?)

3) Gollum egy mellékszereplő, bár tettei elég nagy súllyal bírnak. Azt hiszem, az előttem válaszolók már kimerítették ezt a választ, de amúgy kb. mindenki (beleértve Gollumot is)! A gyűrű szövetségének tagjain kívül az összes karakter egyedi, kidolgozott, és emlékezetes. Az ember akaratlanul is megjegyzi a neveiket, azonosul velük, vagy éppen ellenszenvet érez irántuk – sőt később akár más történetek szereplőit is az ő személyiségükhöz hasonlítja.

4) Az hiszem, az előttem szólók ezt is kivesézték már. A filmben (hát még a könyvben!) rengeteg emlékezetes sor van, amik a film óta szállóigékké (sőt meme-ekké) váltak.

5) Nos, ha szereted a fantasy műfajt, vagy ha egy epikus, valódi mélységgel bíró, mégis szórakoztató kalandra vágysz. Gollum pont az az indok, ami miatt ne nézd meg a filmet! Olvasd el a könyvet, majd ha gondolod, olvasd el hozzá a többi kapcsolódó művet is. Aztán nézd meg a filmeket, és próbáld meg újra feltenni a kérdést.

Az bezsebelt díjak száma abszolút nem reprezentatív. Kismillió nem amerikai (főként ázsiai) produkció van, melyek az amerikai standard mérce alapján csak úgy dúskálhatnának az különféle díjakban! A gyűrűk ura filmre pont annak előzmény, A hobbit lehetne a jó ellenpélda – na, az nem sikerült valami jól... Az 1977-es rajzfilm sokkal hűbb adaptációja az eredeti műnek.

Egy szó, mint száz: A gyűrűk ura nagyon is méltó arra, amit elért! A film pedig ugyancsak méltó adaptációja az írott műnek. Nem véletlen, hogy az első megjelenése (1954!) óta számtalan dolog épült rá: képzőművészeti alkotások, képregények, szerepjátékok, társasjátékok, kártyajátékok, videojátékok, filmek, animációk, színházi produkciók, szakkörök és társaságok, stb. A Star Warst magam is kedvelem (a Harry Potterrel vagy A Karib-tenger kalózaival ellentétben), de attól még egy túlhajtott dolognak tartom, ami a nagy hype nélkül sem ér fel A gyűrűk ura szintjére, legfeljebb alulról cirógatja azt.

2018. jún. 15. 22:27
 17/19 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem, hogy az egy komoly kérdés. Szóval, csak az egyik pontra reagálok:

2) Tessék! Egy ezer közül is felismerhető, jellegzetes Gyűrűk Ura dallam (1:15-től) :D https://www.youtube.com/watch?v=hHAP7NvBOU0

2018. júl. 19. 15:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A Titanic is kapott egy csomó Oscart, mégsem a kedvencem... Semmit nem jelent számomra, hogy egy film hány Oscart kapott.

Egyébként nekem tetszett filmen a Gyűrűk ura trilógia, de a Hobbit talán még jobban. Valamiért magával ragadott a hangulata. Ugyanakkor a könyvhöz túl sok köze nincs, legalábbis ami a cselekményt illeti (a film többszöri megnézése után döntöttem el, hogy végre elolvasom és mintha egy másik történet lenne... attól még jó mindkettő, csak teljesen más...)

Ami a zenét illeti: John Williams arról nevezetes, hogy kultikus zenéket szerzett kultikus filmekhez (mint pl. a Star Wars és az első Harry Potterek - persze a fő motívumokat a későbbi zeneszerzők is átvették. De még lehetne sorolni: Jurassic Park, Indiana Jones, Superman... ezek olyan zenék, amiket tényleg egy-két taktusból felismer mindenki. Ugyanakkor nem ő az egyetlen zeneszerző Hollywoodban, és lehet, hogy Howard Shore annyira nem felkapott/közismert, de remek zeneszerző és számos emlékezetes film zenéjének a megalkotása fűződik az ő nevéhez is. A Gyűrűk ura és a Hobbit zenéje pedig szerintem egészen kiváló alkotás, én személy szerint jobban szeretem, mint bármelyik John Williams-filmzenét (azzal együtt, hogy mélységesen tisztelem az öreget).

Ami a karaktereket illeti: nekem pl. az összes hobbit emlékezetes a sorozatból, de még sokan mások is. A legkedvesebb karakterem pl. Csavardi Samu.

Idézetet Gollamtól sem tudnék, nemhogy mástól, de ez a memóriámnak köszönhető, nem a filmnek.

Én a sajátos hangulata miatt ajánlom bárkinek megnézésére, és nekem NEM a menetelést jelenti, hanem a Megye különlegesen barátságos hangulatát (aminek a felidézésekor jelenleg is éppen az ehhez kapcsolódó zenei téma cseng a fülemben, ugyanis ez belőle a kedvencem - a Hobbitban is feltűnik ugyanez a téma egyébként.) (Bár a filmből a Megye megmentése sajnos teljesen kimaradt.)

Nekem az egészből egy dolog jött le: neked valamiért Gollam-fóbiád van. :)

2018. aug. 26. 23:06
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Már a "varázslények 3 epizódon át menetelnek" - nél teljesen komolytalan lett a kérdésed.
2018. szept. 30. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!