Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Gyűrűk Ura mért egy jó film...

A Gyűrűk Ura mért egy jó film sorozat?

Figyelt kérdés

Összesen 3 film van a világon aminek 11 Oscar-díja van és abból az egyik A Király Visszatér.

Pár indok arra, hogy mért rossz a film:

1) Cselekmény: varázslények 3 epizódon át menetelnek

2) Zene: idézz fel nekem egy jellegzetes dallamot a filmekből. (segítek, nem fog menni, ellentétben mondjuk a Star Wars-szal/ Harry Potterrel)

3) Mondjál belőle egy emlékezetes, karakteres szereplőt aki nem Gollam

4) Idézz egy idézetet ami nem Gollamtól van

5) Mondj egy indokot, hogy megnézzem a filmet és az az indok nem Gollam

2018. jún. 12. 13:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

1 Varázslények? Azok mik? A hobbitok ugyan nem embereke, de varázserővel sem bírnak.

2 Simán. Ha megnézem a filmeket, akkor meg hetekig a zenéje jár a fejemben.

3 Gandalf, Theoden, Gimli... Amúgy Gollam miért nem ér? :D

4 "Jöttömre 5 nap múltán számítsatok, pirkadatkor, kelet felől"

5 Tehát még nem is láttad? Na ez a te bajod!

2018. jún. 12. 14:02
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ember, nálad mi ez a Gollam mánia? HP-t is csak Doby miatt nézed?
2018. jún. 12. 14:24
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=-5BxrjOpxXM erről ez jutott eszembe :D

1)mordor baromira messze van és akkor még nem volt uber

2)Enya -may it be

3)Aragorn,Legolas,Arwen(akkoriban az egyik legszebb színésznő volt szerintem)

4)S ha már idézet " Egy gyűrű mind fölött,

Egy gyűrű kegyetlen,

Egy gyűrű a sötétbe zár,

Mert bilincs az egyetlen."

5)Indokot? nem akarlak rábeszélni,hiszen úgy tűnik eleve negatívan állsz a filmhez,egy olyan filmhez ami páratlan utazásra hívja a képzeletet,méltó helyen állva a filmtörténet nagy klasszikusai között.Klasszikusok mint a STAR wARS eredeti trilógia (a prequel,és a mostanában moziba kerülő részekről érdemben nem tudnék nyilatkozni.a mai tiniknek forgatják lehúzva annyi bőrt amennyit csak lehet.kinyírtak Han Solot-aki a galaxis legvagányabb kalandora volt,kinyírták luke-ot aki nekem a star wars-t jelentette.na az volt az a pont amikor eldöntöttem soha többet Sw hiába olyan jó csaj Daisy Ridley

2018. jún. 12. 14:27
 4/19 A kérdező kommentje:

Na akkor értékelek:

Törpe,varázsló,elf,hobbit,ent... talán nem a legjobb szó a varászlény, de egy World of Warcraft-ba simán elmennének.

Zenével nem győztetek meg.

Theoden, Gimli, Arwen - ezek kik?

Legolast csak Orlando Bloom miatt jegyeztem meg, Gandalf elmegy, Aragorn meg Legolas barna verziója.

Az idézeteket is elfogadom. Bár nem a legikonikusabbak a filmtörténelemben.

2018. jún. 12. 15:44
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

1) Elég sok érdekes dolog történik velük az úton. Az egyik legrégebbi történetmesélési módszer az, hogy úton vannak valahova valakik, és közben történnek velük dolgok. Meg amúgy leginkább Frodó és Samu története az, hogy mennek, és ők csak a fele a teljes történetnek. A többiek nem mennek kifejezetten sokat.

2) Ez mondjuk elég vicces, mert a Gyűrűk Ura zenéje az egyik legismertebb a világon. Azonnal felismerhető és 10-ből 9 ember azonnal el tudja dúdolni.

https://www.youtube.com/watch?v=NUIZvAe3RBg

3) Aragorn, Samu, Denethor, Saruman, Gandalf, Elrond, Legolas, Gilmi, Boromir, Faramir

4) Egy Gyűrű mind fölött.

Fussatok, bolodok!

Vörös nap virrad, vért ontottak az éjjel.

A legapróbbak is képesek fordítani a jövő alakulásán.

5) Felépít egy hihető, élő, kreatív, gyönyörű világot, amibe archetipikus, mégis egyedi és azonosulható karaktereket helyez. Ha szereted az eredeti Star Wars trilógiát, akkor jó eséllyel szeretni fogod ezt is. Érzelem, hősiesség, gigászi csaták, igaz barátság, önfeláldozás, reménytelennek tűnő helyzetek, stb.

Nincsen olyan területe a film készítésnek, amely területen ne lenne legalább nagyon jó. Nem igazán vannak gyenge pontjai. A Harry Potternek meg a Star Warsnak azért elég sok támadható pontja van, a Gyűrűk Urának nincsen. Minden egyes tekintetben legalább nagyon jó (színészek, rendezés, dialógusok), pár tekintetben kiemelkedően jó (látvány, világ építés, zene, sok szereplő kiegyensúlyozása, epikus csatajelenetek).

Hadd kérdezzek vissza: hány éves vagy, láttad-e, és milyen elvárásaid vannak, illetve milyen elvárásaidat nem teljesítette, ha láttad.

2018. jún. 12. 15:53
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

1) A "gyűrű szövetsége a könyv első felében felbomlik (rég láttam, de gondolom a filmben sincs másképp), innentől csak a Frodo és Samu (két emlékezetesen szereplő meg is van) menetelnek tovább Mordor felé. A többi szereplő szét válik és elég sok minden történik velük.

2) Gondolom te csukott szemmel nézed, akkor viszont nem értem, hogy nem maradt meg neked egy sem a film varázslatos zenéi közül.

3) További érdekes emlékezetes szereplők: Gandalf (mindenki ismeri szerintem a nevét..), Aragorn, Boromir, Trufa, Pippin, Legolas, Gimli, Theoden, Faramir, Eomer, Eowyn, Denethor, Saruman, Bilbo, Elrond, Arwen (vagy Arven?) - Ezek, amik most kapásból eszembe jutottak.

4) Ezzel gondban vagyok, mert a könyv és a film forgatókönyve nagyon sokban különbözik.

5) Ezt nem igazán értem. A fenti kijelentéseket gondolom alapozod valamire, nyilván láttad a filmet.

2018. jún. 12. 16:36
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

"egy World of Warcraft-ba simán elmennének"

Szegény Tolkien forog a sírjában.

2018. jún. 12. 18:25
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam mind a 3 könyvet. Még a banyapók is jellegzetes karakter benne! :)

A filmek és az Oscar kapcsolata eleve egy olyan pont, amit nem értek minek boncolgatlak. Szimpatikus filmek kapják ezt a díjat. Mmint amik az akadémia tagjainak szimpatikus. Nem szakmai, szubjektív a módszer.

Ugyanakkor a Gyűrűk ura film nagyon jól valósította a helyszíneket, a szereplőket, a történet egy részét és még új szálat is tett a történetbe. Látványos film. Ezért kapta a legjobb rendezésért a díjat. Fantasztikus a maszokok, amikkel dolgozik. Ezért kapott sminkért díjat. A zene most is a fülemben van. Dúdolod is, amikor elindulnak az útjukra a szőrös lábúak.

Ettől nekem még nem fog tetszeni a film.

És neked sem kell, hogy tetszen. Ez ízlés kérdése.

Miért kéne megnézi? Nem kell. Semmi nem történik, ha soha többet nem nézi meg senki. Ez a jó benne. Nem kényszer. Sokan azért nézik, mert kíváncsiak. Sokan azért, mert szeretik. Magadnak találj indokot, miért nézed meg. Nem az én dolgom eladni. Arra ott a marketing anyag.

2018. jún. 12. 18:46
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

#7 Juj, mikor mondott ilyet? Elsiklottam mellette.. szerencsére :/

T. kérdező, remélem nem gondoltad komolyan :( Negyven év munkáját becsméreled. El sem tudod képzelni, milyen világot épített fel a Gyűrűk ura megírásáig.

2018. jún. 12. 18:49
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se a szívem csücske a LOTR, esztétikailag nem olyan nagy szám és nyilván túlzás a sok Oscar, de azt se mondhatod, hogy nem jó film, amikor bevételi rekordokat döntött és évtizedes hatást gyakorolt a popkultúrára (látod, 15 évvel később is felteszel róla kérdést).

Egyébként nagyon profin jelenített meg egy világot, minden részében jól működik. Ne művészfilmként kezeld, hanem popkulturális filmként, a hollywoodi eszképizmus képviselőjeként - annak tökéletes.

Azért "kell" megnézned, mert egy közös popkulturális pontja korunknak, ahogy az 1980-as éveké volt a Vissza a jövőbe vagy az 1960-as éveké volt a James Bond-sorozat.

2018. jún. 13. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!