Szerintetek, mi lett volna máshogy, ha Harry Potter lány lenne? (De minden más ugyanolyan)
Voldieval millió fanficben összehozzák, akár fiú, akár lány, az eredeti világban azért esélytelen, sok dolgot kell hozzá változtatni, hogy elfogadható legyen, már akinek, persze.
Jó kérdés, de megint a fanficekre hivatkozom, vannak jók, átgondoltak is, sokkal logikusabbak, mint az eredeti.
Csak mert lány lett volna, lehetett volna kb. minden ugyanaz, ez az ember személyiségén is nagyban múlik. De ha a környezetében sok ember igencsak máshogy áll a lányokhoz, az komoly különbségeket is jelenthetett volna. Nem hiszem, hogy ekkora extrapolációt megalapozottan össze lehet hozni.
Szia!Ezen a kérdésen már én is sokat gondolkodtam :), és szerintem Pitonnal jött volna össze. Ha Piton nem Harry apját (James) látja Harryben, nem kínozta volna, sőt..., lehet hogy ha teljesen hasonlított volna anyukájára, akkor Piton minden órán 10 pontot adott volna a Griffendélnek :D és másképp állt volna ugyanahhoz a helyzethez. Nem hiszem, hogy 2x követné el ugyanazokat a hibákat szerelemben. Szóval másképp fejezte volna ki magát. Ha tanult belőle, összejöhetne Harryvel, ha lánynak született volna.
Illetve szerintem Voldemort ugyanúgy megölte volna Harry szüleit akkor is, ha lány, mert veszélyeztette a hatalmát. Ezért nem hiszem, hogy Harry lányként Voldemorttal összejött volna, bár a feltevés érdekes.
Minden teljesen máshogy lett volna. Voldemort valószínűleg nem akarta volna megölni őt, mert a jóslat egy fiúról szól (ez a magyar verzióban nem egyértelmű, de az angolban mindig he-t, azaz egyes szám 3. személy, hímnem névmását használja):
The one with the power to vanquish the Dark Lord approaches... Born to those who have thrice defied him, born as the seventh month dies... and the Dark Lord will mark him as his equal, but he will have power the Dark Lord knows not... and either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives... The one with the power to vanquish the Dark Lord will be born as the seventh month dies...
Szóval Harry a szülei nem haltak volna meg, innentől teljesen más irányba ment volna a történet és Harry személyisége is más lenne, mert azért a Dursleyéknél töltött 10 év egy ilyen fiatal gyereket nagyon befolyásol. Roxfortban is ugye Ron nem lehetne a szobatársa, nem jönne össze Ginny-vel stb.
Viszont egy másik lehetséges forgatókönyv, hogy akkor Neville lett volna a kiválasztott, és lehet hogy az ő anyukája éppen nem lett volna vele, hogy feláldozhassa magát, ezért Voldemort megölte volna Neville-t és pár év után már az egész varázsvilágot ő uralná.
Ha esetleg mégis Harry maradt volna a kiválasztott, akkor is már gyerekkorától is telejesen más lett volna minden, pl. Dudleyban szerintem volt annyi emberség, hogy egy lányt nem ütött volna meg (legalábbis remélem).
Lehetősegek száma a csillagos ég... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!