Érdekel az a téma, hogy a Star Wars univerzumban voltak-e olyan sithek akik jót cselekedtek, illetve akik otthagyták a sötét oldalt?
Kánonból most két figura ugrik be, az egyik Darth Vader, aki ugye jediként halt meg, de előtte megölte az Uralkodót és megmentette fiát, amit szerintem nevezhetünk jó cselekedetnek. A másik Asajj Ventress(oké, oké, lehet nem volt soha teljes értékű sith), aki Yoda mestertől is feloldozást kapott, és aki életét adva mentette meg Quinlan Vos jedi-mester lelkét a sötét oldaltól.
A legendákban biztos több ilyen figura is van, a legismertebb gondolom Revan, igaz ő jediként kezde, aztán lett sith, hogy végül újból jedi legyen. De a Bane trilógiában szó van egy sithről, aki komoly károkat okozott Bane vonalában azzal, hogy átállt a világos oldalra, és megsemmisített egy csomó sith dokumentumot és ereklyét.
Ventress valóban nem volt igazi sith, de sötét oldal használója volt. Neki amúgy nem is tudtam a történetét, mert a Clone Warsot nem fejezték be.
Vader, őt is írták. Ő is jediként kezdte, majd lett rettegett sith, és halála előtt megtért. Ő a legjobb (és legismertebb) példa szerintem ide.
Illetve most aktuálisan Kylo Ren billeg a sötét és a fény között, róla még nem tudni hogy átáll-e a jó oldalra, mondjuk ő sem sith de sötét erőhasználó, végülis csak a nevük más.
Illetve még, igaz hogy nem a világos oldalra állt át, de azután hogy az elárulta az Uralkodó ellen fordult és bizonyos szempontból a lázadókat is segítette, valamint halálakor Obi-Wannak kifejezte abbéli reményét, hogy Luke majd megbosszulja a sitheket: Darth Maul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!