Szerintetek melyik a legjobb Harry Potter könyv? Miért?
Vagy esetleg melyik könyvet nem szerettétek?
(Bár nem hiszem, hogy van ilyen, de ízlés kérdése)
A kedvenc a 3. és az 5. kötet. A legkevésbé kedvelt a 6. kötet. A 3. film rész volt az, ami igazán felkeltette az érdeklődésemet a HP iránt. Könyvben is a kedvencem. Itt jelenik meg, Lupin és Sirius. Valamint úgy sejtem, hogy itt fejeződött volna be a sorozat eredetileg. (A patkány nem szökik meg a végén The End Amit Sirius-sal beszélget, hogy hogy élnek majd, szerintem az lett volna a vége). Röviden, az első kötetben legyőzik Voldit, a másodikban az emlékét, a harmadikban nem is szerepel...és mint megtudjuk belőle, a nevetés és az öröm, segít legyőzni a félelmet és túljutni a tragédiákon. Szóval szerintem nem olyan őrültség, az feltételezni, hogy Rowling, eredetileg trilógiát tervezett...
Az 5. kötet még a kedvenc. Itt visszatér több karakter is. Valamint feltűnik Tonks, akit rögtön megkedveltem! A Főnix rendje szerintem egy nagyon jó ötlet, végre kiderül, hogy a felnőttek is csinálnak valamit, nem Harry Potter az egyedüli, akit izgat, hogy Voldi él-e vagy hal... Sajnos a későbbiekben nem sok szerep jut nekik, (mármint nem igazán tudunk meg semmit a ténykedésükről) mivel Harry a főszerepló és ő rendszerint nem tud semmit, így mi sem tudunk meg sok mindet a Rendről...Pedig mennyivel jobban érdekelt volna, hogy velük mi van...!(A legendás állatokban nekem az tetszik, hogy végre nem a "a semmiről nem tudó vagy mindent utolsónak megtudó" Harry szemein keresztül kell figyelni az eseményeket és végre látjuk mit csinálnak a felnőttek az iskola falain kívül!)
A 6. ami nekem a legkevésbé tetszett. Én személy szerint a fél könyvet untam. Voldi múlja nekem kínszenvedés volt, szerintem nagyon hosszúra sikeredett. Egy jó 200-300 oldalt vígan ki lehetett volna vágni belőle és akkor kapunk egy pörgős, jó könyvet. Szinte végig dögunalom a Roxfortba érkezésüktől kezdve addig, amíg nem indulnak el Dumbi-val a gyűrűért. Nem azt mondom, vannak benne érdekes részek az eleje és a vége között...pl. Ki a herceg? stb., de én akkor is túl hosszúnak éreztem ezt a könyvet,(leginkább a közepét) ahhoz képest, ami történik benne. Ráadásul, ebben a részben, szinte mindenki depressziós... Voldi múlja, csak még jobban ráerősít erre a nyomott hangulatra. Valamint Lumpsluck, szerintem a legkevésbé érdekesre sikeredett az évenkénti új tanárok között.
A könyvek az én szememben tetszési sorrendbe állítva, valahogy így néznek ki: 3,5,4,2,1,___7,_6
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!