Szerintetek a Trónok harca sorozat tényleg gagyi a könyvhöz képest?
Mert,ha úgy vesszük,az első 4 évad tényleg kiszámíthatatlan volt bizonyos tekintetben,az 5ik évadban is voltak meglepetések,de innentől kezdett leromlani a színvonal,ami az intrikákat,hatalmi harcokat illeti.
Mondjuk nekem a 7ik évad volt a legnagyobb csalódás,annyi logikai hibát,figyelmetlenséget zsúfoltak össze,hogy hihetetlen.
Ráadásul mindig azt mondják,hogy a könyv sokkal jobb a sorozatnál,pedig szerintem az első 4 évad nagyon jól sikerült adaptáció. Az,hogy utána saját utakon jártak,értelemszerű,hogy miért.
Persze, hogy az.
Nekem viszont van 3 dolog, ami jobban tetszik a sorozatban, mint a könyvben:
-idősebbek a karakterek
-Oberyn Martell
-Jon kiment a Falon túlra levadászni a dezertőröket, hogy a vadak nehogy elfogják azokat és infókat szedjenek ki belőlük
Nem gagyi, más. Saját kategóriájában mind a kettő nagyon minőségi darab - bár a sorozatnak most már nem mindig sikerül megugrania a saját maga által felállított lécet. Én személy szerint pont azért a tulajdonságért szeretem jobban a könyveket, amik sorozat-formátumban megvalósíthatatlanok (hacsak nem akarnánk belőle Barátok köztöt csinálni, ugye), vagyis, hogy rengeteg sok a karakter akinek mind külön jelleme és története van, szerepeljen akár csak egy fél fejezet erejéig. Ez engem hihetetlen módon be tudott szippantani olvasás közben. Ez nyilván nem működne mozgóképen. Meg szerintem ott is hibáztak, hogy egy csomó, a könyvben szereplő főszálat vagy kihagytak, vagy nagyon csúnyán átalakítottak. Gondolok Quaithe teljes ignorálására, a dorne-i szál totális elba_zására, meg ahogy én észre vettem, egy csomó, csak a sorozatot ismerő rajongó Euronnal sem tud mit kezdeni. Ha behozták volna időben, belőle is lehetett volna egy tisztességes főgonosz.
Ezzel szemben a sorozat sokkal jobban, sokkal drámaibban dolgoz fel egy csomó jelenetet (hogy itt is kiemeljek valamit: Tywin halála, Oberyn halála, Feketevári csata), ott az aláfestő zene, a képek... Nyilván a könyvek nélkül labdába sem rúghatna, de egyébként a sorozatnak sincs miért szégyenkeznie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!