Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek a Trónok harca...

Szerintetek a Trónok harca sorozat tényleg gagyi a könyvhöz képest?

Figyelt kérdés

Mert,ha úgy vesszük,az első 4 évad tényleg kiszámíthatatlan volt bizonyos tekintetben,az 5ik évadban is voltak meglepetések,de innentől kezdett leromlani a színvonal,ami az intrikákat,hatalmi harcokat illeti.

Mondjuk nekem a 7ik évad volt a legnagyobb csalódás,annyi logikai hibát,figyelmetlenséget zsúfoltak össze,hogy hihetetlen.

Ráadásul mindig azt mondják,hogy a könyv sokkal jobb a sorozatnál,pedig szerintem az első 4 évad nagyon jól sikerült adaptáció. Az,hogy utána saját utakon jártak,értelemszerű,hogy miért.

2018. febr. 1. 17:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

Szinte minden esetben jobb a könyv, mint egy adaptáció, így ez nem meglepő. Csak két film jut eszembe, ahol a könyv gyengébb volt:

Veszett a világ

Drive

Plusz egy, ahol a kettő bár eltér, hasonlóan erősek:

Harcosok klubja

Így nem nagy csoda, hogy egy több ezer oldalas kidolgozott regényfolyam magasan veri a tévésorozatot.

2018. febr. 1. 18:06
 2/15 anonim ***** válasza:
23%
Nem csak a könyvhöz képest, de önmagában is gagyi. Érthetetlen számomra hogy miért szeretik annyian.
2018. febr. 1. 18:20
 3/15 anonim ***** válasza:
37%
Gagyi??? Ez a sorozat gyakorlatilag ledöntötte a sorozatok és mozifilmek közötti határt. Abszolút A kategóriás, látszik rajta minden elköltött cent.
2018. febr. 1. 18:33
 4/15 anonim ***** válasza:
40%
Hármas: A kérdező a könyvhöz képest kérdezte, nem önmagában...
2018. febr. 1. 18:34
 5/15 anonim ***** válasza:
68%

"látszik rajta minden elköltött cent"

Kizárólag a cgi-on látszik meg. De akinek ennyi elég, annak gondolom tényleg A kategóriás.

2018. febr. 1. 18:58
 6/15 anonim ***** válasza:
68%

A második válaszoló viszont önmagához képest is írta. A kérdezőnek ráadásul a 6. és 7. évaddal van a baja, aminek nem is létezik még könyv változata, így összehasonlítani se lehet.

Amúgy az első válaszolónak van igaza. Az adaptáció mindig hátrányból indul. A gagyi szó viszont semmiképp nem állja meg a helyét. A sorozat hasonló színvonalat képvisel a sorozatok között, mint a könyv a könyvek között.

Én őszintén szólva nem látom, hogy hogyan lehetne a könyvsorozatot jobban mozgóképre ültetni.

2018. febr. 1. 19:00
 7/15 anonim ***** válasza:
26%

A 6. és 7. évadnak soha nem is lesz könyv változata, mert a készítők már nem a könyveket követték már.

Mind2 évad tele van idétlen párbeszédekkel, bakikkal, logikátlan történetvezetéssel, fan service-szel. Ezért rosszak, a könyvekhez való hasonlítás nélkül is.

Ezen a csatornán pl. részenként rávilágítanak az összes hibára humoros stílusban.

https://www.youtube.com/watch?v=4JxoX0Y59yQ

2018. febr. 1. 19:11
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen jó lenne a sorozat is,de 7 részben leforgatni 6 centi vastag könyveket.

Spórolni keztek nagyon keményen ez pedig a minőség rovására ment.

15-20 részes évadokat simán elbírnának könyvek csak az ugye 3 4x annyiba kerülne.

2018. febr. 1. 20:23
 9/15 anonim ***** válasza:
81%
Olvastam a megjelent könyveket, láttam a sorozat eddigi részeit, szerintem nem gagyi. Nagyon jó sorozatban és könyvben is, nem tudnék választani. Abban viszont egyetértek az egyik válaszolóval, hogy simán elbírt volna több részes szezonokat a sorozat.
2018. febr. 2. 15:19
 10/15 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem a 4. évad volt az utolsó jó évad.Amióta nincs könyv amiből vehetik az ötleteket borzalmasan lement a színvonal.Megesnek még néha jó jelenetek de sajna ritka.Én már csak egy átlagos fanfictionként tekintek rá,így még beveszi a gyomrom a sok marhaságot.
2018. febr. 3. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!