A Vikingek című sorozatot most miért gányolták ennyire össze az utóbbi három részben?
Jó, tudom, hogy Ivart kell kihozni győztesnek, hogy kerek legyen a sztori, de annyira átlátszó és kényszeredett az egész megoldás, hogy az már fáj.
Először elárulja Haraldot azzal, hogy kivonja a csapatát a harcból és hagyja, hadd öldössék le egymást Lagertha seregével, addig a saját seregét nyíltan kíméli nevető harmadikként. Erre Harald reakciója annyi, hogy "Ejnye-bejnye Ivar, ez nem volt szép tőled..."
Ez a valóságban körülbelül úgy nézett volna ki, hogy idegből leöli a vigyorgó hülyegyereket, amikor meglátja őt.
Aztán most itt van az, hogy Hvitserk lazán elugrott Rollóhoz seregért, aki simán adott is neki.
Na most, ez minimum három hét körülbelül. Kattegatból oda kell érni Normandiába, össze kell szedni a sereget, hajókat kell előkészíteni és vissza kell érni. Szerintem ez legalább három hét. Addig pedig Lagertha, Björn, Ubbe és Halfdan csak ültek a seggükön és lestek ki a fejükből, miközben a szomszédban ott állomásozott a vert sereg, amire ésszerűen végső csapást mérhettek volna? Miért?
Egyáltalán miért ad Rollo támogatást Ivarnak Lagertha és Björn ellen, amikor szereti őket, Ivart pedig alig ismeri? És miért avatkozik be két dániai, pogány fél harcába Normandia uralkodójaként?
Na, meg most a 10. részben a nyílzápor, amit Ivarra küldtek Björn íjászai és persze mindenki meghalt körülötte, csak Ivart kerülte el az összes vessző. Hogyne...
Annyira rossz és logikátlan a cselekményvezetés, hogy ennyi erővel akár egy meteor is becsapódhatna Lagertha táborába, Harald pedig eleshetne egy kiálló gyökérben és kitörhetné a nyakát, hogy Ivar legyen az Ultimate Viking Boss. Az sem lenne ennél nagyobb baromság.
Na, meg ezt az Asztrid dolgot sem értem, hogy mitől hülyült meg és fordult Lagertha ellen, amikor az ő oldalán állt.
Annyira bosszantó és logikátlan, hogy áhh...
Gyereket vár.
Lagertha bosszújától is fél, attól, hogy nem tarthatja meg a gyereket. És fél a férjétől, akinek megesküdött.
Rollo ezekkel a szavakkal mondta: "azért adom Ivarnak a sereget, mert Björn ellen fog menni"? Vagy csak kértek tőle egy sereget, támogatásul és megkapták?
Szerintem Björnék azért nem támadták meg Ivar és Harald seregét mert ők is súlyos veszteségeket szenvedtek hiába győztek.
Nem tudni Rollo miért segít Ivarnak,de nem kizárt,hogy hatalmi ambíciói vannak Kattegatban(szerintem amúgy norvég és nem dán területen van Kattegat több jel is erre utal,de nem vagyok ebbe teljesen biztos)vagy lehet titokban azt tervezi kisegíti Lagerthát és Björnt ha eljön az alkalom.
Egyébként Harald szerintem így vagy úgy el fogja érni a célját,a történelemből tudjuk,hogy Széphajú Harald Norvégia első királya...
Ezektől függetlenül én úgy érzem elment a sorozat egy ilyen depresszív irányba ahol mindenki elárul mindenkit és mindkét fél kilátástalanul harcol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!