Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ki mit szeret a Star Warsban?...

Ki mit szeret a Star Warsban? Miért vagytok ennyire oda érte?

Figyelt kérdés

Én még soha 1 percet sem láttam egyetlen filmből sem, de már akkor is nagy szám volt, mikor kicsi voltam (97es vagyok) és még most is megy a hype. A Marvel filmeket én is rajongásig szeretem, tehát nem állnak tőlem távol a kitalált dolgok, de valamiért a Star Wars filmek nem voltak szimpik. Ti miért szeretitek? :) Lehet, hogy egyszer mégis elkezdem nézni.

20/L

2018. jan. 12. 23:13
1 2
 11/20 anonim válasza:
35%
Utólsónak igaza van. Amit a Disney csinált azt utálom. Meg se merem nézni. Félek hogy leblokkol, hogy hogyan tudták ennyire elrontani. Amúgy a harcok, látvány, történet miatt szeretem.
2018. jan. 14. 21:46
 12/20 anonim ***** válasza:
92%

Téged sem az eszedért szeretnek...

Ha nem is mered megnézni amit a Disney csinált akkor mi alapján utálod??? Azért mert mások azt mondják? Tartsd magad annyira hogy nem ítélsz el valamit mások véleménye miatt! Ha más azt mondja ugorj a kútba te egyből mindenféle gondolkozás nélkül ugrassz is? Mi az hogy egy filmtől lefagysz,sokkot kapsz és hasonlók? Orvosnál voltál már? Normális ember szórakozásból jár moziba nem azért hogy idegeskedjen... Nem kell hogy minden film tetszen, de elítélni olyat amit nem is láttál nagy butaság!

2018. jan. 14. 22:47
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

Hogy valami újat is mondjak...

Többek között én a zenéje miatt szeretem. :)

John Williams nagyon epic zenéket szerzett hozzá!

2018. jan. 15. 02:26
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Ha vége a vizsgaidőszaknak biztosan megnézem majd a legelső részét :)
2018. jan. 15. 11:48
 15/20 anonim ***** válasza:

Amennyiben egyszer úgy döntesz, hogy végig nézed. Én kétféle nézési sorrendet tudok ajánlani:

I. Időrendben

1-2-3-Zsivány Egyes-4-5-6-7-8 (a 9. rész majd jövőre jön, ez lesz a most futó új trilógia (7-8) záró része)

II. Az eredeti trilógiát központba állítva:

Zsivány Egyes-4-5-6 Ezt követve az előzmények: 1-2-3

Majd hogy, mi történt utána: 7-8

Valamint azt tudom még hozzá tenni, hogy a Star Wars első része (a 4. rész Új Remény) 1977-ben jött ki. Azóta sokat bővült ez a történet és tényleg egy külön kis Univerzummá nőtte ki magát. (mint a Gyűrűk Ura, Marvel, Harry Potter...) Sok minden van benne. Szinte mindenki megtalálja a neki tetsző dolgokat, ha valaki szereti a fantasy-kat. A műfaja is vegyes, fiúknak, lányoknak egyaránt érdekes és a tizenéves kortól felnőtt korig egyaránt lehet élvezni, ha valakinek van fantáziája.

2018. jan. 15. 14:23
 16/20 anonim ***** válasza:

folyt.

Annyit fűznék még hozzá, hogy a maga idejében a '70-évek vége, '80-évek elején, ez a trilógia (4-5-6) hatalmasat ütött. A látványvilága egy akkori filmhez képest eszméletlen volt. Űr csaták!! Ráadásul, akkoriban még Hollywood se élte a fantasy korszakát, ez a scifi-fantasy elemekkel átszőtt mese(most lehet lepontozni, de maga George Lucas se nevezi másnak, sőt ő mitológiai alapokon nyugvó klasszikus tündérmesének nevezi, a szeretetről, a jó és a rossz párharcáról, első sorban tizenéves fiú célközönségnek /egyszerűen fogalmazva: egy jófajta Shounen, ha valaki érti a fogalmat/) szóval, eléggé újszerű volt filmvásznon. Itt Magyarországon meg még rendszerváltás előtt voltak az emberek, nem volt ekkora dömping filmekből... Sokan akik, most olyan 40-e,s 50-es éveikben járnak és rajongók, még gyerekkorukban látták először és gyakorlatilag Han Solo-n, meg a többi karakteren nőttek fel. A következő generációnak, pedig ott volt az előző trilógia, a 2000-es évek elején. Ez a film gyakorlatilag a popkultúra részévé vált, és bárhogyan is nézzük egy filmes klasszikus, ami nagy hatással volt a későbbi filmgyártásra...

Ezért, ha nem szeretnéd, az eredeti trilógia nagy, híres fordulatait magadnak elspoilerezni, és szeretnéd egy kicsit átélni, hogy eredetileg milyen élményt is nyújtott ez a film, akkor a 2. nézési sorrendet ajánlom. Bár a Zsivány Egy egy vadiúj (2016) film, de szerintem inkább csak kiegészíti a trilógiát, egy plusz mélységet, hangulatot adva hozzá, szóval szerintem lehet vele kezdeni.

Ha viszont egyszerűen csak szeretnél az elejétől kezdve végignézni egy történetet, akkor 1. variációt ajánlom, de akkor nyilvánvalóan, az előzmények ismeretében, az eredeti trilógia eseményei, nagy fordulatai nem fognak különösebben meglepni. Így inkább, úgy lesz érdekes, hogy "Áhá, szóval ez történt utána..."

2018. jan. 15. 15:06
 17/20 anonim ***** válasza:

folyt. 2

Még azzal folytatnám, hogy a Star Wars-hoz számtalan kiegészítő könyv, képregény, videó játékok jelentek meg. Melyek hivatalos folytatások, kiegészítései voltak a filmek történéseinek. Ezek a történetek nagyban tágították a Star Wars világát. George Lucas 2012-ben eladta a teljes Star Wars-t a Disney Stúdiónak. A Disney a kiegészítő történetek nagy részét, melyek korábban hivatalosan a SW világának kánonjába számítottak (Lucas által elismert könyves folytatások stb.) hatályon kívül helyezte, és bár még mindig az SW világába tartoznak, de átminősítették őket "Star Wars legendákká". Mivel ismered a Marvelt, ezt kb. úgy képzeld el, hogy ezek a történetek mostantól, úgymond egy "alternatív-világban" vagy "altenatív-idősíkban" játszódnak. (Pókember/Pókember hazatérés, X-men Eljövendő múlt napjai/X-men Apokalipszis kora stb...)

Ez jó pár rajongónál kiverte a biztosítékot és az új filmeket 7-8 melyeket már nem Lucas, hanem a Disney készített eleve utálják, vagy nem is ismerik el.

Viszont az új kánonhoz is jelentek meg könyvek, amik jelenleg SW világának hivatalos kiegészítései. Vagy mondhatjuk az "Eredeti filmes idősíkhoz" tartoznak.

Valamint van, két teljesen hivatalosnak számító animációs sorozat. Az egyik a Star Wars - A klónok háborúja, mely időben a 2-3 rész között helyezkedik el és a Star Wars: Lázadók, mely a 3-4. rész között foglal helyet.

Tessék, egy szép összeszedet írás, az új kánon és a Legendák könyveinek időrendi sorrendjéről:

[link]

2018. jan. 15. 15:52
 18/20 A kérdező kommentje:
Hűha, ez egy jó kimerítő válasz volt, nagyon szépen köszönöm! :) Igazából kedvet kaptam hozzá, szóval biztosan nekilátok, ha végeztem a vizsgákkal :) Köszönöm még egyszer!
2018. jan. 15. 17:15
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
fénykard
2018. jan. 18. 00:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Én néhány évesen láttam először, és nem tudom, hogy kicsiként tetszett e, de most nagyon szeretem. Az első, a legrégebbi trilógia nagyon király, a második, középső trilógiában Anakin úgy mondva nem túl férfias, 7edik rész elég rossz lett, de a 8 már azt mondom, jó.(köhömm, Reylo fangirl alert) A Zsivány Egyes is nagyon tetszett, jobb lett, mint vártam.

És most várjuk a 9et

15/L

2018. febr. 17. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!