Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért utálják olyan Jarjar-t?

Miért utálják olyan Jarjar-t?

Figyelt kérdés

Akárhány videóstól nézek videót, mindegyik idegesítőnek, feleslegesnek találja őt, de szinte a rajongók is.

Én nem értem, gyerekként láttam az előzmény trilógiát, abban én szerettem, mert vicces, bakis színfolt volt, de felnőtt fejjel is szeretem. Szüleim sem utálták, sőt kevesteltük is, hogy egyre kevesebb szerepe van.

Bár ízlések és pofonok.

2018. jan. 1. 14:18
 1/8 A kérdező kommentje:
*olyan sokan
2018. jan. 1. 14:19
 2/8 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem is unalmas, hogy ha Baljós Árnyakról van szó, akkor mindenki egyből elkezd Jarjarozni. Oké, szerintem is idétlen, de már lerágott csont a Jar Jar fikázás.

Egyébként anyám is bírja. :D

2018. jan. 1. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Én azért nem szeretem, mert akárhányszor történne valami izgalmas, érdekes, ne adj isten komoly, hirtelen történik egy vágás, és mutatják ahogy Jar Jar szerencsétlenkedik. Most képzeld el azt, hogy a Birodalom Visszavágban Vader elmondja hogy ő Luke apja, mialatt a háttérben hallod Jar Jar vihogását, ahogy össze-vissza esik és kell valami miatt.
2018. jan. 1. 15:19
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

"abban én szerettem, mert vicces, bakis színfolt volt,"

Éppen ezért utálják. A történethez nem ad hozzá semmit, direkt arra mentek rá, hogy vicces legyen, egy idióta, akin röhögni lehet. Nyilván azért, mert könnyedebbé akarták tenni a filmet, amire egy gyerek is beülhet. Az amerikaiak egyébként is szeretik, ha a filmekben vannak vicces pillanatok, függetlenül attól, hogy a történet megkívánja-e. Ugyanilyen okból utálják az ewokokat is, ők is csak a cukiság miatt néznek ki úgy, ahogy, a valóságban ilyen testfelépítéssel azon a környéken nem tudnának megélni.

2018. jan. 1. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:

Jar Jar egy félkész karakter, több szempontból is.

Egyrészt 99-ben a CGI még nem volt olyan jó, hogy élethűen tudjanak egy olyan lényt ábrázolni, mint ő, ezért is néz ki úgy, mintha egy korai PC játékból szabadult volna el, bár őszintén szólva, ha most csinálnák meg, akkor se lenne sokkal jobb, a másik, komplexebb ok miatt.

Jar Jar-t Lucas - ha hinni lehet a szóbeszédnek - Yoda sötét paraleljének szánta. Yoda az első jelenetében a Birodalom Visszavág-ban egy buta, tanyasi suttyónak tűnik, akinek az agyára ment a mocsárgáz és csak bosszantja Luke-ot a jelenléte, de végül kiderül róla, hogy mindez csak egy álca, amivel Luke-ot tesztelte, mert ő valójában a leghatalmasabb Jedi mester. Jar Jar is valami ilyesminek indult. Egy erdei bolond, aki annyira hülye, hogy a saját népe kidobta vadonba meghalni, szóval senki se gondolná róla, hogy okosabb lenne, mint az a kupac trágya, amibe belelép. Persze miután csodával határos módon túlélt minden támadást, sőt még le is győzte az idióta viselkedésével az ellenfeleit feltűnt volna, hogy nem az, akinek kiadja magát, hisz egy olyan kretén, mint ő, aki az első útjába eső kőben megbotlik és elesik hogy képes túlélni egy mészárlást, amiben százak halnak meg? A 2. részben fedte volna fel csak magát, mint Palpatine igazi tanítványa és Yoda vele harcolt volna, de aztán a producerek úgy döntöttek, hogy túl rizikós egy ilyen komplex karaktert belevinni egy alapvetően gyerekeknek szánt filmbe, meg elég sötét is lett volna, ha egy ilyen mókás kis bolondból a végén egy gyilkost csináltak volna, így a Sith manipulátor helyett, aki mindenkit átver, Jar Jar csak egy hülye bunkó lett, aki épphogy rendelkezik annyi értelemmel, hogy képes legyen beszélni. A csávó, aki a CGI felület volt Jar Jar számára megírta, hogy sokkal nagyobb szerepet szántak a karakterének, le is forgattak egy jelenetet amiben Jar Jar és Palpatine kettesben sétálnak a Naboo-n, amit később ki is vágtak, nyilván ebben lett volna bemutatva a mester és tanítvány közötti kapcsolat.

Szóval ja, Jar Jar azért lett ilyen idegesítő és mélység nélküli karakter, mert úgy döntöttek a fejesek, hogy inkább legyen belőle Happy Meal Menü játékfigura, mintsem Yoda sötét megfelelője, ami szerintem megmentette volna az előzménytrilógiát a beégéstől. Jar Jar azért ennyire közutálatnak örvendő karakter, mert a személyiségének az érdekes részét kidobták az ablakon a film jobban eladhatóságának érdekében.

2018. jan. 1. 17:05
 6/8 anonim ***** válasza:

5-ös:

Ez csak teória.

2018. jan. 1. 17:08
 7/8 anonim ***** válasza:
31%

"A történethez nem ad hozzá semmit"

Nélküle a két Jedi nem talált volna rá a gungan városra, és később sem alakult volna ki szövetség a gunganek és a naboo-iak között, így az elterelő csata se lett volna.

Oké, én se szeretem igazán Jar Jar-t, de azért ha már fikázzuk, akkor igazi érveket hozzatok fel, ne ilyen ezerszer elpuffogtatott közhelyeket, amelyeknek a fele sem igaz.

Jöhet megint a lepontozás, gyökér kockák! :)

2018. jan. 1. 18:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

7-es:

Az emberek akik ezzel érvelnek, nem erre gondolnak. Cselekmény szempontjából valóban volt értelme Jar Jar-nak, de semmi olyan jelenete, történése, mondata nem volt, amit ha kiveszünk a filmből és végérvényesen kukázunk, akkor azzal kevesebb lenne az univerzum. Nem adott hozzá a karaktere abszolút semmit a Star Wars univerzumhoz, nincs semmi emlékezetes benne. Még a levágott karú Mos Eisley-s iszákos söpredék is ikonikusabb mint Jar Jar.

2018. jan. 1. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!