Hogyan rangsolod az eddig megjelent Star Wars filmeket?
Az én listám:
1.A sithek bosszúja
2.A jedi visszatér
3.Zsivány Egyes
4.A birodalom visszavág
5.Baljós árnyak
6.Az utolsó jedik
7.Egy új remény
8.A klónok támadása
9.Az ébredő erő
Én, mint néző, fogyasztó, ránézek a filmre, és levonom a következtetést, hogy szarul néz ki, az eltúlzott CG miatt. Ennyi érdekel engem. Sajnos az nem érdekel, hogy miből mennyi díszletet építettek, meghatni nem fog, a filmből pedig nem jön át. Megjegyzésként, én amúgy nem vagyok ellene a CG használatának, vannak iszonyatjól megcsinált CG jelenetek is a trilógiában, amik tényleg rengeteget adtak a filmhez, jelenetek, amik meghatározták az új-trilógiát számomra. Viszont az eltúlzásnak nagyon is ellene vagyok, itt pedig pont az volt. Az első és a harmadik részben ez még tűrhető, a második részben már nagyon nem, de mindhárom filmben úgy érzem, sokminden hatásosabb lett volna, ha visszavesznek, ha nem erőltettek volna valamit, amihez nincs meg a kellő technika és/vagy anyagi keret, vagy amibe nem akartak elég erőt belefektetni.
És természetesen ez még mindig csak az én véleményem.
Na látod, ez a baj... hogy ráfogod valamire, hogy CGI-jal készült, holott egyáltalán nem biztos, hogy amit látsz, az CGI...
Megjegyzem, a Baljós árnyak egy 19 éves film, nyilván mai szemmel nézve elavult a látványvilága, mondjuk a Zsivány Egyeshez vagy egy Utolsó Jedikhez képest. Ahogy az eredeti trilógiáé még jobban elavultabb, mert azok már 40 évesek.
De az előzménytrilógia látványvilága még így is felveszi számos mai film látványvilágával szemben a versenyt. Mellesleg, 19 évvel ezelőtt, az volt a csúcs látványvilág, aminél nem lehetett jobbat csinálni.
- A birodalom visszavág
- Az utolsó jedik
- Új remény
- Sithek bosszúja
- Az ébredő erő
- A jedi visszatér
- Baljós árnyak
- Zsivány egyes
- Klónok támadása
9. A klónok támadása
8. Az ébredő Erő
7. Az utolsó Jedik
6. A Sith-ek bosszúja
5. Baljós árnyak
4. A Birodalom visszavág
3. Zsivány Egyes
2. A Jedi visszatér
1. Egy új remény
Zsivány Egyes
A Birodalom visszavág
A Sithek bosszúja
Egy új remény
Az utolsó jedik
A jedi visszatér
Ébredő Erő
A klónok támadása
Baljós árnyak
1. A birodalom visszavág
2. a jedi visszatér
3. egy új remény
4. baljós árnyak
5. sithek bosszúja
6. klónok támadása
Több star wars film nem létezik :) aki a disneyt elismeri az nem tartozik az SW univerzumba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!