Hogyan rangsolod az eddig megjelent Star Wars filmeket?
Az én listám:
1.A sithek bosszúja
2.A jedi visszatér
3.Zsivány Egyes
4.A birodalom visszavág
5.Baljós árnyak
6.Az utolsó jedik
7.Egy új remény
8.A klónok támadása
9.Az ébredő erő
Nem leszek népszerű (simán számítok rá hogy 0%-ban lesz hasznos ez a válasz), de leszögezném, hogy 21 éves vagyok, tehát én nem az eredeti trilógián nőttem fel, ergo nincs meg nálam a nosztalgiafaktor, szóval csak "mai szemmel" tudom értékelni a filmeket.
1. A Sithek bosszúja
2. Zsivány Egyes
3. Az utolsó Jedik
4. A jedi visszatér
5. A birodalom visszavág
6. A klónok támadása
7. Az ébredő Erő
8. Baljós árnyak
9. Egy új remény
Hozzá kell tennem, hogy nagyon vékony a határ a filmek többsége között, a legutolsó helyre azért került az Új remény, mert abba gondoltam bele, hogy ha most leülnék megnézni egyet, melyik szórakoztatna legkevésbé. De ugyanakkor az volt ami a legrégebben készült és az indította el az egész sagát, szóval maximális respect. Azt is nagyon szeretem, csak a többit egy picivel még jobban. De mondom, annyira vékony a határ, hogy akár ki is lehetne cserélni a Baljós árnyakkal vagy az Ébredő Erővel, sőt... Nagyon nehéz dönteni ebben a kérdésben. A sithek bosszúja viszont egyértelműen a kedvencem, és imádtam a Zsivány Egyest és (igen, jól olvassátok) a legújabb részt is!
1.a sithek bosszúja
2.a jedi visszatér
3.a klónok támadása
4.a birodalom visszavág
5.baljós árnyak
6.egy új remény
7.zsivány 1es
8.ébredő erő
9.az utolsó jedik
mondjuk az utolsó kettőt én nem sorolnám a többi film közé,hanem inkább űrgolyhók 2 és 3.
1. Egy új remény
2. A Birodalom visszavág
3. A Jedi visszatér
4. Az utolsó jedik
5. A sith-ek bosszúja
6. Zsivány Egyes
7. Az ébredő erő
8. A klónok támadása
9. Baljós árnyak
1. A Birodalom visszavág
2. A Jedi visszatér
3. Az ébredő Erő
4. Egy új remény
5. A sith-ek bosszúja
6. Zsivány Egyes
7. Az utolsó Jedik
8. Baljós árnyak
9. A klónok támadása
Az utolsó Jedik még javíthat, ha teljes lesz az új trilógia, de egyelőre nem látom, hogy hová akarta elvinni a történetet, leginkább ezért soroltam hátra.
1. A Sith-ek bosszúja
2. Zsivány egyes
3. A klónok támadása
4. A jedi visszatér
5. A birodalom visszavág
6. Baljós árnyak
7. Ébredő erő
8. Egy új remény
9. Az utolsó Jedik
De elég vékonyak a határvonalak, az első és az utolsó ami tuti biztos, a többi hangulat és kedv függő, de nagyjából ez a sorrendem.
Pont most frissen újranézve az ÉN (!) véleményem:
1. Egy új remény
10/10, nem kell bemutatni, a tökéletes Star Wars élmény. Egyszerűen bármikor megnézem, még mindig ugyanaz a gyönyörű, fenomenális mese, mint régen volt, számomra nincs párja.
2. A birodalom visszavág
9,8/10, a tökéletes folytatás. 4. rész nálam azért magasabb, mivel az egy komplett film, nem vagyok nagy fanja a cliffhangereknek, de attól még bitangjó film.
3. A jedi visszatér
8,8/10, meg kell vallani, van 1-2 hibája, de méltó befejezése a Star Warsnak.
4. Baljós árnyak
Dzsárdzsárbinkszszel nagyon jó indulattal 7/10, de ha őt és egy pár értelmetlen CG show-off jelenetet nem számolunk, akkor egy 8.5-öt is megkockáztatnék, és mivel én elnéző vagyok, ezért kerül nálam a 4. helyre. Én nagyon élveztem, egy újfajta SW feelinget hozott, és nekem ez nagyon tetszett, akció nagyon is rendben volt, nem is értem a filmet körülvevő utálatot. Ja és Qui-Gont nagyon bírom.
5. Sithek bosszúja
7,5 körül/10, elsőre nagyon tetszett, de most újra megnézve valahogy nem hozta ugyanazt. Talán a gyenge alakítások, talán csak a tény, hogy egy nappal a második rész után néztem újra, és azt a keserű szájízt nagyon nehéz kimosni, vagy valami teljesen más, nem is tudom. Mindenesetre a CG itt is túl sok volt. Meg kell nézzem mégegyszer, hogy rájöjjek, miért is nem élveztem annyira, de addig maradok ennél az értékelésnél.
6. A klónok támadása
Mínusz pontot sajnos nem illik adni, na jó, mivel volt 1-2 jó Obi-Wan jelenet, ezért 2/10. Ez az erőltetett, kínos szerelmi apám faszmaszlaga az egész filmen keresztül, Star Warsot raktam be, nem szappanoperát, azt az ertéelklubbon is láthatok. CG egyszerűen túl sok volt, már nem voltam képes komolyan venni a filmet. Dooku se nyűgözött le, valahogy olyan "üres" volt. Más meg nem is volt már a filmben, unalmas volt, túl sok viccet próbáltak belevinni, rémgyenge.
Különdíj: R1 6/10, egyáltalán nem rossz, nekem tetszett. Akciófilmnek jó, csak nem igazán volt olyan SW feelingje.
És több Star Wars film nincs.
1.A sithek bosszúja
2.A jedi visszatér
3.A birodalom visszavág
4.A klónok támadása
5.Baljós árnyak
6.Zsivány egyes
7.Egy új remény
8.Űrgolyhók
9.Az ébredő erő
10.Az utolsó Jedik
"egy pár értelmetlen CG show-off jelenetet nem számolunk"
"Mindenesetre a CG itt is túl sok volt."
"CG egyszerűen túl sok volt"
A tájékozatlanság csimborasszója... Most szépen elmégy, és utánanézel, hogy hány díszlet és modell épült meg az előzménytrilógiához is... Meg fogsz lepődni, mert nagyon sok.
Amúgy a sorrendem:
1. A Sithek bosszúja, Zsivány Egyes
2. Az utolsó Jedik
3. A Birodalom visszavág
4. A Jedi visszatér
5. Baljós árnyak
6. Az ébredő Erő
7. Egy új remény
8. A klónok támadása
Amúgy számomra mindegyik film fantasztikus, és mindet imádom. Mindegyiknek megvan a maga zsenialitása és mondanivalója
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!