Szerintetek melyik jobb sorozat a vikingek vagy tronok harca?
A jelenlegi imdb pontszámokat elnézve nem úgy tűnik, hogy a Trónok Harca lenne a gyengébb. És hát a Trónok Harcára pont 1 millióval több ember szavazott! (ezt csak úgy csendben jelzem)
Egyébként azzal sem értek egyet, hogy a GOT a 4. évadik lett volna jó. Inkább a 6. évad után jött a lejtmenet, utána jöttek azok a megoldások, amik már valóban bosszantóak és nem szőrszálhasogató apróságok.
A Vikingek összes részét láttam, a Trónok harcában a 2. évad 2.-résznél tartok most (12 részt láttam).
A Trónok harca minőségibb, több pénzből készül szóval látványosabb, csak a HBO csinálja. A világa érdekesebb.
A Vikingek viszonyt reálisabb, férfiasabb és kedvelhető főszereplője van akinek egy nagyon jó élet történetét mutatja be a sorozat.
Egyelőre nekem a Vikingek jobb, de majd akkor mondom biztosra ha a Trónok harcát befejeztem.
A Vikingeknek az 1. részét láttam. De nekem annyira mű, gagyi volt. A Trónok harca egy kicsit fantasy világot mesél el, de IGAZIAK benne a szereplők.
A Vikingek meg azt akarná megmutatni, hogy hogyan éltek a valóságban akkor egyes emberek. Annyira hiteltelen, gagyi, kamu a Trónok harcához képest. És nem a sárkányokról beszélek vagy a varázslatról, hanem hogy a karakterek annyira nem valóságosak benne.
Az a bajom a Vikingekkel, hogy szinte vagy csaj Jó vagy csak Rossz emberek vannak benne. Nincs semmi szürke átmenet, mint ami ugye a Trónok harcát is sikeressé tette. A világon senki nem jó és senki nem rossz ember, hanem mindenki a kettő közt van.
Vikingek szereplői küzdenek, fejlődnek, változnak jellemben: nem éppen egydimenziósak. Lételemük a harc, és a hódítás. GOT esetében gondolom azt, hogy sok fő karakter nem fejlődik, nem mutat semmilyen eredetiséget, önmagát ismétli, egy kaptafára gondolkodik, kiszámítható ezek közül van néhány kivétel Jamie, Aria, Tirion, Hegy, Varys, a csempész (nem jut eszembe a neve). Nekem GOT unalmasabb, körbe-körbe rohangál a történet, nincs igazán fejlődés, nem tanulnak a tetteikből, a történelmükből.
Adaptáció mindkét sorozat. Vikingeknek a ságák adtak alapot, GOT-nak a fantasy könyv. Adaptációs szinten mindkettő egyedien és az eredeti írásoktól eltérően mutatja be a történeteket, ami azt jelenti számomra, hogy önálló gondolatokkal rendelkezik az forgatókönyv író, rendező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!