Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Perselus Piton hanyadik...

Perselus Piton hanyadik erősségi sorrendben a Harry Potter ből?

Figyelt kérdés

Tudnátok egy, erősségi top 10 et állítani?

Mordonnál erősebb volt?

2017. dec. 30. 14:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem Mordonnál erősebb volt Piton. Az én fejemben egy ilyen 10-es lista él erősség szempontjából.

1. Dumbledore

2. Voldemort

3. Grindelwald

4. Piton

5. Flitwick

6. McGalagony

7. Mordon

8. Bellatrix

9. Sirius

10. Lumpsluck

Ez egy gyors, rögtönzött lista volt a részemről, ha sokat merengenék rajta biztosan lennének változások leginkább a 5-10. helyen, de az elől lévők nekem eléggé fixek.

2017. dec. 30. 14:31
 2/22 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nála erősebb volt.

Top10 (saját vélemény szerint, nem biztos,hogy teljesen reális).

Ha azt vesszük,hogy egy az egybe ki a legerősebb akkor:

1.Dumbledore

2.Voldemort

3.Piton

4.McGalagony

5.Flitwick

6.Rémszem

7.Bellatrix Lestrange

8.Lupin

9.Molly Weasley

10.Dobby :DD

2017. dec. 30. 14:41
 3/22 anonim válasza:
32%
eléggé nevetséges ez a lista minimum dobogósnak kénne lennie harrynek hiszen többször legyőzte vodlemortot ez azért csak jelent valamit.. mellesleg piton egy kiégett tanár aki csak az emberek szekálásával tölti ki azt az űrt amit a varázslói hiányosságok okoznak neki
2017. dec. 30. 14:45
 4/22 anonim ***** válasza:
93%

Tisztában voltam vele, hogy lesznek nézeteltérések a listámmal kapcsolatban, de azért amiket írtál kedves 3-as azzal nagyon nem értek egyet. Mellesleg ha ennyire jól látod a helyzetet, akkor igazán ismertetted volna a te listádat is.

Pitont én egy nagyszerű varázslónak tartom. Kiváló érzéke van a bájitalokhoz, és a okklumencia/legilimencia nagymestere. Mellesleg seprű nélkül is képes repülni, amit azért nem sok varázsló/boszorkány mondhat el magáról… sőt.

„dobogósnak kénne lennie harrynek hiszen többször legyőzte vodlemortot” Nem, nem igazán jelent semmit. Harry tulajdonképpen egy teljesen átlagos varázsló, akinek inkább sok szerencsére volt, mintsem nagy tehetsége, szerintem abszolút nem fér fel a 10-es listára. Bár én a 7. könyvig lévő állapotokat vizsgáltam, azt hogy utána aurorként hogyan állja meg a helyét, az más kérdés, nyilván sokat fejlődött. De még így is sokkal tehetségesebb/erősebbnek tartom akár Hermionet, akár Dracot.

2017. dec. 30. 14:55
 5/22 A kérdező kommentje:

Azért Piton saját varázslatokat alkotott, gyorsak a reflexei, Lochartot is simán kiütötte. :)

1 v 1 ben nem sokan nyomták volna le.

Szerintem a halálfalók és a főnix rendje tagjai közül se bírt volna vele senki.

2017. dec. 30. 15:04
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Így van, kérdező, a varázslatok megalkotását is meg szerettem volna említeni, csak kifelejtettem, pedig fontos tényező rangsorolást illetően, hiszen tényleg nem sok varázsló volt ilyen termékeny varázsigealkotó, mint Piton. Ő alkotta meg a Levicorpust (és ellenhatását a Liberacorpust), a Pofixet, Disaudiot, és a jól ismert Sectumsemprat (és az ellenhatását a Vulnera Sanenturot).

Bár, hogy kiütötte Lochartot nem igazán nagy érdem, szerintem az akkori másodikosok nagy része simán elbánt volna vele, hiszen akkor már rettentően berozsdásodott az ürge, mivel csak az Exmemoriam átkot használta - igaz azzal nagyon is jól bánt. Tény is való, hogy nem volt egy tehetségtelen ember, sokra vihette volna varázserőt illetően, de amikor Pitonnal párbajozott, akkor nagyon ki voltak kopva a varázsigék a fejéből.

Ha egy nagyobb érdemet szeretnénk Pitonnál kiemelni, akkor a már említett okklumencia magas fokú használta, hiszen Voldemort, aki a legilimenciát szintén a legnagyobb fokon gyakorolta nem tudott behatolni Piton elméjében, ki tudta őt zárni onnan.

2017. dec. 30. 15:59
 7/22 A kérdező kommentje:

Anno Diákként se mert Potter James egyedül kiállni ellene.

Szerintem tartott tőle.

2017. dec. 30. 16:10
 8/22 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem meg egy ilyen listát nem lehet összeállítani. Ahhoz, hogy ilyesmiről döntsünk, mindenkinek kellett volna párbajoznia mindenkivel, hogy legyen vonatkozható információnk minden lehetséges szereplőpárosításról, de még az sem lenne pontos, hisz lehet, hogy ha vívnának egy második párbajt, máshogy alakulna az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy egy csata kimenetele nem mindig csak a résztvevőkön, hanem a környezeten is múlhat. (Bimba professzor például a hagyományos értelemben sokaknál gyengébb, de ha mondjuk egy növényes terep közepére tesszük, nagy eséllyel előnyben lenne, hisz gyógynövénytan professzorként nem csak a növényeket, hanem hozzájuk kapcsolódó bűbájokat, rontásokat és átkokat is biztosan ismer.)

De ha nem állítunk sorrendet, attól még Piton objektív szempontból kielemezhető. Az erőssége nyílván a bájitaltan, igazi zseni ezen a téren, ám ha az "erőt" harc szempontjából vesszük, ezzel nem megy sokra. Nagyon tehetséges okklumenciában (még Voldi elől is el tudta rejteni, hogy áruló), illetve biztosan jártas a fekete mágiában is, hisz mégiscsak halálfaló volt. Azonban nem hiszem, hogy különösen kiemelkedő varázsló lenne. Persze, a könyvben látjuk, hogy jól mennek neki a non-verbális varázslatok is, de az ilyenre a legtöbb felnőtt boszorkány és varázsló is képes.

Ha az egész HP univerzumot nézzük, akkor olyan embereket is figyelembe kellene vennünk egy ilyen lista összeállításánál, mint a Roxfort 4 alapítója, Dumbledore, Voldi, Grindelwald, a Peverell fivérek stb, így aligha hiszem, hogy Piton bekerülne a top 10-be.

2017. dec. 30. 22:43
 9/22 anonim ***** válasza:
38%

Értem én hogy szokás Pitont túlbecsülni de azért ne tegyük már rögtön top5-be.

Flitwicknek eleve erősebbnek kell lenni nála mert párbajbajnok volt.McGalagony is simán előtte van szerintem Mordonnal együtt.

2017. dec. 31. 11:10
 10/22 A kérdező kommentje:

bocsi.

de butaságokat írsz

Pitonnak mindig vissza kellett fognia magát.

Különben megette volna őket reggelire.

2017. dec. 31. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!