Mit szeret mindenki a Rick és Morty-ban?
Szerintem borzasztóan idegesítő, gusztustalan és humortalan, más sorozatokból összegyúrt katyvasz. Az epizódok történetei egyáltalán nem következetesek és kiszámítható.
Szóval nekem felfoghatatlan, hogy ez mindenkinek tetszik.
A mögöttes tartalom elég jól ki van dolgozva:
1- Rick belső szenvedése, halálvágya, ami magyarázat kicsit a viselkedésére is illetve hogy nem képes a tetteiért felelősséget vállani.
2-Beth és Jerry házassága, amit szinte a házasságok 40%-ára rá lehet vetíteni, ha nem többre.
Néhány epizód olyan kérdéseket feszeget, amiken én is képes vagyok órákig pörögni ( pl. Multiverzum elmélet, időutazás, detoxikált önmagunk, az öntudat alakulása egy klónban, vagy driodban, más dimenziós önmagunkban, stb)
A karakterek jól ki vannak dolgozva, van karakterfejlődés (minimálisan), míg a legtöbb hasonló sorozatban ilyen nincs. (Rick egyre jobban kötődik Mortyhoz és az egész családhoz, láthatjuk Beth vívódását, hogy a családjával maradjon-e vagy kezdjen olyan életet nélkülük, amire sosem volt lehetősége, stb.
Az animáció szép, minden epizód más, változatos, de néhány helyen összeköthető a többivel. Nem kiszámítható, rengeteg a fordulat. És a legtöbb sorozattal elentétben aki meghal, az meghal. (Nem úgy mint Kenny.) Mellékesen pedig egy nagyon jó kritikája a mia társadalmunknak, de kellően vulgáris a dolgozó fáradt agynak. Az hogy más sorozatból, filmből utánoz, néha jó néha nem.
De ezt a sorozatot is vagy csak utálni vagy csak szeretni lehet.
Egyébként az is a Rick and Morty rajongótábora ellen szól, hogy nagyon retardáltak. Valamilyen különleges oknál fogva azt hiszik, hogyha mézik a sorozatot, akkor hihetetlen okosak lesznek, ami természetesen messze nem igaz. A szecsuáni szószos dolgot meg inkább meg sem említem. A harmadik pedig, hogy állítólag azért zaklatták a műsor "munkásait", hogy női írókat szerepeltetnek a harmadik évadban. Ez eléggé szexista is. Nekem igazából fel se tűnt, hogy vannak benne női írók, szerintem így is ugyanolyan jó a sorozat.
Remélem, egyszer észhez térnek ezek a megszállott rajongók, mert ez nagyon sok.
Az emberek szeretik a vicces és egyben abszurd sorozatokat, ami a stílusa ellenére mély gondolatokat közöl. De mindezt egy pillanatig nem érzed úgy, hogy rád akarja tukmálni a mondanivalóját.
"A Rick and Morty nem olyan, mint a legtöbb felnőtt rajzfilm, hogy a f*ck és a sh*t szavak túlzásba vitelével, a szexxel és a pisi-kaki-fing humorral akarja eladni magát"
Hat pedig pont ilyen!
A poénjai nagyrésze a trágárságon alapszik. Pontosan ugyanolyan mint a legtöbb felnőtt rajzfilm, sőt még rosszabb. Van benne társadalom kritika de ez elenyésző és nekem egyáltalán nem úgy tűnik mintha ezért néznék az emberek.
Habár régi kérdés egyetértek a kérdezővel: Morbid és humortalan. Az egész sorozatban van talán 7rész ami jó a többi vagy gusztustalan vagy ritka nagy baromság. Én sem értem miért szereti ezt annyira mindenki.
Vannak sokkal jobb mesék is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!