Szerintetek ki ül a végén a Vastrónra?
Amúgy a neten a könyvekről is kering egy teljes leírás, pontosabban még az eredetiekről, mikor 3 részesre tervezte őket írni.
Le vannak benn írva például az is, hogy kik élik túl a végére, na nem feltétlen biztos, hogy így lesz, de azért sok mindenben hasonlít ez a mostani könyvsorozat az eredeti 3 részesre tervezettre.
A kérdésedre válaszolva, szerintem Jon lesz az!
Vegyük sorba az erre célzó jeleket, mert a sorozatban semmi sincs véletlenül. Amit a szereplők kimondanak vagy tesznek mind céllal teszik.
Például ha emlékeztek az első évad első részében arra a döglött szarvasra és rémfarkasra. A rémfarkas amely túlságosan délre merészkedett( Ned Stark) meghalt pontosabban egy szarvas(Robert Baratheon) agancsa által és magára hagyta védtelen kölykeit(pont annyit ahány gyermeke van Nednek és plusz egyet Jonnak).
A lényeg hogy már itt láthattuk az elkövetkező eseményeket.
Itt vannak az érvek arra is hogy miért Jon:
-Daenerys alkalmatlan. Ő igazábòl jobb ötlet híján lemészárol mindenkit.
-Láthattuk Daenerys látomását.. miszerint odaért a királyvárba és a trónteremben sétált ami szét volt zúzva és behullott a hó. Szerintem Daenerys a nyolcadik évadban elmegy majd királyvárba Drogonnal és felperzseli Cerseit. Persze nm csak őt hanem ártatlan embereket is. És aztán majd belép a trónterembe s rádöbben tette súlyára. Aztán a látomásban azt látjuk ahogy találkozik Khal Drogoval és a meg nm született fiával. Ez pedig azt vetíti *szerintem* elő hogy meghal. Valszeg viszzarepül északra ahol a mások elleni csatában meghal. Én tuti biztos vagyok benne hogy Dany meghal vagy a csatában vagy szülésben. Volt olyan jóslata hogy nem lehet gyermeke. De az egyik sarkanya meghalt a falon túl amikor kimenekíteni akarták Jonèkat. És az életet csak a halál váltja meg. Ergo meghalt egy gyermeke s jöhet helyébe új Jontól :)))
Daenerys meghal ez tuti.
-Jon már meghalt de újra életre kelt. Tehát van célja és küldetése.
-Félig Stark félig Targaryen tehát tökéletes a trónra, két ősi és misztikus család közös leszármazottja. Maga a tűz és a jég egyben. Emellett jó harcos, jószívű és minden helyzetben igazságos. Ned Stark neveltetése.
-másfelől nagyon nagyon sokszor hallhattuk hogy Brant a multidézései során figyelmeztetik arról, hogy nehogy a múltban ragadjon. Tuti hogy bele mászik majd a 8.évadban az Éjkirály fejébe. Neki ez a sorsa kezdettől. Nm hiába esik le a falról ès az se véletlen hogy az a nagyika ott az ágya mellett mesél neki a másokról őt pedig érdekli. Ja és már láttuk hogy az éjkirály meg tudta érinteni Brant. Ez is egy jel.
Bran tuti bennragad éjkirályban, jon erre rájon megöli Brant és ezzel meghal az éjkirály és a zombik serege. Ez lesz a vége. Jon meg megy a trónra. Sansa marad deres úrnője. Arya ő marad meglepi. Jaime megy Kaszterhegyre. Yara sztem meghal és Theon kapja majd meg a Vas szigeteket stb stb stb
Szerintem olyasvalaki akire amúgy nem is számítanánk, illetve nem is foglalkozik ilyen tekintetben vele senki.
Jon és Dany biztosan nem, az túl egyértelmű lenne, szóval ilyen tekintetben ki is estek.
Két tippem van, az egyik Sansa Stark volna mint régenskirálynő, hisz alapvetően már vágyott rá, hogy királynő legyen, illetve Deres irányításával megtapasztalja azt is, hogy milyen ez a dolog, lényegében északon már irányít sok mindent, főleg ha Jon nincs ott.
Kérdés, hogy elhagyná-e Derest emiatt, mert ebben nem vagyok biztos.
A másik tippem meg olyasvalaki akire szerintem tényleg nem sokan gondolnak: Gendry. Hisz lényegében Baratheon, és a volt király fia még ha fattyú is. De mivel ott Jon Észak királyaként, így akár visszaadhatja neki a nevét, és onnantól nem sok akadálya volna ennek, ráadásul szerintem nem is volna egyikük ellenére sem, hisz Jonnak sosem volt gondja a Baratheonokkal, és alapvetően a népnek sem volt velük baja, szóval könnyen elhet, hogy elfogadnák, hogy újra egy Baratheon kerüljön a trónra.
Könyörgöm csak ne azé az egysíkú, semmitmondó Havasé legyen a trón, aki kb azért érdekes, mert a szülei érdekesek voltak...
Egyébként én Danyt szerettem volna, könyvben meg is van rá a lehetőség, de a sorozatból én arra tippelnék, hogy ő tuti kinyiffan.
Én azt bírnám, ha valami nagy, erős harcos foglalná el a Vastrónt (már ami megmaradt belőle ugye a Mások dúlása után) és mikor ráülne az újrakovácsolt Vastrónra hirtelen letépné az arcát és kiderülne, hogy végig Arya volt az :D
Meg van válaszolva már pár hónapja a kérdés, a válasz itt van lentebb, de nagy spoiler, úgyhogy csak az olvassa akit nem zavar.
I
I
I
I
I
I
I
I
A trónra régenskirályként Gendry fog ülni, míg Dany és Jon lánya - Lyanna - akit Tyrion és Missandei nevel el nem éri a megfelelő kort.
Magyarázza el nekem valaki, hogy mégis hogyan nyomnák le a rajongók torkán azt, hogy egy olyan szereplő lesz végül az uralkodó, aki a sorozat felét kihagyta,teljesen random kiírták, majd még ennél is _randomabb_ módon visszahozták, és - ezek eredményeként elsősorban - azon kívül nem tud felmutatni semmit, hogy egy királyi fattyú. Ezt úgy mégis hogy, miért? Masszívan zuhan a cselekmény színvonala de ennek aztán tényleg semmi értelme nem lenne.
Azt én is olvastam, hogy Jon meg Dany lánya lesz majd a trónörökös (mondjuk a a kiszivárogtatott script egészen biztos, hogy bullshit), és azt is, hogy Tyrion meg Missandei fogja nevelni. Kérdés: hogy a p_csába jön ide Gendry? Miért lenne ő a régens? Ha egyszer Tyrion - aki kb a Segítő posztra van kitalálva - neveli a trónörököst, akkor miért nem ő régenskedik, és miért egy írástudatlan, parasztgyerek, aki a kovácsmesterségen kívül nem ért semmihez?
Ez most nem ilyen entellektüel nagyképűsködés, meg nem az úgymond "melósokat" akarom leszólni, de azért látjuk, hogy mindenféle logikát nélkülöz, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!