Mi történne ha valaki "lecopyzná" az oroszlán királyt?
Utána lehet olvasni, a Kimba, Bambi, Oroszlánkirály, Jégvarázs incidensnek, de lényegében csak ennyi: A Disney legyártottam a Bambit, ami – többek közt – ihlet forrást adott a Kimba alkotójának, majd az Oroszlánkirály gyártói a gyerekkori rajzfilm élményükből adódóan, akaratlanul is belekombináltak hasonló dolgokat az Oroszlán királyba. A legújabb dili pedig az, hogy a Jégvarázs (ami szintén a Disney műve) lemásolta az Oroszlánkirályt. Mondjuk nem tudom, miért ne másolhatná le a Disney a saját rajzfilmjeit. Eddig oké, de mi lenne, ha mondjuk valaki lekoppantaná az Oroszlán királyt és az Oroszlán őrséget, háttérsztoristul, mindenestül?
Persze kicsit átírva, átrajzolva stb.
Nagy botrány lenne vajon belőle? ;P
Hohó, ha csak ez lenne, de komplett jelenetek, látványok lettek átemelve. Én nagyon szeretem Az oroszlánkirályt, a grafikája is sokkal igényesebb, mint az 1965-ös Kimbáé, de ez tény. A Kimba-Simba azonosság ne zavarjon bele, a simba zulu nyelven oroszlánt jelent.
A Bambihoz nincs köze. Azonban a Hamletből igenis ihleteltek a készítők.
Amúgy évekkel ezelőtt volt egy mesekkönyv vagy matricás album, nem utom már, milyen országbeli, ami egy az egyben az Oroszlánkirály volt, csak más rajzolással, szóval nem Disney.
A Jégvarázs kapcsolatot nem ismerem,, hol lenne az Oroszlánkirály koppintás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!