Ti milyen (főleg történelmi) filmeket vennétek bele a kötelező középiskolai tananyagba?
igazából a jó történelmi filmekre jellemző,hogy a kor laza erkölcseit,kendőzetlen brutalitását vagy a megdöbbentő higiéniás szokásait sem spórolják ki.
így meg már kapásból 18 karikás az összes ilyen.
1) Egyiket sem, mert nincs rá idő :)
2) Bár törióra szempontjából lényegtelen az esztétikai érték, mégse terhelném a gyerekeket vacak filmekkel, akkor se, ha nagyon pontosak.
3) Íme pár történelmi film, amiben szerepelnek fontos történelmi események:
Spartacus
Jeanne d'Arc szenvedései
Rettegett Iván
Napóleon
Elfújta a szél
A generális
A jó, a rossz és a csúf
A párduc
Mivel én fiatal vagyok, és elég jó iskolába is jártam, megtapasztaltam a tanórán film nézés örömeit. A legtöbb iskolában nem nagyon van erre lehetőség. Vagy ha van, akkor is minimális. De ahol van is rá lehetőség, ott sem működik túl jól.
1) Ahogy kötelező olvasmányokkal, kötelező filmekkel is a lehető legkevésbé érdekeseket választják
2) Senki nem figyel oda, inkább beszélgetnek a gyerekek
3) Végtelen sok technikai probléma, így negyed órák mennek el a semmire
Én nem tudom mit ajánlanék, de azt nem nagyon, hogy nézzenek filmeket iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!