Nagyon műveletlen vagyok filmek terén, milyen kötelező darabokat ajánlotok?
1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz
Nem mondom, hogy minden darabja aranyat ér, de sok jó film van benne.
Ezt a választ is érdemes megskubizni :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok_..
Eredet
Hajsza a győzelemért
A rettegés autója
Amityville Horror - A rettegés háza
Benjamin Button különös élete
Ellenség a kapuknál
Schindler listája
Titanic (1997)
Apád-anyád idejöjjön! (1998)
Taxi 1-4
A remény rabjai
Stephen King: Halálsoron
Életfogytig
Amerikába jöttem
Ház a tónál
Tű a szénakazalban
Ágyúgolyó futam 1,2,3
Dirty Dancing
A kéz, amely a bölcsőt ringatja
...és megint dühbe jövünk
Száguldó bosszú
A főnix útja
Balfácán
Jöttünk láttunk visszamennénk 1,2
ami szerintem kötelező: (random, ahogy eszembe jut, nincs közöttük sorrendiség)
MASH
Holt költők társasága
Elfújta a szél
Szuperzsaru
Különben dühbe jövünk
Kincs ami nincs
Világok arca - Baraka
Így neveld a sárkányodat
A Gyűrűk Ura
Hullajó
Ollókezű Edward
Jó reggelt, Vietnám!
Interjú a vámpírral
Madárka
Pillangóhatás
Halálsoron
Nem tudom ki pontozgat lefele és milyen fájdalmakkal és nyomorral él a világban, de sok jó film elhangzott. Vannak filmek, amik szubjektívek. A filmkultúra része ugyan úgy Adams Sandlers, aki saját maga szerint is hulladékot gyárt és Akira Kurosawa is, akinek munkásságát mai napig nehéz utolérni. Ha érdekel a téma, könnyen találsz magadnak olvasni valót is. Film elemzés-re, vagy filmtörténetre keresve az interneten.
Ajánlom továbbá filmklubbok felkeresését és ottani beszélgetéseken való részvételt. Sokat lehet belőle tanulni.
Nem tudom, hogy miért csodálkozol a lepontozásokon. Az emberek frusztráltak, rosszindulatúak és gyávák. Az internet az a közeg, ahol bárki büntetlenül kiadhatja magából azt, ami benne van.
Persze ez eszméletlenül kicsinyes és nevetséges, de mégis csak fel kell dolgozni valahogy, hogy a nagyok a suliban, esetleg a főnöke napról napra megalázza.
Leállhatnának vitatkozni is azzal, akivel nem értenek egyet, de a szolgalelkűségük mellett ehhez nyilvánvalóan intellektuálisan is kevesek, nem véletlenül vannak mindenhol elnyomva. Egyszerűbb rányomni egy gombra, amivel úgy gondolják, hogy árthatnak valakinek, minthogy újra és újra meg kelljen alázkodniuk.
Nem szabad haragudni rájuk, így is elég nyomorúságos az életük.
Légyszí most is pontozzatok le: (Aki megteszi, kívánom, Adams Sandlerst nézzen 1 hétig 0-24-ben, kipöckölt szemekkel, mint a Mechanikus Narancsban volt)
Remény rabjai egy jó film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!