Mik a kötelező animék?
Great Teacher Onizuka - Ez egy régebbi darab, lehet, hogy elsőre nem fog tetszeni a stílusa, de én nagyon megszerettem. Egy huligánból lett tanárról szól és arról, hogyan neveli életre a diákjait. Egyszerre humoros és drámai is.
Cowboy Bebop - Ez is egy régebbi darab, de egy nagy klasszikus. Ha csak egy animét ajánlhatnék, akkor azt mondanám, hogy ez A kötelező. Ez inkább kalandosabb sok-sok drámai résszel.
Fullmetal Alchemist: Brotherhood - Egy mangából adaptálták, tulajdonképp egy az egyben. Igazán akkor tudja értékelni az ember, ha már sok akció-shounent látott. Itt ha meghal valaki, az tényleg meghal.
Ha igazán minőségi animét szeretnél nézni, akkor viszont inkább a hosszabb filmeket ajánlanám. Ezekbe általában több energiát és pénzt fektetnek be, és nem futószalagon kell őket gyártani, mint a sorozatokat, ami sajnos manapság a minőség romlását okozza. Miyazaki, Kon Satoshi, Hosoda Mamoru, Shinkai Makoto stb.
Nincs olyan hogy kötelezõ anime, kultanimék vannak amiket illik látni ha tényleg érdekel a mûfaj.
Ilyen pl. a
Cowboy Bebop
Akira
Neon Genesis Evangelion
Ghibli Filmek
Satoshi Kon filmek
Ha csak battleshonen szinten fogyasztasz animét (mint a legtöbben manapság), akkor nincs értelme ezeket megnézni, mert max untatni fognak.
Kötelező? Olyan nincse, de vannak klasszikusok, amik mellett nem érdemes elmenni.
Lehet hogy régiek, de nem véletlen lettek klasszikusak, azaz időtállók.
Lehet hogy a grafika nem olyan szép mai szemmel, de amikor megjelentek, vagy a csúcsot kéviselték, vagy stílust teremtettek.
Igen, öreg vagyok, mint az országút (35+), de a mai napig nézek animét és szerintem az alábbiak azok amiket egy "kultúranimésnek" ismerni illik. Múfajok vegyesen, ismertetők AA vagy MAL.
- Akira
- Afro SAmurai
- Ghost in the Shell
- Cowboy Bebop
- Chobits
- Full Metal Alchemist (+FMA: Brotherhood)
- Death Note
- Ergo Proxy
- Serial Experiments Lain
- Perfect Blue
- Paprika
- Trigun
- Elfen Lied
- Wolf"s Rain
- Toradora!
- Sakurasou no pet kanojo
- Lovely Complex
- Astro Boy
- Nana
- Samurai Champloo
- Hellsing
- Beserk
- Appleseed
- Neon Genesis Evangelion
- Steins Gate
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!