Ha Havas Jon valójában Targaryen, miért nem olyan ezüst/világosszőke haja van, mint Daeneryséknek?
a történet szerint: az anyjára ütött
a valóságban: mert akkor rögtön tudná mindenki, hogy valójában kicsoda
Azért, mert nincs minden Targaryennek ezüst haja.
Duncan Targaryen is barna volt, Rhaenys Targaryen (Jon testvére) is sötét hajú volt.
Ahogy mondták előttem is: nem minden Targaryen volt ezüst hajú + lila árnyalatú szemű.
Pl. volt egy Baelor Targaryen, akinek az anyja Martell volt és neki is fekete volt a haja, vagy Duncan Targaryen, akinek Blackwood volt az anyja és ő se egy Targaryenre hasonlított vagy Rhaegar lánya Rhaenys, aki szintén az anyjára, Elia Martellre ütött.
Jon pedig "tipikus" Starknak tűnik, míg Robb, Sansa, Bran és Rickon kimondottan a Tullykra hasonlítanak.
Én még azt esetleg el tudom képzelni, hogy Jon szeme igazából nem sötétszürke, hanem a lila egy árnyalata, mert a könyvben van egy fiú, akit Aegon Targaryennek, Rhaegar és Elia fiának, mondanak. Hogy álcázzák, kékre volt festve a haja, amitől a lila szeme sötétkéknek tűnik, tehát a sötétebb hajszín miatt sötétebbnek hatott a szeme. Így ezt Jon esetében is eltudnám képzelni.
csomó alacsonyabb genetikei szinten lévő is van közöttük,pl denerisz bátyja is hiába volt külső jegyekben targerien,nem volt tűzálló,mint egy igazi.
jon sem az,mert az első más támadásnál megég a keze.
ezért is fura,hogy a sárkány miért szaglászta,meg nézett rá szépen.
szerintem a vargot előbb érzi meg benne,mint a targerient.
ebből meg jön,hogy a stark gyerekek vargok és jon is ezt a vonalat örökölte,ez az erősebb benne.
amúgy a baretheonok is félig targerienek és náluk meg a kék szem fekete haj az alap.
Azért a Baratheon más tészta. Az első Westerosra érkező Baratheon állítólag Aegon fattyú féltestvére volt és már ő se Targaryen kinézetű volt, aztán westerosiakkal házasodtak és nem tudni róla hány Targaryennel léptek házasságra. Annyi biztos, hogy Robert nagyanyja Targaryen volt.
Illetve a Targaryenek nem tűzállóak. A sorozatban efelé mennek el, de igazából nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!