Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a kedvenc animéd és miért?

Mi a kedvenc animéd és miért?

Figyelt kérdés
Kort és nemet is légyszi!
2017. szept. 1. 20:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, akkor már te is légyszi kort és nemet! :D

Nehéz számomra egyet kiemelni... A kettes válaszolót sajnálom, mert bár a Death Note nekem is nagy kedvenc, de a többi kettő/három, amibe életében (elmondása szerint) belefutott, hát no comment... Szegényke...

De akkor most rátérve sajátokra.

Nem szeretnék egyet kiemelni, mert akkor a Death Note volna, pedig annyi más, és más műfajú érték létezik az anime világában még...

Viszont megpróbálom néhányra szűkíteni a listát.

Nem egyszerű, biztos lesz a kihagyottak között olyan, ami felér az általam itt sorolt néhánnyal, de legyen akkor a DN mellett további kettő:

Death Note:

azért az egyik kedvencem, mert a főbb szereplők jelleme kidolgozott, érdekes, és a történet szövése izgalmas, változatos, fordulatos krimit takar, pedig én

nem vagyok oda a történetért mint olyanért, de a DN esetén ez is lebilincselő. Nekem végig tetszett, bár egyesek részéről megoszlik a vélemény , hogy X szereplő távozása után szerintük ellaposodott, de én nem érzem így, számomra végig remekműnek bizonyult.

Kokoro connect:

Igényes mű a felnőtté válásról, de a 13 résznyi évadot követő, azt folytató további 4 rész OVA special az, melyekben igazán kibomlik a helyzet, a szereplők jelleme (és a történet). Persze az előtte levő 13 részt is látni kell az értelmezéshez, és az is remek.

A jellemfejlődés a mű erőssége, és az, hogy érdekes módon ötvözi a hétköznapokat (slice of life) a mű a parapszichológiával: testcserék, gondolatolvasás. Mindez NEM öncélúan valósul meg, hanem a szereplők jellemfejlődésére hat. Japán szokásra persze megvannak az éles kontrasztok, ami tetszik még, jelen esetben a humor, és ecchi-re kontrasztként a komoly légkör, amely többségében felváltja a hangulatot, mely a szereplők gondolkodásmódjára serkentőleg hat, nehézségeket okozva számukra.

Elfen Lied:

korhatáros, elég brutálisnak ható mű, de ebben is tetszik a kontraszt, itt az elmebaj, vérengzés váltakozik a cukisággal. Többszörös személyiségzavar jellemzi az egyik főszereplőt.

A való életben elég "súlyos" emberekhez is volt már "szerencsém", és egy ilyen mű segít számomra feldolgozni a való életben látott borzalmakat, és ellentmodásosságot, az abszurd élet nyomasztó és fájó mivoltát.

Ennél sem a történet érdekelt., pedig érdekes a story is. Egyesek abba kötnek bele, hogy van némi zavar a story-ban, de hát szinte minden animesorozat pusztán reklámja a manga változatának, így sokszor töredékes sok más anime alkotás is. Evvel szerintem semmi baj nincs.

Sokszoros munkaerő és pénz kell animét alkotni, mint mangát, így a mangában bomlik ki ez esetben is a történet, és annak logikája.

Mások az első rész miatt szállnak ki belőle, holott az csupán vérengzés, a folytatás inkább pszichologizáló, és az az értékes vonatkozása a műnek, még animében is.

30+F

2017. szept. 2. 16:35
 12/21 anonim ***** válasza:
66%
(A Kokoro Connect esetén komoR légkört szerettem volna írni, de ettől függetlenül a humort valóban komoLY légkör is felváltja. Komoly és komor légkör.)
2017. szept. 2. 16:40
 13/21 A kérdező kommentje:
#11: Szerintem a Tokyo Ghoul és a Sword Art Online elsősorban nem a te korosztályodnak lettek kitalálva, azért nem tetszik. Nekem se a kedvenceim, de szerintem nézhetők. 16/L
2017. szept. 2. 17:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Bishoujo Senshi Sailor Moon 92-97- es változat.

Azt hiszem ez volt az első olyan "rajzfilm", amiről már tudtam,hogy anime.Egyszerűen magával ragadott,azóta sem volt egy sem,amit ennyire szerettem volna. 30/N

2017. szept. 2. 21:01
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon sok animét kedvelek, de ha mégis választanom kell, akkor Gintama. Azért, mert humorban, harcokban és drámában is verhetetlen. Az egyik részben a nevetéstől könnyezel, a következőben pedig azért, mert annyira meghatott. A karakterek egyediek, jól kidolgozottak, a történet nincs elnyújtva, szépen pörög, pláne a komolyabb arcokban.
2017. szept. 2. 22:19
 16/21 anonim ***** válasza:
84%

"de szerintem nézhetők. 16/L"

Kedves kérdező, evvel egyetértek, hogy más korosztály, de én azt is figyelembe véve véleményeztem.

Nem egy kamasztól szintén joggal hallom,

hogy a Tokyo Ghoul

nem üt meg egy kellő szinten,

és én 30 felett szintén így látom.

Végignéztem az első évadot,

és nem mondom, hogy pocsék, de kiemelni mint kedvencet?? A kérdésed a kedvencekről, a csúcsról szól!

A Tokyo Ghoul kis jóindulattal középszerű. Az első évada.

A másodikat meg jobb, ha nem is emlegetjük...

Én nyitott vagyok egy szintig az igényesebb kamasz művekre is!

Kamaszfiúsakra is egy kicsit, pl az

Accel World

szerintem igényes.

voltam én is kamasz, van összehasonlítási alapom és így rálátásom a kamasz művekre is.

A SAO (ami a "párja", a virtu környezetet tekintve párja) viszont katasztrofálisan silány, bár abból csak az első 5 részt láttam, arról beszélek.

Sőt, olyannyira nyitott vagyok a kamasz művekre is (főleg a shoujo-ra, férfiként), hogy egyik kedvenc műfajom a kamaszromantika.

Tök jó nosztalgiázni. :) És amúgy is érzelem orientált vagyok, így ha igényes az adott romantikus shoujo, nagyon tudom értékelni, és meg is tud hatni (Kashimashi, Ao Haru Ride, Kimi ni todoke, satöbbi...)

Tehát én több oldalról tekintek a művekre, többféle korosztálynak valóakra is.

De a sao és a tokyo ghoul messze nem csúcs.

A kérdésed a csúcs animékről szól, persze ebben is van némi szubjektivitás,

de nem korosztálytól függ, hogy egy tokyo ghoult messze van a csúcstól.

Azon lehet vitázni, hogy 5/4 vajon, vagy 5/3, vagy 5/2-e a tokyo ghoul, de semmiképp sem csúcs, tehát akinek ez a csúcs, az ízlésficamos egyértelműen.

Vagy nem látott szinte más animét. Ez az oka, hogy a kettes (vagy hányadik is volt?) válaszolóval együtt érzek., ő nem tehet erről, hiszen kifogta a kis választékból, amikkel eddig találkozott, a ramatyokat (a DN kivételével, mert az színvonalas)

Sajnos kifogta ezt a középszerű művet a tokyo ghoult, jaj, a sao-ról nem is szólva... Brrr...

2017. szept. 3. 16:47
 17/21 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, és neked melyik a legnagyobb kedvenced? Vagy az első 4-5 kedvenced és miért? :)
2017. szept. 3. 16:51
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. (:

A Soul Eater. Már rég láttam először, azóta újranéztem és még mindig ugyanolyan szupernek tartom, mint elsőre. Kid zseniális :D Nem tudom, mennyire számít igényesnek, mindenesetre szerintem objektíven nézve is a jó kategóriában van.

2017. szept. 3. 17:16
 19/21 anonim ***** válasza:
66%
Köszi a választ. :) A Soul Eater egyébként sokak kedvence, de én még nem vágtam bele, mert inkább elsősorban rövidebbeket nézek.
2017. szept. 3. 17:39
 20/21 anonim válasza:

Wolf's rain

Nekem már régóta nagy kedvencem, már legalább 10 éve a topplistán van számomra :) Szeretem a kissé harcias animéket, főleg ha farkas féle szereplők vannak benne:D

2017. szept. 7. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!